Thursday, January 26, 2012

Bestidni i odvratni debelokožac Šeks. 'Poštenje nije presudno', zar ne Kajine?!

Vecernji.hr/kolumne/Ivanka Toma - Kajin? Ne vrijedi ni spomena/21.siječnja/januara 2012.

Ivanka Toma

Završna riječ

Kajin? Ne vrijedi spomena

Šeks i njegovi jednodnevni penzioneri učinili su nešto što se zove prevara i pokazali da ne poštuju pravni poredak koji su sami stvarali







(slijede dva odvojena komentara Ante Rokova Jadrijevića)

     1. -'Poštenje nije presudno', zar ne Kajine?!/Ipress.hr/17 Siječanj 2012 21:17

2. - Bestidni i odvratni debelokožac Šeks 25. siječanj/januar 2012.


* * * * * *

Mogu Šeks i cijela njegova kompanija jednodnevnih penzionera pričati što hoće, no njihovo je umirovljenje slučaj odvratne zloporabe i malverzacije.
Za to što su učinili Šeks, njegova stranačka kolegica Ana Lovrin, te hadezeovci Stjepan Milinković i Ivanka Roksandić, potom Boro Grubišić (HDSSB), manjinci Deneš Šoja i Furio Radin, kao i samozvani moralist, ideesovac Damir Kajin, sud druge proglašava kriminalcima i šalje ih iza brave.
Tako je svojedobno Zlatko Gledec osuđen na tri mjeseca zatvora, godinu dana uvjetno, jer je kao zamjenik ministra policije na jedan jedini dan zaposlio policajca, kako bi mu priskrbio mirovinu.

Sud je rekao da je policajac zaposlen bez natječaja, i da je jednodnevno zapošljavanje, s jedinim ciljem stjecanja formalnih uvjeta za mirovnu, zloporaba položaja i ovlasti.

No, ono što vrijedi za Marka i Janka, ne vrijedi i za Šeksa.


Istina, u njegovu slučaju nema izričito napisane zakonske norme, koju bi prekršio zajedno sa svojim sljedbenicima, kojima se priključio i Damir Kajin. Ali, ako je donesen zakon da zastupnici idu u mirovinu pod istim uvjetima kao i mi ostali smrtnici, onda taj propis treba poštovati.

Čak je 47 zastupnika iz prethodnog saziva Sabora podnijelo zahtjeve za mirovinu, preduhitrivši zakon po kojemu bi se njihov mirovinski status izjednačio s našim.

Od toga se za njih 39 (među njima su Đurđa Adlešič, Željka Antunović, Ivan Jarnjak, Luka Bebić, Božo Biškupić...), može reći da su odlučili iskoristiti pravo prije nego što im je ukinuto.

Za preostalih osam, tj. za Šeksa i kompaniju, to ne vrijedi. Za razliku od, primjerice Jarnjaka, koji zaista ide u mirovinu, Šeksu umirovljenje nije ni na kraj pameti. Jednodnevnim aktiviranjem mirovine on je samo izigrao sustav.

Drugim riječima, Šeks, Lovrin, Kajin, Radin i ekipa učinili su nešto što se zove prevara i čin je zloporabe.
Usto su pokazali da ne poštuju pravni poredak koji su sami, kao saborski zastupnici, stvarali.
Govoreći neki dan o tome na televiziji, Šeks je, međutim, pokazao da ga za sve to boli đon.
Poput klasičnog debelokošca, zauzeo je gard iz kojeg je jasno da mu je potpuno svejedno što svi prstom upiru u njega, i što je predmet javnog prezira. Ako je ikada i imao kakve moralne skrupule i sram, vlastito ga je iskustvo naučilo da su, što se njega tiče, to vrlo prolazne emocije. Zna on da će najviše pet dana biti u svim novinama i u svim vijestima, da će na njegov račun zagraktati sva novinarska pera, da će se nebrojeno puta izgovoriti i ispisati neka ga bude sram, i da će na tome ostati. Kad se svi izredaju, na dnevni red doći će nove teme i za tjedan dana više nitko neće ni spomenuti jednodnevnog umirovljenika Šeksa. A 1500 kuna viša mirovina ostaje! Sve što treba učiniti je poklopiti se ušima i pričekati da prođe.

Uvijek je tako. Sjetimo se samo slučaja “identificirati, locirati, uhititi, transferirati”.
Kako li je samo gorljivo, potkrepljujući izgovorene slogove prebiranjem po prstima, Šeks obećavao da će njegova vlada uhititi i isporučiti Haagu generala Antu Gotovinu - ideološku ikonu HDZ-a.

Jedno su vrijeme Šeksa zbog toga prezirali politički i ideološki sljedbenici, ali su nakon nekog vremena ipak svi sve zaboravili.

Isto je bilo i s Branimirom Glavašem. Kompanjona s kojim je godinama bio prst i nokat, Šeks se odrekao u hipu. Čim je Glavaš postao uteg HDZ-u i prepušten kaznenom postupku, Šeks se maknuo od njega.

Isto je bilo i sa Sanaderom.

Ima još takvih Šeksovih zaokreta iz kojih je izašao po principu “psi laju, karavane prolaze”. Tako će biti i s mirovinom.

Šeksu ipak valja priznati da će, kad jednom zaista ode u mirovinu, iza njega ostati politički trag.

S Kajinom je drugačije. On je cijelu svoju političku karijeru izgradio lamentiranjem o socijali. Učinivši što i Šeks, pljunuo si je u usta.

A dalje od toga u Kajinovu slučaju nije vrijedno spomena.
Ivanka Toma
Večernji list/Kolumne

* * * * * *

1.    Komentar Ante Rokova Jadrijevića

Ipress.hr/Komentari/ Ante Rokov Jadrijević- 'Poštenje nije presudno', zar ne Kajine?!/
17 Siječanj 2012 21:17

"Poštenje nije presudno", zar ne Kajine?!
18 Utorak, 17 Siječanj 2012 21:17
anterokovjadrijevic

Što se mene tiče, idi Kajine u mirovinu što prije i ne vraćaj se više!

Jer bi ovom jadnom, ojađenom i opljačkanom narodu mogao učiniti još mnogo više štete svojim beskrajnim laprdanjem u hrvatskom Saboru i u Tvom Udbomafijaškom Glasu Istre!
Odlazi Damire i ne vraćaj se više!

Ali - NE, neće Damir Kajin u mirovinu, neće još dugo. Osim 'uz primenu sile'! Politikom ulice, a ne politikom guzice! A to će uskoro doći!!
Dakle, kako lupaju neki ministri - bivši i sadašnji (Mirando Mrsić i oni gore navedeni, a posebice onaj odvratni Vladimir Šeks) - 'sve je to zakonito', a tko nam je donosio takve pokvarene, loše i neprovedive zakone? Oni sami! Najviše baš pijani i Sveti Vladimir Trezvenjak, poznat po onom zakonu od 0,00 promila!

Zaključak: Sanader nije nikad proveo svoju 'Regulatornu giljotinu', pa evo prve i najbolje prilike:
Zorane Milanoviću, pozivam Te da smjesta giljotiniraš taj nepošteni, nemoralni i neetički zakon o povlaštenim mirovinama!!

Ante Rokov Jadrijević
, dipl. ing.
(hrvatski socijal-radikal)

                                                         * * * * * *


2.    Komentar Ante Rokova Jadrijevića:                             25. siječanj/ januar 2012.

Bestidni i odvratni debelokožac Šeks
Izvanredan i izvrstan članak Ivanke Toma! I vrlo, vrlo koristan. I baš na vrijeme.

Citiram meni najdražu rečenicu: ' ono što vrijedi za Marka i Janka, ne vrijedi i za Šeksa.
Drugim riječima: 'Quod licet Judas, non licet Hrvatska'! To je ono što je osnovno u Šeksovom bestidnom karakteru. To je njemu naravno. To je njemu urođeno. Izigravati zakone i sustav koji je sam stvorio.

 To isto rade i njegova Judeo-masonerijska braća u Zapadnoj Europi i USA: podrivaju tuđe države i u njima svijaju svoja gnijezda, nameću svoje zakone i svoj sistem!

Ne, ništa mi nismo zaboravili! Još mi nismo zaboravili kako je Šeks izigrao Tuđmanov HDZ, odmah nakon njegove smrti, kada je on prekinuo 3-mjesečni interregnum gosp. Vlatka Pavletića, v.d. Predsjednika Republike (a Šeks zasjeo na njegovo mjesto predsjednika Hrvatskog Državnog Sabora i smjesta raspisao nove parlamentarne izbore), ne dajući teško ranjenom HDZ-u dovoljno vremena da se oporavi od smrti svog prvog Predsjednika Tuđmana! I tako je HDZ izgubio vlast, koju je 3. siječnja 2.000-te godine osvojila zloglasna Račanova 'Koalicija narodnih izdajnika'. A nismo ni zaboravili što nam je Račan sve učinio! I zato je ubrzo izgubio vlast – jer hrvatski narod dobro pamti!

Nismo zaboravili ni kako je Šeks muljao i bestidno manipulirao u izgubljenom HDZ-u, sve dok nije na vrh HDZ-a progurao svog 'paravan-man-a' Ivicu Sanadera, a onda i Sanader njega (iako je Šeks bio najteže poražen na unutarnjim izborima u HDZ-u!); nismo zaboravili ni kako je Šeks na vrh HDZ-a instalirao svoju prilježnicu i 'paravanku' Jadranku Vlaisavljević – Kosor, a nismo zaboravili da je Šeks od početka bio i ostao najnepopularniji i najodvratniji dužnosnik HDZ-a, a i cijelog hrvatskog naroda!
Ništa mi još nismo zaboravili! I nećemo zaboraviti!

                                              * * * * * *
A već pamtimo i neke nove ministre u Vladi gosp. Zorana Milanovića. Recimo onog Miranda Mrsića, koji je prije dva tjedna izjavio da se novi Zakon o ukidanju povlaštenih mirovina saborskih zastupnika ne može i ne smije primjenivati RETRO-AKTIVNO !?
A zašto ne, ministre Mirando Mrsiću??

Zar je netko razuman i mogao očekivati da će bestidni debelokožac Šeks sam sebi i svojima propisati zakon protiv sebe samoga i svoje bestidne kompanije iz pokvarenog HDZ-a (koji je upravo Šeks pokvario i osramotio svojim djelovanjem i svojim pokvarenim zakonima)??

Zar se moglo očekivati da Staljinov razbojnik Tito sam protiv sebe i svojih nižih razbojnika
propiše Zakon o kažnjavnju svojih i njihovih zločina?

E, upravo zato taj novi Zakon o ukidanju povlaštenih mirovina saborskih zastupnika MORA SE primjenivati RETROAKTIVNO !!!

Dakle, ponavljam dio svog gornjeg komentara:

Zaključak: Sanader nije nikad proveo svoju 'Regulatornu giljotinu', pa evo prve i najbolje prilike:
Zorane Milanoviću, pozivam Te da smjesta giljotiniraš taj nepošteni, nemoralni i neetički zakon o povlaštenim mirovinama!!
Konačno se mora sprovesti ona obećana Sanaderova 'Regulatorna giljotina', koju je od njega tražila EK/EU – a koju je najviše opstruirao bestidni debelokožac Šeks!

To je conditio sine qua non, gospodine Zorane Milanoviću! Inače neće biti ništa od ove Vaše nove Vlade 'Kukuriku koalicije'!

Jer, 'Kad su vojnikove ruke svezane, neposredna opasnost nije neprijatelj, nego uže koje vojniku vezuje ruke!' (Vladimir Vojnović: 'Čudnovate zgode vojnika Čonkina')


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist i blogger, Istra, Hrvatska
(hrvatski socijal-radikal)

No comments: