Monday, August 26, 2013

TREBA LI ODGOVARATI SAMO HRT?



Received by e-mail from Stjepan Tokić/ Jučer 12:02


Nenad Piskać/Treba li odgovarati samo HRT?/

Nenad Piskač

TREBA LI ODGOVARATI SAMO HRT?

Osnovno je pitanje radi li se kod nas samo o "širenju laži odnosno 'srbočetničke' propagande" ili je posrijedi nešto mnogo gore?

Mnogi hrvatski kolumnisti danas otvoreno pišu kako hrvatska vlast sprovodi Velikosrpski Memorandum 2, dakle stavila se izravno u službu velikosrpske politike.

To što je to možda samo posljedica činjenice da ih nisu nikada učili voljeti hrvatski narod ne može im biti nikakva olakotna okolnost.

Sjetimo se samo kako predsjednik Hrvatske odlikuje jednu Vesnu Teršelič ili
kako Sabor daje njezinoj Dokumenti ogromna sredstva da bi sprovodili
antihrvatsku politiku
.

A da ne spominjemo koliko se može napisati knjiga, sličnih onoj prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana "Vrijeme krivokletnika" koje bi bile, isto kao i ta knjiga, optužnica za veleizdajništvo mnogih u Hrvatskoj.

Kako smo iz nastupa predsjednika Josipovića vidjeli on i dalje koristi svaku prigodu da lažno okrivi državu kojoj je na čelu. Kada je riječ o žrtvama nastalim u totalitarnim režimima, on govori o srpskim žrtvama u Domovinskom ratu.

To je puno puta učinio i kada je govorio o "Oluji", pa i na proslavama veličanstvene hrvatske pobjede, a uporno ignorira hrvatske civilne žrtve stradale u mjestima - koje je pobrojio i objelodanio dr. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra o
Domovinskom ratu, a to su:

Antin, Antunovac, Baćin, Balinci, Beli Manastir, Berak, Bilje, Bogdanovci, Bruška, Bučje, Cerić, Cetingrad, Čakovci, Čanak, Četekovac, Ćelije, Dalj, Donji Čaglić, Drežnik, Drniš, Erdut, Ernestinovo, Ervenik, Glina, Glinsko Novo Selo, Glinska Poljana, Grabovac, Gređane, Hrvatska Kostajnica, Hum, Ilok, Ivanovo Selo, Jankovci (Novi i Stari), Jasenice, Joševica, Kijevo, Korlat, Kostrići, Kraljevčani, Kusonje, Lipik, Lisičić, Lovas, Lovinac, Maja, Marinci, Medviđa, Mikluševci, Mohovo, Nadin, Negoslavci, Okučani, Pakrac, Pakrački Vinogradi,
Petrinja, Pecki, Petrovci, Plavićevac, Poljanak, Saborsko, Selište, Skela, Smilčić, Smoljanac, Slunj, Sonković, Sotin, Struga, Svinjarevci, Široka Kula, Škabrnja, Šopot, Tenja, Tordinci, Tovarnik, Vaganac, Viduševac, Voćin, Zemunik Donji, i druga stratišta diljem Hrvatske ...

 Kada vidimo samo popis mjesta u kojima su napravljeni zločini nad našim narodom i koji se sustavno prešućuji, jasno je zašto je akademik Petar Šegetin bio konsterniran spoznajom kako kod nas ima puno onih koji tako strasno mrze svoj narod!

Čini se da je došlo vrijeme kada na vlast ne trebaju doći oni koji nisu spremni sankcionirati veleizdaju, na način kako se to svuda u svijetu radi, zar ne?

Nenad Piskač

                                       * * * * * *

Kratak komentar Ante Rokova Jadrijevića:

Nejasno je na koga je mislio gosp. Nenad Piskač kada je napisao da „na vlast ne trebaju doći oni koji nisu spremni sankcionirati veleizdaju“?

Jesu li to Karamarko i njegov Zloduh Vladimir Šeks, koji su to višekratno propustili učiniti, a mogli su?

Je li to mlitavac i ljigavac hrvatski predsjednik Ivo YU-sipović, koji sustavno „i dalje koristi svaku prigodu da lažno okrivi državu kojoj je na čelu“?

Je li to suludi svadljivac i hrvatski premijer Z.Milanović, koji štiteći zloglasnog šefa Udbinih ubojica Josipa Perkovića, odgovornog za ubojstva 30-tak hrvatskih političkih emigranata po Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, itd., upravo pribija Hrvatsku na stup srama EU-a i izlaže je opasnosti njenih ekonomskih, a možda i drugih sankcija?

Nejasno mi je što jedan ovakav 'nedovršeni' tekst netko šalje jedinom deklariranom političkom  RADIKALU u Hrvatskoj??

Takvi tekstovi su primjereniji mlitavom „Hrvatskom slovu“ (kojemu je gosp. Piskač bio dugo na čelu ili pak Portalu Hrvatskog kulturnog vijeća (www.HKV.org) na kojem gosp. Piskač često piše!

Ante Rokov Jadrijević, blogger (Semper Paratus Croatiae.com)
(Hrvatski socijal-radikal)

No comments: