Monday, March 26, 2012

Židovske organizacije u Sjevernoj Americi prosvjedima protiv izraelske ratne retorike i odnosa prema Palestincima


Advance.hr/Židovske organizacije u Sjevernoj Americi prosvjeduju protiv Cionizma/
17. Ožujak 2012

Židovske organizacije u Sjevernoj Americi prosvjedima protiv izraelske ratne retorike i odnosa prema Palestincima

(slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića)
Nova Radosna Vijest na početku 21. stoljeća!
                                                        * * * * * *

Strukture vlasti u Izraelu često nastoje prikazati situaciju u kojoj svi Židovi podržavaju aktualnu politiku Tel Aviva, koja je postala izrazito militantna posljednjih mjeseci po pitanju potencijalnog napada na Iran.
Prema brojnim novinarskim iskazima i anketama, ta podrška nije toliko velika čak niti među Židovima koji žive u Izraelu, dok na međunarodnoj sceni postoji više židovskih organizacija koje aktivno upozoravaju na opasnu politiku koju provodi Tel Aviv.


 
Skupina ortodoksnih Židova u SAD-u s natpisom "slobodna Palestina" Jedna od istaknutijih židovskih organizacija koja prosvjedima ukazuje na aktualne probleme je organizacija "Nezavisni Židosvki Glasovi Kanade" (IJVC - Independent Jewish Voices of Canada). Organizacija IJVC redovno održava prosvjede protiv rata s Iranom.

Židovska organizacija IJVC osnovana je 2008. i za sebe tvrdi da predstavlja židovsku populaciju Kanade koja vjeruje u socijalnu pravednost i međunarodna ljudska prava. Organizacija je osnovana na Međunarodnoj Nezavisnoj Židovskoj Konferenciji Kanade.
Osim IJVC-a postoji velik broj sličnih udruga i organizacija koje imaju poprilično slično stajalište. Neke su "ortodoksnije" od drugih i negiraju pravo državi Izrael da uopće postoji, no većina se zalaže za uspostavu mira na Bliskom istoku i žestoko se protive aktivnom naoružavanju Izraela od strane SAD-a.
"Nema nikakvog dokaza da Iran razvija nuklearno oružje. Situacija je ironična, jer Izrael ima veliko skladište nuklearnih bombi, dok SAD - koji direktno podržava Izrael - ima najveći broj nuklearnih bombi na svijetu", rekao je Diana Ralph, jedan od aktivista organizacije IJVC za Press TV, za vrijeme prosvjeda u gradu Ottawa.


Židovski prosvjed s natpisom "izraelska policija nikome nije odgovorna". Članovi organizacije IJVC navode kako je medijska kampanja protiv Irana poslužila kao maska za izraelsko tretiranje palestinskog naroda.

Podsjetimo, izraelske zračne snage bombaridrale su grad Gazu nekoliko dana prošlog tjedna (vidi: 26 ubijenih Palestinaca u četiri dana izraelskog bombardiranja Gaze, egipatski dužnosnici uspjeli ispregovarati primirje s obje strane).
Cijela priča zadobila je jako malo medijskog prostora.

Činjenica je kako među židovskom populacijom postoji snažan otpor prema ratu s Iranom, ali i prema načinu kojim Izrael tretira Palestince. No, također je i činjenica kako se njihov glas, među mainstream medijima, jako slabo čuje. Stoga ni ne iznenađuje da prosvjede Židova u Kanadi jedini prenosi iranski medij, Press TV.

Konkretan kritičan osvrt na cjelokupnu situaciju dala je nedavno i izraelska novinarka Mya Guarnieri (vidi: Mya Guarnieri: "Zašto Iran ne bi imao nuklearnu energiju? A ako naprave bombu, to će smiriti obje strane"), njezina stajalište je pak u javnost prenijela ruska TV kuća Russia Today.

Aktivna i glasna opozicija Židova protiv rata s Iranom u američkim "mainstream" medijima gotovo da je generalna nepoznanica.

Upravo iz tih medijskih krugova proizlazi teza kako su stavovi političke strukture u Izraelu ujedno i stavovi cjelokupne židovske populacije diljem svijeta, što je u potpunosti krivo.


 Židovski prosvjed u SAD-u: "Židovi protiv američkih vojnih donacija državi Izrael - prekinite sve okupacije"
Popularna novinarka i kolumnistica dnevnog izraelskog lista Haaretz, Merav Michaeli, kroz svoj izravan i iskren tekst (vidi: Merav Michaeli: za izraelsku vladu, mi smo nebitna stvorenja) podsjeća cijeli svijet kako izraelska vlada, njena unutarnja i vanjska politika, nisu - i nikad neće biti - predstavnik cijelog naroda države Izrael.

Ipak, svi ti anti-ratni istupi i prosvjedi, pogotovo kada dolaze od strane samih Židova, nemaju gotovo nikakvu veću medijsku pozornost.

S druge strane, sastanak izraelskog premijera s predsjednikom Obamom bila je centralna vijest u mnogim medijima čak i tjedan dana prije no što je Benjamin Netanyahu doputovao u Washington.

Lako je zaključiti kako je na snazi suptilno i indirektno ratno "huškanje" od strane najvećih medija - umjesto da se ističu anti-ratni sentimenti i pozivi na dijalog, mir i diplomaciju, u posljednje vrijeme glavna tema više nije "hoće li Izrael napasti Iran?", već - "kada će Izrael napasti Iran?".

Takva medijska retorika nije ništa drugo nego masovna manipulacija publike - ponavljajući stalno kako je rat neizbježan, široke mase doslovno se nastoji "priviknuti" na ovu novu, iskrivljenu, stvarnost.

U konačnici dolazimo u opasnost da će jednoga dana, ove godine - kako je najavljivano, zaista doći do rata protiv Irana, a publika će konstatirati "napokon".

Upravo to je osjećaj koji se nastoji kultivirati aktualnom medijskom retorikom - već smo duboko zašli u fazu kada se novi veliki rat počinje doživljavati kao neminovan, centralna rasprava se tako svodi na - hoće li Izrael napasti sam ili zajedno sa Amerikom?

Protiv te "kultivacije" pojedinac se mora boriti vlastitim razumom
, jer jedina pravična tema o kojoj bi se zaista trebalo naširoko raspravljati je slijedeća - nijedna država na svijetu nema pravo napasti drugu državu ako nije sama napadnuta. To je osnova međunarodnih zakona.

"Preventivni" napad nije i ne smije postati dio općeg diskursa, takav napad mora se tretirati kao čin agresije, pogotovo u slučaju kada se napada druga suverena i međunarodno priznata država.
Činjenica je da ideju "preventivnog" napada otvoreno i javno zagovara izraelska vlada.
Zbog te činjenice od posebne važnosti je uvidjeti da takve poteze nipošto ne podržava cijeli židovski narod.

Ta spoznaja nije bitna samo u stvaranju anti-ratnog "glasa razuma", već je i esencijalna u borbu protiv neutemeljenog antisemitizma, koji je u naglom porastu diljem svijeta.
Nema sumnje kako militantni stav izraelske vlade itekako pridonosi tome - štoviše, rasplamsali antisemitizam vješto se koristi u političke svrhe izraelske vladajuće klase.
O toj temi detaljno je pisala izraelska novinarka Merav Michaeli u svojoj kolumni "Izraelski beskrajni Holokaust" (vidi: Aktualna izraelska politika i Holokaust kao pokriće - analiza i transkript kolumne lista Haaretz)

                                               * * * * * *

Komentar Ante Rokova Jadrijevića (26. mart 2012.):

Nova Radosna Vijest na početku 21. stoljeća!
Vijest o prosvjedima američkih Židova protiv Cionizma je za nas nezavisne i stvarno slobodne Hrvate jednaka Novoj Radosnoj vijesti na početku 21. stoljeća! To je jedan od najboljih odgovora na staro pitanje iz 2003. godine: 'Raste li antisemitizam ili samo antiizraelizam', koje je u lipnju 2003.g. bio lansirao američki Židov Rudolph Giuliani, bivši gradonačelnik 14-milijunskog New Yorka, na poticaj američke Židovke Madeleine Albright, bivše državne tajnice SAD. Njihovu štafetu su spremno prihvatili poljski ministar vanjskih poslova, Židov Wladyslaw Bartoszewsky, te bugarski ministar vanjskih poslova, Židov Solomon Passy, skupa optužujući Francusku (kao «izrazito antisemitsku zemlju»), te još Mađarsku, Rumunjsku, Austriju i pogotovu Grgčku, koje navodno ne spriječavaju širenje antisemitskih ideja i akcija. Grčka je posebno napadnuta, jer njeni mediji navodno često uspoređuju današnji ( Sharonov ) Izrael s Hitlerovim nacističkim režimom.
To je ujedno bo i uvod u moj stari članak: OD ANTISEMITIZMA JE SAMO SEMITIZAM GORI ! od  28. lipnja.2003.g., koji se i danas može pročitati na mojem drugom blogu OHRANA Semper Paratus (na kojem je objavljen 28. srpnja 2009.g.).

Iz istog tog starog članka evo i njegovog završnog zaključka, koji je proročki navijestio ovu Novu Radosnu Vijest, koja nam je stigla iz Kanade, a sve češće nam stiže i iz USA:

Svijet nije glup kada u svemu vidi cionističke prste
. Cilj im je zavladati svijetom, a na tom putu treba najprije održati, obraniti i uvećati Državu Izrael, sve do maksimalnih granica Velikog Izraela, jer zlu ne trebalo, ako taj projekt ipak ne uspije i Židovi uskoro budu istjerani i iz SAD-a, da se svi skupa imaju gdje skloniti! Jer, prije ili kasnije ono vječno «židovsko prokletstvo» mora završiti tamo gdje je i začeto. U njima navodno «Obećanoj zemlji».Ta drama traje već više od 4.000 godina i ne može još dugo trajati.

Ja se osobno ipak nadam da će sve to spasiti «Sjajni Židovi», kakvih najviše ima upravo u Parizu i Francuskoj i da se oni ni ovaj put neće dati! Oni bi, spašavajući svijet, mogli spasiti i svoj narod! Umjesto raznih Rothschilda i raznih Rockefellera, vrijeme je da ponovo podignu glas svi oni sjajni Finkelkrauti, Gluecksmani, Levyiji, Chomskyiji i mnogi, mnogi drugi «sjajni Židovi»! Naime, protiv takvih Židova nitko ni u Francuskoj ni u Hrvatskoj ne osjeća nikakav antisemitizam!
Da zaključim: antisemitizam je posljedica agresivnog semitizma, a ne obrnuto!
Sjetimo se analognog primjera u Hrvatskoj prošle godine, svih onih licemjernih i drskih antihrvatskih nastupa Goldsteina i Puhovskih. Oni su prošle godine na svaki način nastojali izazvati antisemitizam u Hrvatskoj, e da bi njihove Gazde u New Yorku imali pretekst, odnosno povod za još jači pritisak na Hrvatsku.

Da zaključim: Od antisemitizma je samo semitizam gori!I to je srž cijele te priče. Kako u Francuskoj, tako i u Hrvatskoj.

                                                                                                   Ante Rokov Jadrijević, dipl.ing.                                                                                                                         (Hrvatski Socijal-Radikal)


Post Scriptum: radi veće vjerodostojnosti, objavljujem u nastavku cijeli taj (gore citirani) članak: OD ANTISEMITIZMA JE SAMO SEMITIZAM GORI ! od  28. lipnja.2003.g.

                                                         * * * * * *

Ante Rokov Jadrijević, publicist, Fažana, Brtonigla,                28. lipnja.2003.g.

Uredništvu «Vjesnika»

        OD ANTISEMITIZMA JE SAMO SEMITIZAM GORI !

    Raste li antisemitizam ili samo antiizraelizam – naslov je članka u Vjesnikovoj «Panorami», u subotu 28. lipnja ove 2003. godine, autora Mihajla Ničote. To pitanje je prošlog tjedna lansirao u Europu američki Židov Rudolph Giuliani, bivši gradonačelnik 14-milijunskog New Yorka, podržan od američke Židovke Madeleine Albright, bivše državne tajnice SAD. Njihovu štafetu su spremno prihvatili poljski ministar vanjskih poslova, Židov Wladyslaw Bartoszewsky, te bugarski ministar vanjskih poslova, Židov Solomon Passy, skupa optužujući Francusku (kao «izrazito antisemitsku zemlju»), te još Mađarsku, Rumunjsku, Austriju i pogotovu Grgčku, koje navodno ne spriječavaju širenje antisemitskih ideja i akcija. Grčka je posebno napadnuta, jer njeni mediji navodno često uspoređuju današnji ( Sharonov ) Izrael s Hitlerovim nacističkim režimom.
    Rečeno je to na dvodnevnom zasjedanju Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), iste one Organizacije koja nama Hrvatima već godinama pije krv na slamku svojom zaglušujućom propagandom o povratku Srba, povratku njihove imovine, povratku njihovih «stanarskih prava», dok o povratku Hrvata u Banja Luku i Derventu (i cijelu Posavinu), povratku njihove imovine, pa i povratku njihovih «stanarskih prava» - ni riječi; štoviše, nameće im status drugorazrednog naroda u Bosni i pravi se slijepa na sve to.

     Rečeno je na tom zasjedanju da su u proljeće ove godine (dakle uoči početka i tijekom rata u Iraku!) fizički napadi na Židove u Francuskoj dosegli ritam od osam do dvanaest dnevno, a osim toga bilo je 14 teških kriminalnih incidenata u dva tjedna. Bilo je širom Europe izvikivanja antižidovskih parola na sportskim terenima, a bilo je čak i razaranja i oskrvnjavanja židovskih groblja i sinagoga, itd. Cijelo to dvodnevno zasjedanje OESS-a proteklo je pod žigom Washingtona, odnosno židovskog lobija, koji snažno utječe na sadašnju administraciju, odnosno ZOG-Vladu predsjednika Georgea W. Busha. I ne samo na nju, nego i na sav javni život SAD, Velike Britanije, Francuske i  Italije, a ponovno su uspostavili svoj utjecaj u Poljskoj, ponovo nagrizaju Mađarsku, Rumunjsku i Bugarsku, a prošle godine su ponovo načeli i Hrvatsku (sjetimo se samo bezbrojnih drskih i anti-hrvatskih nastupa Ive i Slavka Goldsteina, Žarka Puhovskog i njegovih juniora!).

    Ono čega nema u inače vrlo dobrom i vrlo potrebnom članku gosp. Mihajla Ničote jest činjenica da nedostaje logično pitanje: da, ali zašto se sve to dešava? Da, ali tko je za to kriv?    
Nekako se uvriježilo, odnosno nametnulo da je za povratak antisemitizma kriva Europa, a ne Svjetski Židovski Kongres, prije svih njegov cionistički vrh (koji vrlo snažno djeluje i u Parizu i Londonu).

Međutim ta podvala više ne prolazi! Europi, a i cijelom svijetu je već odavno jasno tko muti tu svjetsku kašu. Jasno je svijetu tko je sve bio umiješan u napade na židovske Tornjeve na Manhattanu u New Yorku, tko je stajao iza napada na Afganistan i za čiji je račun to učinjeno, tko je organizirao i platio histeričnu medijsku i ratnu kampanju protiv Iraka, te neuspješno u taj rat upregao Ujedinjene Narode ( koje su stoga potpuno izbacili iz svjetske politike!), a za svoje ciljeve uspjeli upregnuti svega četiri svjetske države.

Znano je  tko će do Nove Godine ponovo pokušati istu svjetsku podvalu usmjeriti i na Iran, tko će i u taj novi rat ponovo pokušati uplesti Ujedinjene Narode, tko  će potom to isto učiniti i u pripremi rata protiv Sirije, a onda će se sve ponoviti i u pripremi ratnog napada na Sjevernu Koreju. Jasno je da iza svega stoji Svjetska Lihvarska Internacionala, što je drugi naziv sa svjetsku judeo-masoneriju, ili kao što to ja osobno stalno nazivam: Svjetska Sotonerija!

    Da, svijet nije glup, kada opet polujavno govori o «Protokolima Sionskih mudraca», tajno usvojenim na cionističkom kongresu u Bazelu 1898.g., pod redakcijom Theodora Hertzla, koji je danas jedna vrsta novog židovskog sveca i neizostavan u svakom modernom židovskom ikonostasu! Svijet jasno raspoznaje sadašnje cionističke korake na putu uspostave židovske Nadvlade Svijeta, svjetske ZOG-Nadvlade.

Svijet je jasno raspoznao rađanje američkog i cionističkog fašizma. Imperijalistički pohod na nezavisni Irak je to do kraja razotkrio.Zato se u Europi, a i u cijelom svijetu ponovo rađa antisemitizam, kao logičan odgovor na svjetski semitizam, koji je prešao sve granice – pristojnosti!

Svijet nije glup kada u svemu vidi cionističke prste. Cilj im je zavladati svijetom, a na tom putu treba najprije održati, obraniti i uvećati Državu Izrael, sve do maksimalnih granica Velikog Izraela, jer zlu ne trebalo, ako taj projekt ipak ne uspije i Židovi uskoro budu istjerani i iz SAD-a, da se svi skupa imaju gdje skloniti! Jer, prije ili kasnije ono vječno «židovsko prokletstvo» mora završiti tamo gdje je i začeto. U njima navodno «Obećanoj zemlji».Ta drama traje već više od 4.000 godina i ne može još dugo trajati.

Ja se osobno ipak nadam da će sve to spasiti «Sjajni Židovi», kakvih najviše ima upravo u Parizu i Francuskoj i da se oni ni ovaj put neće dati! Oni bi, spašavajući svijet, mogli spasiti i svoj narod! Umjesto raznih Rothschilda i raznih Rockefellera, vrijeme je da ponovo podignu glas svi oni sjajni Finkelkrauti, Gluecksmani, Levyiji, Chomskyiji i mnogi, mnogi drugi «sjajni Židovi»! Naime, protiv takvih Židova nitko ni u Francuskoj ni u Hrvatskoj ne osjeća nikakav antisemitizam!
Da zaključim: antisemitizam je posljedica agresivnog semitizma, a ne obrnuto!

Sjetimo se analognog primjera u Hrvatskoj prošle godine, svih onih licemjernih i drskih antihrvatskih nastupa Goldsteina i Puhovskih. Oni su prošle godine na svaki način nastojali izazvati antisemitizam u Hrvatskoj, e da bi njihove Gazde u New Yorku imali pretekst, odnosno povod za još jači pritisak na Hrvatsku.

Da zaključim: Od antisemitizma je samo židovski semitizam gori!I to je srž cijele te priče. Kako u Francuskoj, tako i u Hrvatskoj.

                                                                                  Ante Rokov Jadrijević, dipl.ing.
                                                                                    (Hrvatski Socijal-Radikal)No comments: