Sunday, January 27, 2013

Kacin: Nećete u EU 1. srpnja, zabili ste autogol!



Ipress.hr/ Kacin: Nećete u EU 1. srpnja, zabili ste autogol!/ 25. siječanj/jan. 2013.

Kacin: Nećete u EU 1. srpnja, zabili ste autogol!
  
  
(slijedi oštar komentar Ante Rokova Jadrijevića: Još nismo zaboravili: Kacin je prijatelj Srbije!)

                                                                 * * * * * *

Nepravomoćna presuda Općinskog suda u Zagrebu prema kojoj stara i nova Ljubljanska banka Hrvatskoj moraju vratiti glavnicu od 254,76 eura, plus zatezne kamate, te sudske troškove,

po ocjeni slovenskog eurozastupnika Jelka Kacina u petak predstavlja 'autogol',
zbog kojega Hrvatska neće 1. srpnja ove godine, kako je predviđeno, postati članicom EU-a

Takva je stajališta Kacin, inače izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju, iznio u priopćenju za javnost koje prenosi Slovenska tiskovna agencija STA.

Presuda općinskog suda u predmetu Privredna banka Zagreb protiv stare i nove Ljubljanske banke predstavlja 'autogol' hrvatske vlade, naveo je u priopćenju Kacin, te iznosi poznato stajalište Ljubljane kako se Hrvatska obvezala Sloveniji i Europskoj uniji da prihvaća kako je pitanje stare devizne štednje sukcesijske naravi, a ne obveza Slovenije.

Hrvatska vlada je presudom protiv Ljubljanske banke odstupila od zaključaka Europskog vijeća, pa je sada na pravom putu da spriječi ulazak Hrvatske u EU sa 1. srpnja, tvrdi Kacin,
te dodaje da će slovenski parlament sada teško moći ratificirati hrvatski pristupni ugovor, što bi hrvatsko članstvo moglo odgoditi za godinu dana.

(skraćeno, zbog bla-bla Kacina)

Vijest o presudi, koja je nepravomoćna, a donesena je još u srpnju, medijski je odjeknula jer bi mogla biti presedan za druge tužbe u pitanju Ljubljanske banke.

No, hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Vesna Pusić u petak je opetovano rekla da je hrvatska strana spremna povući slučajeve koji se vode pred hrvatskim sudovima, dakle punomoći bankama za te sudske postupke, ukoliko se uspije sa slovenskom stranom dogovoriti alternativan način rješavanja problema.

(H)

******

Komentari (12)

Još nismo zaboravili...
12 Nedjelja, 27 Siječanj 2013 21:39
anterokovjadrijevic

... ono: 'Prijatelj Srbije Rupel' i 'prijatelj Srbije Jelko Kacin'! Naročito kada je Kacin godinama branio Srbiju od američkog bombardiranja u proljeće i ljeto 1999.g. A onda još i kao Kacin specijalni envoy EU za rješavanje 'krize' na Kosovu! Međutim, Kosovo nije glavni 'troublemaker' ni na Kosovu, ni na Zapadnom Balkanu! To je Srbija!

Dakle, Kacin i u ovom slučaju radi za Srbiju !!

A to što se on hvata na loš argument da je nešto 'obećala' hrvatska Vlada ili Zvečarka Pusić - molim gospodo, 'ne čujem dobro'!! Zar Republika Hrvatska nije Država parlamentarne demokracije??!

Znači, može Zvečarka Pusić obećavati svašta, ali ona ne može ništa odlučiti bez našeg parlamenta, odnosno Hrvatskog Sabora!

EU sud za ljudska prava u Srassbourgu je nedavno presudio da je Slovenija kriva zbog svoje Ljubljanske banke, te da mora isplatiti svoj dug, i to s kamatama, kao i sudske troškove, a sve to je već naraslo preko tri milijarde eura (!!).

A umjesto toga Zvečarka Pusić nudi nekakav svoj 'Kompromis'. O tempora o mores!!

Znači, sva njena zmijska blebetanja o 'pravnoj državi', neovisnosti sudova i neovisnosti HNB-a padaju u vodu, a ova će Vlada pasti u svoje vlastito 'blato'!

A riječ 'blato' na slovenačkom znači - govna!

E, pa jedi 'blato', glupačo !!

Ante Rokov Jadijević, Blogger i publicist,
Brtonigla, Istra, Hrvatska

No comments: