Thursday, November 4, 2010

Nikakva isprika - ništa novo ....

AMAC-Hrvati.com/ Nikakva isprika - ništa novo .... /04. nov./studeni 2010.

HSP: Današnjim posjetom Tadića dobiva Srbija, a ne Hrvatska

Nešto poslije 11 sati kad je cestom ispod vodotornja prošla kolona od 21 automobila srbijanskog predsjednika Borisa Tadića i hrvatskog predsjednika Ive Josipović stotinjak HSP-ovih prosvjednika izražavalo je nezadovoljstvo Tadićevim posjetom zviždanjem i transparentima s porukama, poput: 'Progurajte ovo i ulazite u EU', 'Ivo radiš krivo'.



Danijel Srb, predsjednik HSP-a, na upit novinara je li nezadovoljan brojem okupljenih prosvjednika rekao je da nije:

- Naš je osnovni cilj ukazati na činjenicu da ako se srpski predsjednik Tadić ne ispriča za genocid koji je počinjen u Hrvatskoj, to je veliki neuspjeh hrvatske politike.
Nedavna izjava predsjednika Tadića da je Oluja zločinačka, a genocid u Vukovaru i Srebrenici pogreška govori u prilog našoj tvrdi da 'današnjim posjetom predsjednika Tadića Vukovaru i Paulin Dvoru političke bodove na europskoj i svjetskoj sceni dobiva Srbija, a ne Hrvatska', ocijenio je Srb.

(više o tome na www.amac.hrvati-amac.com)

Članovi HSP-a izrazili su nezadovoljstvo što je prema njihovim riječima policija onemogućila ulazak u Vukovar njihovim članovima iz Splita, Varaždina i Bjelovara. Danijel Srb izjavio je nakon prolaska dvojice predsjednika da se prosvjedni skupovi organiziraju i uz ceste u Antunovcu i Ernestinovu gdje će predsjednici također proći na putu do Paulin Dvora.

(više o tome na www.amac.hrvati-amac.com)

* * * * * *

Komentar Ante Rokova Jadrijevića

04-11-2010 20:01

Nikakva isprika - ništa novo ....

... od Bizantinca dr. Borisa Tadića, predsjednika Republike Srbije. Došao je s figom u džepu, otišao je s figom u džepu.

Tako je bio uradio i njegov prethodnik Vojislav Koštunica prije deset godina u Zagrebu, na onom Sciracovom i Mesićevom summitu SECI-ja 25. novembra 2000.g.: pokupio nagradu od 450 milijuna eura zbog pokazane 'dobre volje' i na odlasku pokazao Mesiću figu!

Međutim, Mesić mu to nije zaboravio... jer je bio MUŠKO! E, a ovo danas je nešto sasvim drugo.....

Jutros u deset sati sam čuo vijest na HR1 da je Predsjednik Srbije Boris Tadić položio vijenac na grobnicu branitelja Vukovara na Ovčari s riječima da to čini 'nevinim žrtvama'!? Dakle, dvosmisleno i dvolično rečeno!

Popodne u 15 sati YU-sipovićevi režimski novinari Mario Harapin i Zoltan Kabok su tu dvosmislenost 'ispeglali' pa rekli da su dva predsjednika položili vijence 'nedužnim žrtvama'!? Znači da su dolje ispod njihovih nogu pokopane i 'dužne žrtve'?! A to je dvosmisleno i dvolično rečeno!

To nas neodoljivo podsjeća na Jasenovac i Blajburg: Naš bivši Ciganin-Predsjednik je često izjavljivao da su žrtve konc-logora u Jasenovcu bili 'nevine žrtve', a da one žrtve na Blajburškom polju nisu bile 'nedužne'. Znači, bile su 'dužne žrtve'!?? I danas nam se to ponovilo na Ovčari!

Gospode Bože, zašto nas Hrvate toliko kažnjavaš? Zašto si nam poslije onog Ciganina-Predsjednika poslao ovog debila YU-sipovića? Pa on je ili toliko naivan (kao Kalimero!) da ne shvaća s kim ima posla u Beogradu, ili je pak toliko blesav da mu je mjesto u domu za retardirane osobe! Jer kako drukčije shvatiti čovjeka koji cijeli dan ne može dokučiti podvalu Borisa Tadića??

Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)


No comments: