Thursday, June 9, 2011

Ruše li to Josipović i Sanader zajedno Jadranku Kosor?


www. Dragovoljac.com/Ruše li to Josipović i Sanader zajedno Jadranku Kosor?

Srijeda, 08 Lipanj 2011 12:22


Tihomir Dujmović/Večernji list

Ruše li to Josipović i Sanader zajedno Jadranku Kosor?

(Slijedi oštar komentar Ante Rokova Jadrijevića)

Josipović je čvrsto stao na jednu stranu i upravo bi to za stabilnost zemlje u izborima moglo značiti ljuljanje ustavnog poretka.

* * * * * *

Može li Milanović pobijediti Kosoricu bez pomoći Josipovića i njegova političkog servisa? Ne može, kristalno je to jasno i u Uredu predsjednika. Zato su i izveli medijske haubice na livade Pantovčaka i mahnito tuku po Banskim dvorima, pokazujući da su se u stanju povezati i s crnim vragom samo da Hrvatska na idućim izborima pocrveni.

Pa je li ikad itko i sanjao da će Josipović, Sanader i Polančec biti na istoj strani protiv Kosorice, i to tobože u borbi za pravnu državu?

Sanader i Polančec borci za pravnu državu?

Josipović ne spada u političku gerijatriju s Ovčara i Kablara kao njegov prethodnik,

koji je toliko opsjednut Drugim svjetskim ratom da je čak i nedavnom vjenčanju u Londonu dao antifašistički karakter! Dakle, od milijardu ljudi koji su gledali vjenčanje, samo je Mesić zaključio da su britanske zastave preplavile ulice kako bi se naglasilo držanje Engleza u Drugom svjetskom ratu! Josipović je zaustavio taj titoistički folklor i, hvala Bogu, više nećemo biti jedina država koja prkosi Americi napadnim posjetima Kubi.

No, predsjednik države koji objavi da je u aferi Linić – Grbić upravo izveden udar na ustavni poredak i onda na sedam dana napusti zemlju nije razumljiv. Nakon te dramatične ocjene, premijerka je zatražila hitnu sjednicu VNS-a, a odgodio ju je upravo predsjednik države. Ne zbog puta! Imali su za sjednicu puna tri dana prije njegova puta! Zašto je nije bilo odmah ako je izveden udar na ustavni poredak?

Koja je bila svrha te petarde? Je li se htjela poslati poruka: nastavite hapsiti stotine novih HDZ-ovaca, a krenete li akcijama protiv SDP-ovaca, to nećemo mirno gledati?

Da se razumijemo, iz svega što je do danas znano čini da nema ozbiljnih dokaza protiv Linića i, ostane li na ovome, to duboko kompromitira policiju. Naime, otvaranje četiri, pet istraga protiv viđenijih SDP-ovaca i da pritom baš nitko ne završi u Remetincu pokazuje ili da je policija nesposobna, pa je Josipović u pravu, ili da netko namjerno kopa baš tamo gdje nema ničega! Ali, da se u jeku policijskih napora da istraže navode o viđenijem SDP-ovcu u cijelu priču umiješa predsjednik države, a u isto vrijeme studentima godinama objašnjava da bez trodiobe vlasti nema parlamentarne demokracije, to ne djeluje normalno.

Osim toga, u trenutku kad je Josipović oglasio sigurnosnu ugroženost zemlje, on je zapravo sugerirao da ova vlada ne može zatvoriti poglavlje o pravosuđu, a za zemlje koje ne žele da uđemo u Uniju takav je potez dar s neba!

Zašto bi se Britanija i Nizozemska složile sa zatvaranjem poglavlja o pravosuđu kad šef hrvatske države sam sugerira da je malverzacijama u pravosuđu izveden udar na ustavni poredak?

I sedam dana poslije upravo Sanader govori o tome!

Sanader i Josipović na istom poslu rušenja Kosoričine vlade? Je li to moguće?

Polančecova izjava da mu je prije nekoliko godina ravnatelj policije nešto rekao, to traži sjednicu VONS-a, a Karamarkova izjava da su transkripti godinama izlazili iz Ureda mimo zakona, to ne traži nikakvu reakciju? Time nije ugrožen ustavni poredak?

Mogli bismo unedogled nizati gdje se mogla očekivati reakcija predsjednika, pa je ona izostala, premda se jednako strasno moglo govoriti o kršenju ljudskih prava kao u slučaju Linić.

Čini se da nema dvojbe: Josipović je čvrsto stao na jednu stranu i baš bi to za stabilnost jedne zemlje u izbornim danima moglo značiti ljuljanje ustavnog poretka.

No, premijerka mora vidjeti da nije sva krivnja na Josipoviću: nema nikakve dvojbe da u HDZ-u postoji frakcija koja nju u istoj toj priči želi srušiti! Imaju li Josipović i službe kojima je nadređen dokaza o netransparentnom djelovanju MUP-a, raščišćavanje takvih stvari treba pozdraviti gromkim pljeskom, ali ako se pokaže da toga nema, netko za ovu histeriju mora odgovarati.

S druge strane, posve je nejasno zbog čega u Uredu predsjednika bez odgovora stoji prijedlog premijerke da sljedeća sjednica VNS-a bude posvećena medijima i transparentnosti njihova vlasništva. Zašto ne?

I dok pokušavamo odgonetnuti što se tu krije, mora se priznati da se ne samo Kosorica već i Josipović, za razliku od njegovih Kukuriku prijatelja, kad je riječ o papinu posjetu ponio – državnički.

Od oporbe se ne traži da se učlane u Opus dei, ali ne pokazati elementarnu pristojnost, te ovako prkosno poput Vesne Pusić pobjeći van u danima kada papa dolazi u šest mjeseci ranije najavljen posjet, ponijeti se onako diletantski poput Milanovića, kojeg će očito silom privesti na susret s papom, to govori da ljevica titoistički prezire i Crkvu i papu, upravo ono što je hrvatskom narodu neupitna svetinja.

Kako misle sutra s tim stavom Jakova Blaževića predstavljati i voditi isti taj narod?

Tihomir Dujmović/VL


Komentari

#1 Ante Rokov Jadrijević 2011-06-08 14:16

Veličanstven tekst gosp. Tihomira Dujmovića!

Tako se brani Hrvatska u ovom našem unutrašnjem 'hladnom ratu' protiv ORJUNAŠA !

E moj Milanoviću! Kako si samo dobro bio počeo, a kako si se srozao kad si se spetljao sa svojim pravoslavnim histerušama u SDP-u i sa 'Zvečarkom' iz ORJUNE !?

Koliko god Jadranka Kosor imala mana (neodlučnost, politička kozmetika, suvišni glamour, blebetanje o svemu i svačemu, a naročito o EU, itd., itd.), ona nam je deset puta bliža i zato će pobijediti na slijedećim izborima, unatoč činjenici da Orjunaši drže Pantovščak, DORH, Vrhovni sud i ostalo. A ni Soroš im nije više baš pri ruci! Zapad je poklekao i počinje se rušiti sam od sebe.

Dakle, ima nade za naš hrvatski narod!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.
(jedini hrvatski socijal-radikal)

P.S.: a propos S-Linića, ispod njegovih tepiha prepuno je smeća – neka naša policija samo mirno kopa i dalje oko njega! Ja mislim da je on onih 800.000 DEM umjesto za kupnju oružja u Sloveniji za obranu Rijeke u Domovinskom ratu, S-Linić dao svom prijatelju generalu Gadu –Čadu na Trsatu da iseli svoj veliki korpus JNA iz Rijeke! A general Gad je ostao mirno živiti u gradu Rijeci. Ima i od čega!

A zašto to Bajićev DORH nije ni pokušao istražiti – to je jasno svakom pravom Hrvatu s Trsata! O tome smo mi pisali u našoj ‘Hrvatskoj Rijeci’ krajem 1990. i početkom 1991.g. A upravo sam ja sve to potpisivao!

A.R.J.

Citat

2 comments:

Petar Valenta said...

http://www.ipress.hr/svijet/u-st-moritzu-danas-pocinje-sastanak-tajanstvene-i-mocne-skupine-bilderberg-15718.html

Petar Valenta said...

http://www.ipress.hr/svijet/u-st-moritzu-danas-pocinje-sastanak-tajanstvene-i-mocne-skupine-bilderberg-15718.html