Sunday, January 23, 2011

Država prodaje Vjesnik

iPress.hr/Država prodaje Vjesnik/21.01.2011.


Država prodaje Vjesnik

(slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića)

Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju na svojoj drugoj sjednici održanoj 17. siječnja 2011. godine donio je Odluku o raspisivanju javnog poziva za kupnju 659.808 dionica društva Vjesnik d. d., koje se nalaze u državnom portfelju, što čini 62,15 posto temeljnog kapitala društva, priopćeno je iz Vjesnika Zagrebačkoj burzi.

Početna cijena za kupnju dionica, pojedinačne nominalne vrijednosti 100 kuna, ukupne nominalne vrijednosti 65.980.800,00 kuna, iznosi 19.794.240,00 kuna.

Dionice su iz portfelja s HFP-a, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Središnjega državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, navodi u dopisu Franjo Maletić, predsjednik uprave Vjesnika, piše Večernji list.


Komentari (1)

Ništa novog od Jace Vlaisavljević !!

1 Subota, 22 Siječanj 2011 00:40

Zašto je 'naša' premijerka Jaca Vlaisavljević prije godinu dana na mjesto glavnog urednika 'Vjesnika' imenovala Manolićevog, a potom i Mesićevog novinarčića Bruna Lopandića, uvjerljivo najslabijeg novinara 'Vjesnika'??

Zato što 'svaka ptica svome jatu leti' - pa tako i Jaca Vlaisavljević! Svome udbaškom jatu! Uostalom, zato se i školovala u onoj Račanovoj Partijskoj školi u Kumrovcu, iako ona tvrdi (kao i Mesić!!) da je u istom vremenu završila i diplomirala Pravni fakultet u Zagrebu.

By the way, Mesić je onemogućio bilo kakvu istragu na Pravnom fakultetu u Zagrebu u jeku afere 'Indeks'. Jer, u Mesićevim lažima bile su iznimno kratke noge!

Tako je i kod Jace: iznimno kratke noge!

(ponovo su mi, po drugi put srušili ovaj moj upis!!)

A zašto Šeksova kurtizana i njegova premijerka Jaca Vlaisavljević NIJE prije godinu dana na mjesto Glavnog urednika 'Vjesnika' imenovala najboljeg Vjesnikovog novinara Marka Barišića, časnog čovjeka, a uz to i nesumnjivog domoljuba i rodoljuba??

I zašto mu nije dala odriješene ruke da izvrši 'stečaj sa preustrojem', na način da Vjesnik smanji na polovicu stranica, izbaci žensko žutilo i sve ostale bolesne rubrike, kakvih su pune sve ostale dnevne novine. Naime, 'Vjesnik' je oduvijek bio ozbiljan politički dnevni list, koji je uz to njegovao vrlo snažnu i respektiranu kulturnu rubriku na 4 ili više stranica i bio svjetionik (visoke) građanske kulture u Hrvata.

Sve su to nove Sanaderova i Jacine novinarske ulizice a la Lopandić, Jurica Koerbler i dr. sunovratile na samo dno hrvatskog političkog novinarstva!

I još nešto: premijerka Jaca Vlaisavljević je Brunu Lopandiću dala rok od šest mjeseci da ozdravi 'Vjesnik', pa iako on to nije učinio ni za godinu dana, držala ga je na mjestu Glavnog uradnika 'Vjesnika' sve do danas !??

Sramota! Kako novinarska, tako i političarska! Sanaderova i Jacina. I Šeksova, dakako!

Ante Rokov Jadrijević, publicist, Brtonigla

No comments: