Tuesday, March 30, 2010

Konačno jedna dobra vijest !!


Barkun.hr (www.barkun.hr)/e-mail: redakcija@barkun.hr

Datum objave: 30.03.2010. 19:32

Zadnja izmjena: 30.03.2010. 19:32


Prihvaćena ostavka glavnog urednika "Novog lista" Ivice Đikića

Direktorica "Novog lista" Nataša Mijačika potvrdila je danas za Hinu da je glavni urednik riječkoga dnevnika Ivica Đikić podnio ostavku, te da je ona danas prihvaćena.

O razlozima podnošenja ostavke Mijačika nije željela govoriti, navevši kako je bolje da o tome govori Đikić.

Ugovor, koji je s Ivicom Đikićem za radno mjesto glavnog urednika sklopljen na godinu dana, istječe 30. travnja pa je dogovoreno da Đikić ostane na sadašnjoj dužnosti do isteka tog roka.

Direktorica "Novog lista" izrazila je zadovoljstvo dogovorom da Đikić i nadalje ostane u "Novom listu" i to u zagrebačkom dopisništvu.

"Novi list" će i dalje jačati regionalno usmjerenje, ali se pri tome neće zanemariti ni nacionalna sastavnica u uređivanju novina pa će budući glavni urednik morati biti spreman na te izazove, kazala je Mijačika.

Ivica Đikić rođen je 1977. u Tomislavgradu, a u "Novom listu" radi od kolovoza 2008. U "Novi list" je došao iz Feral Tribunea gdje je radio od 1996. do gašenja lista.

Đikić danas nije bio dostupan za izjavu. (Hina)


Komentari (1)

anterokovjadrijevic, 30-03-2010 22:39

Konačno jedna dobra vijest !!

Odlazi feralovac Ivica Đikić, tko je slijedeći?

Nadam se da je došlo vrijeme za de-fekalizaciju, odnosno de-feralizaciju "Novog lista".

Kod nas se u Brtoniglu "Novi list" ne prodaje već godinu dana. Prodaja je pala i u Bujama. Dakle, uprava Novog lista je - valjda već jednom - shvatila da ne može protiv svog naroda! A gdje naći neki drugi i sebi podobniji narod?? A "izvoz" im također ne ide!

A to malo-po-malo shvaća i onaj zadrti komitetlija Željko Žmak, vlasnik Glasa Istre.
I on je već pred drugim stečajem!!

Kalao je George Sorosz, kalat će još i mnogi drugi!

Srbi bi rekli: "zaigrala mečka i pred njihovim vratima"!

Ili po naše: onaj tko je drugima kopao jamu, iskopao ju je samome sebi!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.
Brtonigla, Kovri 25



P.S.: Ivica Đikić je bio jedan od vodećih „shiters-a“ antihrvatskog „Feral Orjuna“ iz Splita. I kao takvog ga je bivši i opskurni predsjednik Stipe Mesić izabrao za svog zvaničnog biografa. A taj opskurni Ivica Đikić je zauzvrat iz Mesićeve biografije izostavio dvije ključne godine u biografiji opskurnog izdajice Stipe Mesića: godinu 1973. (kada je pristao otići u zatvor Star Gradišku, kako bi špijunirao Vladu Gotovca i Franju Tuđmana), te godinu 1993. (kada je s Josipom Manolićem i njegovim Udbašima spremao državni i parlamentarni udar protiv dr. Franje Tuđmana i ministra obrane Gojka Šuška, koji se nikako nisu mogli složiti s amputacijom Hrvatske po granicama tadašnjih UNPA- Zona).


Dakle, otpao izdajica Stipe Mesić, otpao i njegov pomoćnik opskurni Ivica Đikić!


Ali ne budimo naivni! možda ovi stari izdajnici stvaraju neku svoju novu Udbomasonerijsku ili judeomasonerijsku ćeliju?!


A.R.J.


Thursday, March 25, 2010

Balkan ekspres pred ciljem!


AMAC-Hrvati.com/ Raspada se idila:Tadić ne dolazi

Petak, 19 Oľujak 2010


Raspada se idila:Tadić ne dolazi

(uz post festum komentare)


Predsjednik Srbije Boris Tadić neće sutra doći u Sloveniju na konferenciju o zapadnom Balkanu. Razlog su neriješeni problemi oko naziva kosovskog izaslanstva, javljaju srbijanski mediji.


Tadić je govorio kako Srbija neće odustati od stajališta da Priština na konferenciji može biti predstavljena jedino kao UNMIK-Kosovo. No kosovski premijer Hashim Thaci izjavio je da će na Brdu kod Kranja predstavljati Kosovo kao nezavisnu državu, ravnopravnu s ostalima u regiji.


Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je da će konferencija biti održana bez obzira na to tko će na njoj sudjelovati. Nije želio reći tko dolazi, a tko ne. Konferencija počinje u 10 sati i nikoga neću osuđivati ako ne dođe. Onaj tko dođe pridonijet će dijalogu o tom pitanju, rekao je Pahor.

I predsjednik Europskog vijeća Herman van Rompuy odlučio je da neće sudjelovati na konferenciji. Njegov glasnogovornik najavio je da će Van Rompuy ubrzo objaviti izjavu o regionalnoj suradnji. U Rompuyevu uredu već su prije rekli da će njegovo sudjelovanje na konferenciji ovisiti o tome hoće li na njoj sudjelovati Srbija i Kosovo.

Pahor je u srijedu i četvrtak posjetio Beograd i Bruxelles kako bi Tadića i van Rompuya nagovorio da sudjeluju na konferenciji.

Konferenciju organiziraju Slovenija i Hrvatska, pa su domaćini Pahor i premijerka Jadranka Kosor.

(HRT)

***********

Comments (6)



21-03-2010 11:56

Balkan ekspres pred ciljem!


Bilo bi naivno i pomisliti, a kamoli zaključiti da je nedolazak srbijanskog predsjednika Borisa Tadića na konferenciju pod nazivom „Zajedno za EU“- („doprinos zemalja zapadnog Balkana europskoj budućnosti“), koju su zajednički organizirale vlade Hrvatske i Slovenije u Brdu kod Kranja, poremetio britanski projekt „Zapadni Balkan - Jugosfera“,


gdje je Sloveniji kao britanskom igraču namijenjena uloga moderatora cijelog tog procesa ujedinjenja zemalja Zapadnog Balkana u jedinstvenu carinsku i monetarnu uniju, sa slobodnim protokom ljudi, robe i kapitala.


Taj proces je daleko odmakao, čak je osnovano i Vijeće za regionalnu suradnju, koje je zametak buduće zapadnobalkanske vlade, gdje je Sarajevo izabrano za privremeno sjedište, dok to ne bude Beograd, kao novo-staro sjedište zemalja Zapadnog Balkana (zemlje bivše Jugoslavije, minus Slovenija, plus Albanija).


Nakon abdikacije Sanadera sa mjesta predsjednika hrvatske vlade po naređenju britanske tajne službe MI 6, na njegovo mjesto je oktroirana po naređenju te iste tajne službe Jadranka Kosor, kao osoba koja će nastaviti Sanaderovu politiku izdaje nacionalnih interesa, što više samu izdaju dovesti do vrhunca, (Arbitražni sporazum sa Slovenijom, zabijanje noža u leđa bosansko-hercegovačkim Hrvatima donošenjem Zakona o prebivalištu i boravištu, bjesomučna potraga za nepostojećim topničkim dnevnicima, pri čemu su privođeni hrvatski branitelji na obavijesne razgovore i vršeni pretresi kuća i stanova hrvatskih generala, pa čak i pretres advokatskog ureda i kuće jednog od branitelja Ante Gotovine, gosp. Marina Ivanovića, te kuća njegovih roditelja, hapšenje Željka Sačića i njegovih suboraca pred sam Božić, slanje policije na hrvatske seljake, itd.).


Zato je posve razumljivo da je Jadranka Kosor zbog takve svoje politike u vrlo kratkom vremenu postala ljubimica briselskih gospodara, koja je spremna učiniti sve što se od nje zatraži, pa čak i više od toga, a čemu je najbolji primjer potraga za nepostojećim topničkim dnevnicima, gdje je čak Haaški sud - da tragikomedija bude veća - intervenirao i opomenuo hrvatsku vladu da zamrzne pretraživanje dokumentacije i računala, koje su Karamarkovi specijalci po nalogu Jadranke Kosor oduzeli iz advokatskog ureda Marina Ivanovića, jednog od branitelja generala Ante Gotovine.


Stoga ne treba čuditi da Jadranka Kosor, kao osoba koja je pokazala da je spremna u veleizdaji nacionalnih interesa prevazići i samog Sanadera, Mesića ne treba ni spominjati, on je višestruki veleizdajnik i haški krivokletnik, tako lako nalazi zajednički jezik sa Borutom Pahorom, gdje na nekakvim moglo bi se reći privatnim partijima-randesima sa slovenskim premijerom trguje sa hrvatskim nacionalnim interesima.


I pored toga što Slovenija drži pod okupacijom dio hrvatskog teritorija, Svetu Geru, pored toga što svojataju nekoliko hrvatskih sela kao svoja, pored toga što osporavaju granicu sa Hrvatskom i na kopnu i moru, pored toga što Slovenija duguje novac hrvatskim štedišama iz Ljubljanske banke, pored toga što nam kradu struju iz nuklearke Krško i duguju ogromne novce za nju, pored toga što su proglasili svoj ZERP u hrvatskim teritorijalnim vodama, pored toga što njihove kočarice gotovo svakodnevno izlovljavaju ribu u našem dijelu Savudrijske vale, pored toga što smo svjedoci neprestanih slovenskih provokacija i podmetanja, a što sve zorno pokazuje da se takva slovenska politika blago rečeno može slobodno nazvati neprijateljskom prema Hrvatskoj, sve to našoj veleizdajničkoj kliki predvođenoj Jadrankom Kosor nije ni malo zasmetalo, nego dapače pohrlila je u Sloveniju da zajedno sa Borutom Pahorom i Borisom Tadićem (koji je pravi reprezentant velikosrpske politike, koju ne treba detaljno objašnjavati kao slovensku, jer su je Hrvati imali prilike dobro iskusiti na svojoj koži u prošle dvije Jugoslavije, a mi mlađi, hrvatski branitelji u nedavno završenom Domovinskom ratu) neki dan u Ptuju pruži zdušnu podršku osnivanju trilaterale triju zemalja, koja će kako kažu trajati koliko i oni budu na svojim funkcijama kao predsjednici vlada i država, a što u prevedenom smislu znači, „dok potpuno ne zaživi britanski projekt zvan Zapadni Balkan-Jugosfera“!


Zato naslov članka, „raspada se idila, Tadić ne dolazi na konferenciju o Zapadnom Balkanu“ može neupućene dovesti u zabludu, pa da se ponadaju kako je došlo do zastoja u projektu zvanom Jugosfera, ali nažalost to je daleko od istine, jer britanski projekt ponovnog ujedinjenja zemalja bivše Jugoslavije, minus Slovenija, plus Albanija, ulazi u svoju završnu fazu, gdje se samo čeka osuđujuća presuda našim generalima u Haagu, jer bojim se da judeomasonerija čiji je Haaški tribunal puki eksponent neće propustiti takvu priliku da preko jedne takve presude pokuša zadati smrtni udarac hrvatskoj državi, nakon čega bi bio otvoren put za oživotvorenje Jugosfere.


(P.S. daj Bože i Majko Božja, da se varam glede haške presude hrvatskim generalima, da će biti konačno slobodni, ali s obzirom na sotonsku narav same institucije Haaškog suda ne očekujem od njih ništa dobro)


Međutim, vara se judemasonerija ako misli da će ona imati zadnju riječ u Hrvatskoj, jer posljednju riječ će imati Ona koja je odjevena u Sunce, koja će staroj zmiji (Sotoni) satrti glavu, Blažena Djevica Marija, a kao jasan znak sa Neba, kao zalog konačne pobjede hrvatskog naroda nad silama zla vidim osnivanje od strane Vatikana međunarodnog povjerenstva za Međugorje, pri Kongregaciji za nauk vjere, gdje sam duboko uvjeren da će potvrditi autentičnost Gospinih ukazanja u Međugorju, a tamo gdje je Gospa sa svojim narodom Sotona biva poražen, a Njezina djeca slobodna!


Registered


vedran


21-03-2010 23:01

MI6


Hipoteza o tome da je Sanadera maknula britanska politika potječe iz 'Hrvatskog lista'. Jedino što je nejasno jest zbog čega je trebalo micati Sanadera da bi se nastavila ista politika koju je vodio i on sam? U čemu je razlika između njega i Kosorice? Zbog toga, bez obzira odakle dolazi ta hipoteza i tko je citira, ona samo zamućuje stvari jer ništa ne objašnjava. I takva ona služi svrsi jer se širi osjećaj defetizma 'u narodu'.
Međutim, sve te hipoteze beskorisne su jer ništa ne govore i tu treba veoma ozbiljno zamjeriti Marjačiću i Hrvatskom Listu. On je s toliko samopouzdanja iznio tu hipotezu da ostavlja osjećaj da zna mnogo više nego što govori. Koja je svrha svega toga?


Registered


Zvonimir


22-03-2010 03:22

Odgovor gosp. Zvonimiru!


Gosp. Zvonimire, pitanje vam je na mjestu, i ja sam također sam sebi postavljao to pitanje, zbog čega je trebalo micati Sanadera da bi se nastavila ista politika koju je vodio i on sam.


Jednostavno zato što je Jadranka Kosor još veći veleizdajnik od Sanadera, jer je u svega 8 mjeseci od kada je oktroirana na mjesto predsjednice hrvatske vlade uspjela učiniti nemoguće mogućim, a to je da u izdaji nacionalnih interesa nadmaši i samog Sanadera,


čemu je najzorniji pokazatelj donošenje Zakona o dvojnom prebivalištu i boravištu, čijom će primjenom broj Hrvata u BiH-a biti prepolovljen, a Hrvati u BiH-a svedeni na nacionalnu manjinu, a što nije uspjelo ni Turcima za 500 godina okupacije BiH-a, kao ni Radovanu Karadžiću i Aliji Izetbegoviću.


Ni zajednički vapaj i molba biskupskih konferencija BiH-a i Hrvatske da se ne donosi takav zakon o dvojnom prebivalištu dok se ne završi povratak bosansko-hercegovačkih Hrvata na njihova ognjišta u BiH-a, kao ni molba apostolskoga nuncija u BiH-a, a na posljetku i samoga Svetoga oca da hrvatska službena politika ne zaboravi Hrvate u BiH-a, nije dalo nikakva rezultata.


Također i Arbitražni sporazum između Hrvatske i Slovenije, gdje je Jadranka Kosor pristala na međunarodnu arbitražu, iako sve ostale zemlje koje imaju slične sporove rješavaju to na Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu ili na Međunarodnom sudu u Haagu, pokazuje da Jadranka Kosor poslije prodaje-predaje Hrvata u BiH-a, pristaje i na prodaju-predaju hrvatskog teritorija, jer je i zadnjem laiku jasno koji imalo prati politiku kakva će biti odluka arbitražne komisije, a to je gubitak hrvatskog teritorija.


Takva politika gdje se prodaje dio svog naroda i teritorij svoje zemlje u svim vremenima i u svim civilizacijama od početka ljudske povijesti se naziva samo jednim imenom veleizdaja!


Čak ni Sanader, a o čijoj sam veleizdajničkoj politici više puta pisao na ovom portalu, kao i na portalu HKV-a, nije bio spreman da učini ovo što je sada uradila Jadranka Kosor.



Stoga je shvatljivo da je Jadranka Kosor pomno odabrana da bude ona s kojom će se poslužiti britanska politika za ostvarivanje svojih ciljeva na Zapadnom Balkanu,


a da je tome tako potvrđuje i nedavno osnivanje trilaterale Hrvatske, Srbije i Slovenije, koju je Jadranka Kosor zajedno sa Borisom Tadićem i Borutom Pahorom osnovala nedavno u Ptuju, kako kažu na osobnom, prijateljskom osnovu, a sa krajnjim ciljem, kao što sam već napisao u svom prvom komentaru, „dok potpuno ne zaživi britanski projekt zvan Zapadni Balkan-Jugosfera“!


Registered


vedran


22-03-2010 10:41

Naše prodane duše su itekako svjesne onoga što rade


Gosp. Zvonimire, naše prodane duše su itekako svjesne onoga što rade, ne radi se tu o njihovom neznanju ili pak kao što kažete insuficijentnosti pameti, već dapače o potpuno svjesnoj veleizdaji koja se provodi od 2.000.godine na ovamo, gdje su primjerice hrvatski veleizdajnici od Račana, preko Sanadera, do Jadranke Kosor, omogućili britanskoj tajnoj službi da bude nadređena hrvatskim tajnim službama.


Ne poznajem ni jednu državu na svijetu u kojoj tajne službe neke druge države posve javno obavljaju svoj posao i koje su nadređene domaćim tajnim službama,


čak dotle da su napisale i Akcijski plan za hapšenje Ante Gotovine, a koji je detronizirani premijer spremno proveo!


Registered


vedran


Thursday, March 18, 2010

Najbolje bi bilo promijeniti cijelo Programsko vijeće HRT-a


Amac-Hrvati.com/Hrt: Kandidati za glavnog ravnatelja HRT-a

Četvrtak, 18 Ožujak 2010


Na sjednici Programskog vijeća otvorit će se prijave na ponovljeni javni natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a. Kad utvrdi koje su prijave valjane, Programsko će vijeće odrediti termine razgovora s kandidatima, a zatim na posebnoj sjednici tajnim glasovanjem birati novoga glavnog ravnatelja na četiri godine. Za imenovanje treba dobiti osam od deset glasova članova Vijeća. Izborni postupak mora završiti u roku od 45 dana nakon dana otvaranja prijava.


Programsko vijeće 10. veljače ni u četiri kruga glasovanja nije uspjelo izabrati novoga glavnog ravnatelja HRT-a među 15 kandidata čije su prijave bile valjane na natječaju za tu dužnost. Od deset članova Programskog vijeća, šestero ih je u prvom krugu glas dalo Veljku Jančiću. Četri vijećnika bila su protiv.


U četvrtom krugu Jančić je dobio pet glasova, a Damir Novinić četiri.


Glavnog ravnatelja bira se tajnim glasovanjem na četverogodišnji mandat, a za imenovanje je potrebna dvotrećinska većina, to jest osam glasova članova Vijeća. Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a od 8. prosinca 2009. je Josip Popovac, koji nacionalnu radioteleviziju može voditi najdulje šest mjeseci.


Nakon što Vijeće izabere glavnog ravnatelja HRT-a, objavit će se i javni natječaj za ravnatelje HRT-ovih podružnica - Hrvatske televizije, Hrvatskoga radija i Glazbene proizvodnje. Ravnatelje podružnica bira se na prijedlog glavnog ravnatelja HRT-a.


(HRT)


Comments (1)

18-03-2010 11:06






Komentar Ante Rokova Jadrijevića


Najbolje bi bilo promijeniti cijelo Programsko vijeće HRT-a


... najprije promijeniti cijelo Programsko vijeće HRT-a, te izbor Glavnog direktora HRT-a birati na način kako to rade Nijemci. To je sjajno opisao naš gosp. Spectator prije nekoliko dana u jednom svom izvrsnom članku, odnosno tekstu („Podzemni rat protiv općeg interesa, ponedjeljak, 15 Ožujak 2010),


na koji sam ja napisao svoj komentar: “Udbaš Veljko Jančić umjesto Vanje Sutlića,15-03-2010 00:33, koji sam odmah objavio na jednom od dva moja glavna bloga..


Ponovit ću ono što je već prije mene napisala sjajna HRVATICA Diana Majhen: "naša" se HTV (a Bogme i HR1)pretvara u "Četnoviziju"!!


Pouzdano znamo da su za Udbaša Veljka Jančića glasovali Veliko-Srbin Dragan Crnogorac i Marina Škrabalo, koja je očito sva na svog oca Ivu Škrabala, koji je uz Mladena Godeka bio najveći krivac što su Račanova Vlada i Sabor Sloveniji oprostili dug za neisporučenu električnu energiju iz zajedničke NE Krško, u iznosu od 265 milijuna eura!! A nešto kasnije i za još 50 milijuna eura!


Javno postavljam pitanje: tko je, ili koje su to mračne snage u Hrvatskoj postavile Srbina Dragana Crnogorca i opskurnu Marinu Škrabalo u Programsko vijeće HRT-a??


Jednako tako se "naš" HR1 sve više pretvara u "Četno-Radio" i to najviše zahvaljujući novinarima dvije udarne radijske emisije, "U mreži Prvog" i "Puls javnosti". A taj "vučji čopor" - ja više volim svoj vlastiti naziv za njih - "medijski čopor hijena" - predvodi novinar Miroslav Zadro, a slijede ga Mario Harapin, Mislav Togonal, Marija Gerbec Njavro, Milena Jukić-Ugrin, Ivica Ružičić i drugi.


Jedini je izuzetak časni novinar Darko Labor. Njemu svaka čast!


Naročito su drski i bezobrazni Milena Jukić-Ugrin, Ivica Ružičić i privatni novinar bivšeg opskurnog predsjednika Republike Stipe Mesića - Mario Harapin.


Zanima me tko je njih birao??


Mario Harapin je jednog slušatelja drsko prekinuo i upitao ga je "Hoćete li se predstaviti imenom i prezimenom u eter"?. Ja sam to učinio prije dvije i tri godine i zato je moj broj telefona zauvijek stavljen pod embargo! Mesićev, Manolićev i Lončarov embargo!


Evo me opet i upamti me Mario Harapine!!


Ukrali ste nam Hrvatsku, ali ćemo je mi opet vratiti - na ulicama ili na bojišnicama!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)


Monday, March 15, 2010

„Udbaš Veljko Jančić umjesto Vanje Sutlića“


AMAC-Hrvati.com/Spectator: Podzemni rat protiv općeg interesa/

Ponedjeljak, 15 Ožujak 2010


Podzemni rat na HTV-u protiv općeg interesa

(uz komentar Ante Rokova Jadrijevića)

(„Udbaš Veljko Jančić umjesto Vanje Sutlića“)


U opsežnom članku gosp. Spectatora na Web portalu AMAC-Hrvati prenosi se tekst od udruge "Juris protecta" koji se bavi borbom za prevlast na Hrvatskoj televiziji, uz paralelan komentar gosp. Spectatora.


U tekstu udruge „Juris protecta“ se taksativno navode podaci i činjenice o glavnim akterima „borbe za prevlast na Hrvatskoj televiziji“ između klana Siniše Grgića i lobija Marije Nemčić, kao i povijest čudnog i/ili frapantnog uspona njih dvoje na vrh HRT-a.


(više o tome pročitajte na portalu AMAC-Hrvati (www.amac.hrvati-amac.com)


* * * * * *


Za nas je ovdje najvažniji ovaj njegov dio:


Na Prisavlju nije tajna da kandidat za glavnog ravnatelja VELJKO JANČIĆ ima potporu lobija Marije Nemčić. Veljko Jančić se nakon višegodišnjeg izbivanja

ponovno 2005. god. vratio na HTV, a primljen je u radni odnos za mandata Marije Nemčić (u to vrijeme ravnateljica HTV-a). Jančić ne samo da nije poznat široj javnosti i nema menadžerskih iskustava, nego je nepoznat čak i u krugovima HTV-a. Dobro upućeni izvori tvrde da Marija Nemčić i njezin lobi žele preko Veljka Jančića (*) kontrolirati HRT...


.... (Detaljniju priču o Veljku Jančiću donosimo na kraju ovogo teksta.)


Bez obzira na interesne lobije na HRT-u, znakovito je da niti jedan od prijavljenih kandidata za glavnog ravnatelja u prvom krugu natječaja nije ispunjavao ni minimalne uvjete za intendanta (ravnatelja) javne televizije.


U civiliziranim demokratskim državama mjesecima se prije izbora u javnosti diskutira o imenima osoba koje dolaze u obzir za takvu funkciju i unaprijed se zna koja će od 2 ili 3 osobe biti izabrana. A u Hrvatskoj bi 11 političkih komesara (sada 10) trebalo izabrati glavnog ravnatelja HTV-a između 15 ili 20 anonimusa, za koje nikada nitko prije nije čuo.


Ugledne i javnosti poznate osobe nisu spremne za kandidaturu, znajući da bez potpore političko-interesnih lobija nemaju šanse za izbor i ne žele se ponižavati.


Za takvo stanje kriva je vlast koja nije htjela stvoriti zakonske osnove za slobodan i neposredan izbor organa upravljanja na HRT-u. Članove (programskog) Vijeća HRT-a trebali bi birati neposredno izabrani predstavnici svih društvenih slojeva hrvatskog društva, uključivši i saborske zastupnike. Njemački model na ARD-u i ZDF-u predviđa izravan izbor za cca 80% članova vijeća, dok cca 20 % članova vijeća dolazi iz redova saborskih zastupnika (vladajući i opozicija proporcionalno broju zastupnika u parlamentu).


(*) A evo sada i detaljnijih obavijesti o Veljku Jančiću kojeg netko sasvim ozbiljno pokušava instalirati na položaj ravnatelja Hrvatske radiotelevizije:


Otac Veljka Jančića Srbin je iz Banovine. Pred raspad Jugoslavije otac mu je bio zaposlen u ‘Unutrašnjoj državnoj bezbednosti' u Karlovcu.


Jančić (sin) bio je direktor zagrebačkog Studentskog centra pa je zato Studentski centar u Zagrebu upisao Miloševićev ‘Zajam za Srbiju'.


Po udbaškoj dužnosti sudjelovao je u formiranju Radija 101, čega većina tamo zaposlneih nije bila svjesna, jer je Radio 101 bio dio dirigirane medijske oporbe s ciljem rušenja Jugoslavije i ‘izgradnje Velike Srbije'.


Iz tog razdoblja je i intervju Hloverke Novak-Srzić u kojem ona bez ustezanja navodi direktora Jančića, koji je s te (političke) pozicije nadzirao program.


Tijekom domovinskog rata krijumčario je drva u SAO Krajinu, no to očito nije bio bitan detalj kojim su se bavile sigurnosne provjere, ako im je ikada bio podvrgnut.


U prošloj je godini Jančić proveo 150 dana na putnim nalozima iako se gotovo nije maknuo iz zgrade na Prisavlju. Isto tako tek je nedavno i u dubokoj srednjoj dobi diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, poznatom trgovačkom centru za kupovanje ispita i diploma.


Takav kakvog smo ga upravo opisali, imao je dovoljno drskosti u svojem predstavljanju članovima Programskog Vijeća izjaviti ‘kako će se miješati u program jer on smatra da to treba raditi bez obzira što se time krši zakon o HRT-u'!


Pri tom treba voditi računa o tome da u tome istom Vijeću sjedi osoba iz kvote vladajućeg (državotvornog i ognjištarskog) HDZ-a koja je otvoreno izjavila da je ‘bilo dosta priča o stradanju Vukovara na HRT-u jer one ne doprinose suživotu ....'


Ovdje ćemo (privremeno) završiti iako je svega što treba spomenuti kad se govori o medijima u Hrvatskoj ostalo neizmjerno mnogo. Od komercijalizacije javne televizije do mizerne kreativne razine programa, koja se upražnjava na priglupim serijama (jer je program unosnije kupovati) i od nedopustive političke obojanosti programa do apsolutne prevlasti one vrste novinarskog kadra koji i budan sniva nostalgične zapadnobalkanske snove;....


* * * * * *


....'Opći interes', drugim riječima funkcionirajuća javna televizija, danas je samo poprište blagih sukoba vlasti i opozicije, ali samo onoliko koliko su u pitanju privatni materijalni interesi tj njiihova raspodjela.


Sve ostalo posve je nevažno pa čak i to da se potencijalno vraćamo u vrijeme kad su HTV-om direktorovali politički namjesnici najcrnjih namjera.


Spectator


* * * * * *


Komentar Ante Rokova Jadrijevića:


Udbaš Veljko Jančić umjesto Vanje Sutlića


Vrlo, vrlo koristan tekst (esej) našeg gosp. Spectatora! Premda malo raspršen, stoga i malo nejasan (zbog svoje preobimnosti), držim da bi ga svaki AMAC-ovac, odnosno Hrvat, trebao pročitati.


Dakle, sin Udbaša Veljko Jančić na čelu naše hrvatske HTV ??


Znači, imala je pravo naša sjajna Diana Majhen, kad je prije 13 mjeseci našu HTV nazvala "Četnovizija" !! ( www.Dragovoljac.com/15. veljače 2009.g.)


Nazire li se u ovoj priči pozadina puča protiv naše Glavne urednice informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić uoči netom prošlih predsjedničkih izbora u Hrvatskoj ??


Dakle, sada se jasnije vidi uloga "Takozvanog „Programskog vijeća HRT-a", koje se sastoji od 11 političkih komesara (6 članova imenuje se na prijedlog vladajućih, a 5 na prijedlog opozicije)?!


Dakle, još jedna sorošijada!


Ima pravo gosp. Spectator, kada nam asocira ugledanje na njemački model. "Njemački model na ARD-u i ZDF-u, koji predviđa izravan izbor za cca 80% članova vijeća, dok cca 20 % članova vijeća dolazi iz redova saborskih zastupnika (vladajući i opozicija proporcionalno broju zastupnika u parlamentu)".


Za to se i ja zalažem.


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)


Wednesday, March 10, 2010

To je to! Teror " fridmanovštine " !


AMAC-Hrvati.com/Spectator: „Sjeme ustanka“/9. ožujka 2010.


Ispričavam se (i „izvinjavam“!) svojim vjernim čitateljima na svim kontinentima, što ne mogu prenijeti veliki članak našeg maestralnog gosp. Spectatora s našeg najboljeg hrvatskog Web portala AMAC-Hrvati, zbog njegove velike fizičke dužine. Preporučujem Vam čitanje tog teksta u originalu – na našem hrvatskom AMAC-u (www.amac.hrvati-amac.com).


A.R.J.


* * * * * *


Komentar Ante Rokova Jadrijevića

10-03-2010 00:58


To je to! Teror " fridmanovštine " !


Ova hrvatska Vlada je - u najkraćem - "banda lopovska", kako Sanaderova, tako i sada "Vlajina"! Ne samo da ona anestezira", nego i eutanazira Lijepu našu Domovinu Hrvatsku!


To je doista "zavjera protiv pameti i razuma" – kako u gornjem članku „Sjeme ustanka“ piše naš gosp. Spectator.


Slažem se (ovdje!) i s gosp. Dakijem!


Srećom, ima za Hrvatsku jedan spasonosan izlaz, zapravo jedno oružje: snažnija devalvacija kune. Ali - Bože sačuvaj! - da to oružje damo u ruke jedne Jadranke Kosor Vlaisavljević ("Anamarije Birokracije" - kako bi to duhovito rekao veliki VIB - da je još živ) ili njenog debelog ministra financija. Stoga, evo mog krucijalnog prijedloga (kojeg zbog niza bezpotrebnih suđenja u Općinskom sudu u Bujama dosad nisam stigao napisati):


Predlažem našem novom Predsjedniku Republike dr. sc. Ivi Josipoviću da hitno spriječi novo veliko zlo (dok „sjeme ustanka“ još nije proklijalo!!) i smjesta raspusti naš državni Sabor i dade oformiti Privremenu Vladu nacionalnog spasa - Vladu stručnjaka, a ne stranačkih šupljoglavaca (dakle, nipošto političara!), koja bi u roku od šest mjeseci ili čak godinu dana izvršila najnužniju – ali i radikalnu - restrukturaciju naše ekonomije, pa čak i društva, odnosno političkog ustroja)....itd.


Kad nađem malo više vremena dovršit ću ovu temu.


* * * * * *


Ima pravo gosp. Spectator: "svi ovi apsurdi su posljedica ukidanja socijalne države...", uz (moju!) nužnu opasku da se to odnosi na kršćansku socijalnu državu i kršćansku demokraciju, a ne "fridmanovštinu"!!


Po mojem skromnom mišljenju, Milton Friedman i njegova Rose Friedman su bili pravi začetnici kasnije Soroševske "Globalizacije". Friedmanovu knjigu "Free to choose" kupio sam u New Orleansu (on march 4th. 1981.g.), prigodom ukrcaja na brod (bulkcarrier) "Menhir" kompanije Van Omeren iz Rotterdama, čiji sam u to vrijeme bio pomorski časnik. Međutim, meni je bila daleko značajnija knjiga našeg Trive Inđića (Beograd i Novi Sad) "Uspon masa" iz 1985.g., koja za razliku od Friedmanovih ima neprolaznu vrijednost. Itd.


Ivica Račan je u svojim skučenim vizijama, nakon što je izgubio prve demokratske izbore u Hrvatskoj od strane dr. Franje Tuđmana, jednom u Rijeci, (19. prosinca 1990.g.) rekao da je "Radnička klasa sišla s političke pozornice i nikad se više neće vratiti". I upravo je stoga ponovo izgubio vlast na slijedećim demokratskim izborima - kad se ponovo bio vratio na vlast!


Ukratko, na političku pozornicu se vraća radikalizacija masa, kako to - ovdje i sada - nagovještava naš gosp. Spectator...


...a tako se i ja potpisujem (kao i uvijek do sada!):


Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal- radikal)


Tuesday, March 9, 2010

Zapadni Balkan i ustavna reforma


AMAC-Hrvati.com/Mario Marcos Ostojić: Zapadni Balkan i ustavna reforma

9. ožujka 2010


Mario Marcos Ostojić:


Zapadni Balkan i ustavna reforma

(Slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića)


Namjera Slovenije i Hrvatske da zajedno organiziraju konferenciju lidera Zapadnog Balkana u drugoj polovini ožujkizazvala je različite reakcije u središtu Europske unije i u zemljama članicama Europske unije. Oni koji podržavaju inicijativu argumentiraju da će navedena konferencija biti dobra priprema za konferenciju Europska unija - Zapadni Balkan koja će se održati u Sarajevu kako bi se obilježila desetogodišnjica Zagrebačkog „summita“ koji je svrstao Hrvatsku u Zapadni Balkan, unatoč tlapnji o individualnom pristupu koje su se mogle čuti tih tužnih dana. Godine 2000. je počeo je takozvani Proces stabilizacije i pridruživanja za pripremu zemalja Zapadnog Balkana za eventualno članstvo u Europskoj uniji. Oni koji se protive inicijativi argumentiraju da Hrvatska ne bi trebala biti suorganizator inicijative jer još nije članica Europske unije.


Zanimljivo je da se baš sada oglasio naš stari „prijatelj“ i bivši ministar vanjskih poslova Italije Gianni De Michelis koji je za beogradski „Blic“ rekao: „Smatram da bi se i Italija trebala složiti s inicijativom Grčke da sve zemlje zapadnog Balkana postanu članice Europske unije 2014. Ta godina nosi određenu simboliku u tome da se sto godina nakon atentata u Sarajevu zaokruži pozitivan proces proširenja Unije na Balkan“ te dodao da „pored problema Srbije s Kosovom, tu su i problemi Bosne i Makedonije, pa i Crne Gore. Iako taj rok izgleda teško ostvariv, on ne mora biti neizvediv. Do 2014. ostaju još četiri godine koje bi mogle biti dovoljne da se cijeli posao privede kraju. Za dobre odnose EU-a s Rusijom ključna stvar je integracija Srbije u Uniju, ali bi se Srbija trebala osloboditi 'sindroma Kosova Polja'“.

.

...................... (više o tome na www.amac.hrvati-amac.com)


Zapadni Balkan je za Hrvatsku neprihvatljiv budući da ju udaljava od kulturnog kruga kojem želi pripadati jer se u njemu prirodno osjeća dobro. Razumni hrvatski euroskepticizam je, između ostalog, i posljedica nametanja Zapadnog Balkana od strane Europske unije. Jasno je da se mi Hrvati osjećamo dijelom zapadno-kršćanske kulture i zato doživljavamo kao nasilje guranje u drugi kulturni krug. Hrvatsku se silom počelo gurati u Europsku uniju putem Zapadnog Balkana 2000. kada je došao na vlast binomij Mesić-Račan koji je predstavljao sintezu jugoslavenstva i komunizma. Za nas Hrvate Zapadni Balkan je preuređena Titova Jugoslavija, a u njemu kao i u Titovoj Jugoslaviji Beograd će biti središte moći i grad koji vlada nad Hrvatskom.


U tom kontekstu valja brižno pratiti najavljenu promjenu Ustava i zahtijevati da se u novom Ustavu bilo koje udruživanje Hrvatske uvjetuje prethodnim izjašnjavanjem Hrvatskog sabora dvotrećinskom većinom svih zastupnika i da se odluka o udruživanju donosi na referendumu većinom glasova ukupnoga broja birača.


Također treba osigurati da u slučaju da članstvo u Europskoj uniji ugrozi izvorni suverenitet ili identitet Hrvatske i hrvatskoga naroda, Hrvatski sabor mora predložiti referendum o razdruživanju.


....................... (više o tome na www.amac.hrvati-amac.com)


Mario Marcos Ostojić,

predsjednik Hrvatske republikanske zajednice


* * * * * *


Comments (1)

09-03-2010 10:43

Sjajno g. Mario Marcos Ostojić !!


Komentar: Ante Rokov Jadrijević


Sjajno g. Mario Marcos Ostojić !!


Ma, što ima Slovenija više brinuti o tzv. "Zapadnom Balkanu"?? Ona je sada u EU, pa neka se nje i drži! Dobro da se još nije javio njihov bivši ministar vanjskih poslova Dimitrije Rupel!


Očito je da Sloveniji sada loše ide u EU, pa bi se htjela opet malo više približiti Srbiji i njenoj satelitskoj Republiki Srpskoj, jer joj sada fali drugo tržište ...


Međutim, Srbi nisu toliko glupi kao naša vrla premijerka i njen "dragi Borut". Niti će Srbija, niti njena Republika Srpska doći na taj novi "Balkanski summit" u Sarajevu...pa što onda tratiti vrijeme uzalud?!


Osobno sam protiv bilokakvog novog summita tzv. "Zapadnog Balkana"! Da Franjo Tuđman nije bio onako brzoplet u Daytonu krajem naše pobjedničke 1995., on se ne bi vratio kao poraženik iz Daytona i ne bi ubogaljio naše Hrvate u BiH. Prokleta brzopletost!


A oglasio se i talijanski (venecijanski) mason Gianni de Michelis - opet u prid svoje drage Srbije. Kao- Srbija je ključna zbog Rusije...ali se ipak mora odreći Kosova... Aha! Opet stare talijanske imperijalne i fašističke aspiracije na Kosovo!


A i Grci po svoje! Treba im prometni koridor kroz Srbiju, prema udaljenoj EU. I u to bi uvukli i ostatak Balkana... neumrlo bizantsko pravoslavlje. A i naša je premijerka Pravoslavka...tako to već ide. Samo mi ne ide u glavu kakav je to "simbolizam" ta famozna 2014.g.? Stoga godina od srpskog atentata u Sarajevu, otkad su počeli veliki svjetski mega-pokolji? I to valjda treba proslaviti? Zbog čega? Zbog njihovog "Krvavog Svetosavlja"?


Netočno je i to da "Srbija pripada europskoj obitelji". Ona pripada Istoku i ostat će na Istoku ("Srbija na Istoku" - sjećate li se te sudbonosne knjige Svetozara Markovića?!!).


Još jednom čestitam gosp. Mariu Marcosu Ostojiću, časnom argentinskom Hrvatu i hrvatskom republikancu na ovom izvrsnom i vrlo korisnom članku! Još samo da naglasim ovaj citat iz ovog njegovog teksta:


"Zapadni Balkan je za Hrvatsku neprihvatljiv budući da ju udaljava od kulturnog kruga kojem želi pripadati jer se u njemu prirodno osjeća dobro. Razumni hrvatski euroskepticizam je, između ostalog, i posljedica nametanja Zapadnog Balkana od strane Europske unije. Jasno je da se mi Hrvati osjećamo dijelom zapadno-kršćanske kulture i zato doživljavamo kao nasilje guranje u drugi kulturni krug.


Hrvatsku se silom počelo gurati u Europsku uniju putem Zapadnog Balkana 2000. kada je došao na vlast binomij Mesić-Račan koji je predstavljao sintezu jugoslavenstva i komunizma.


Za nas Hrvate Zapadni Balkan je preuređena Titova Jugoslavija, a u njemu kao i u Titovoj Jugoslaviji Beograd će biti središte moći i grad koji vlada nad Hrvatskom......".


Pridružujem svoj potpis gosp. Mariu Marcosu Ostojiću! I to mi čini osobitu čast!


Ante Rokov Jadrijević