Friday, February 15, 2013

Vatikan, oruđe zla ?



ŠimeTolić, Stuttgart                                                                       12. veljače/febr. 2013.

Vatikan, oruđe zla ?

"Tko god dakle hoće da bude prijatelj svijeta, promeće se u neprijatelja Božjega."Jak 4,4

"Imam osjećaj da je kroz neku pukotinu ušao u Hram Božji dim sotone i zamaglio neke temeljne istine Objave Božje."Pavao VI.


Jučer sam tijekom posla slučajno preko radia čuo kako je Papa Benedikt XVI. samovoljno odstupio s stolice svetoga Petra, navodno iz zdravstvenih razloga. Odmah su mi se pojavile ideje što bi moga biti stvarni uzrok te iznenadne i neobične odluke.

Sjetio sam se knjige "Alta Vendita - masonski plan za rušenje katoličke crkve" koja je izašla u 19. stoljeću.

Da bi se ostvarila masonska utopija o svjetskom bratstvu i jedinstvu, nužno je da sve bitne razlike između naroda, kultura i religija nestanu. Stoga su institucije poput Vatikana smetnja.

Masonski plan o uništenju katolicizma se je djelomično ostvario kroz drugi vatikanski koncil u kojem su masoni odigrali bitnu ulogu. Tako je naprimjer bišvi kardinal August Bea prije koncila posjetio u New Yorku židovsku ložu B'nai B'rith i pitao "Masoni, što želite? Što tražite od nas?".

Među ostalim su zatražili da Vatikan prizna jednakost svih religija i odustane od misioniranja Židova, što je danas ostvareno. Nekadašnji visoki dužnosnik Židosvkog svjetskog kongresa, Gerhart M. Riegner, u svojoj biografiji otkrio je kako su Židovi tijekom koncila tajanstveno prenosili svoje upute klerikalcima.

S tim predznanjem nisam mogao vjerovati u službenu vijest Papine ostavke. Počeo sam razmišljati što bi mogao biti stvarni razlog.

Papa Benedikt XVI. važi kao veoma konzervativan. Već godinama se na njega vrši pritisak raznih lobija koji traže još veću modernizaciju crkve i njeno prilagođavanje dekadentnim zapadnjačkim vrijednostima.

Ukinuti celibat, dozvoliti žensko svećenstvo, promjeniti stajalište o homoseskualcima i prezervartima su neki od zahtjeva zagovornika svjetovne crkve.

Tvrdi se kako bi crkva tako dobila na svježini i povjerljivosti te zaustavila masovni odpad vjernika. No, prava istina je da bi takva modernizacija pridonjela još bržoj smrti katolicizma. Dobar primjer su protestanske crkve, koje su već provele reformacije, a koje se sada traže od Vatikana. Međutim, upravo protestanske crkve najbrže nestaju i imaju sve manje vjernika, unatoč modernih svjetovnih stajališta.

Mislim da Papa nipošto nije htjeo provesti traženu modernizaciju crkve i time zapečatiti konačnu pobjedu zlih sila.

Jučer mi je - a da ništa nisam konačno znao - došla ideja da bi slijedeći Papa mogao biti nešto kao crnački Pontifex Maximus, koji bi uveo sve tražen reforme i tako bio slavljen od svijeta kao veliki mesija i blagoslov za svijet.

Slično kao Barack Obama, kojeg su također uzgojili masoni.

Danas sam u novinama pročitao da su zaista dva crnca najizgledniji kandidati za budućeg Papu, Kardinali Arizna (Nigeria) i Turkson (Ghana) - kao što sam i sam slutio.

Lako je doći do takvih zaključaka kada se poznaje istina o stvarnim vladarima svijeta.

Za nas Hrvate kao većinski katolički narod nastaje velika opasnost. Tradicionalno smo usko vezani uz Vatikan i veliki dio naroda mu je odan. Do sada je katolicizam bio veoma pozitivan moralni element u društvu, ali to bi se uskoro mogli promjeniti i onda bi imali trojanskog konja među nama, koji rasipa otrov. Vatikan bi mogao postati podpuno oruđe zla, oruđe Novog svjetskog poretka.

Ali ima još i hrabrih katolika, koji ne priznaju reforme drugog vatikanskog koncila - znajući da je taj bio masonsko djelo - a kamoli reforme koje se danas traže. Takve katolike nazivaju tradicionalistima. Ti su poznati po čuvanju tradiconalne latinske liturgije i duhovnog blaga izvornog katolicizma.

Ostaje nada da bi takvi postali dominanti među Hrvatima. Ili da se pak osnuje neka vrsta hrvatske crkve, koja bi bila neovisna i uspravna stijena kršćanske i katoličke istine i pravde.

Srdačno
Šime Tolić, Stuttgart 


No comments: