Thursday, January 2, 2014

Ma, glupi Ciganine Mesiću!



Hrsvijet.net/ Luka Mišetić: Molim Mesića da pojasni u kojoj je to demokratskoj državi vjerskim zajednicama zabranjeno iznošenje političkih stavova?/ 01 Siječanj/januar 2014 



Odvjetnik Luka Mišetić šokiran je stavovima Stjepana Mesića iznesenim u autorskom članku objavljenom na projugoslavenskom portalu tačno.net, u kome se otvoreno založio za zabranu iznošenja političkih stavova Crkve i potpunu zabranu rada Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

(slijede dva najoštrija komentara Ante Rokova Jadrijevića, a i još jedan…) 
            Ma, glupi Ciganine Mesiću!


okiran sam ovim intervjuom Stjepana Mesica, a i nisam šokirannapisa je tim povodom odvjetnik generala Ante Gotovine na svome facebook profilu.

U svome istupu, braneći tobože sekularni karakter države, Mesić se založio za zabranu političkog djelovanja Crkvi i Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara.

-“Država nije znala, nije htjela, ili nije imala hrabrosti obraniti svoj sekularni karakter, nikoga na razini vlasti nema tko bi jasno i glasno rekao da vjerske slobode, koje su neupitne, ne znače i ne podrazumijevaju pravo Crkve, odnosno bilo koje vjerske zajednice da se miješa u politiku”.

“Umjesto toga svjedoci smo neskrivenog izravnog miješanja Crkve u politiku, doslovno s oltara, kroz podupiranje i inicijative za ustavno definiranje braka i tzv. Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, nelegalnog i nelegitimnog tijela kojega se opet nitko ne usuđuje zabraniti”

napisao je Mesić na portalu iza koga stoji osobno Svetlana Broz, unuka Josipa Broza Tita.

Takvim nakaradnim poimanjem demokracije s primjesama totalitarizma šokiran je Mišetić, koji se pita u kojoj je to demokratskoj državi nekome zabranjeno iznositi svoje političke stavove.

-Molim Stipu da nam objasni u kojoj demokratskoj državi se ZABRANJUJE VJERSKIM ZAJEDNICAMA DA SUDJELUJU U POLITIČKOM ŽIVOTU ZEMLJE U KOJOJ ZIVE?

Takvo je pravilo vrijedilo u totalitarističkoj Jugoslaviji, ali sigurno ne vrijedi ni u jednoj demokratskoj državi na svijetu. Točno je samo da DRZAVA ne smije podupirati jednu vjersku opciju, ali je zaprepašćujuće da čovjek koji je bio predsjednik države deset godina misli da je vjerskim zajednicama zabranjeno sudjelovati u političkom životu – pita se Mišetić.

Poznati odvjetnik je šokiran i Mesićevom inicijativom za zabranom Stožera.

-Po kojem bi demokratskom principu vlast mogla "zabraniti" Stožer za obranu hrvatskog Vukovara?

Možemo se mi složiti ili ne sa stavovima Stožera, ali zabraniti građanima da se okupe i da izraze svoja politička stajališta, to je svjetonazor iz nekih davnih, lošijih vremena....- zaključio je iznenađeni odvjetnik Luka Mišetić.

R. Horvat
Hrsvijet.net

******

Komentari ( 10 )



Post to Facebook


 
 
Ante Rokov Jadrijevic · Top Commenter · Brtonigla


Kad kažeš: "Država nije znala, nije htjela, ili nije imala hrabrosti obraniti svoj sekularni karakter", onda evo ti jedna moja besplatna POUKA (više onima koji tebi vjeruju!): TVOJA DRŽAVA NIJE BILA SEKULARNA, NEGO PARTIJSKA!

Štoviše, tvoja država je bila UDBAŠKA i UDBOmafijaška - zahvali Glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću što je tvoj UDBOmafijaški KRIMINAL tako dugo štitio!

Ali neće još dugo ni Mladen Bajić! Pa ćeš se i ti uskoro naći u Remetincu. Možda skupa s Mladenom Bajićem! 


Ante Rokov Jadrijevic · Top Commenter · Brtonigla
I još nešto!

Tražiš Ciganine zabranu " i tzv. Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, nelegalnog i nelegitimnog tijela kojega se opet nitko ne usuđuje zabraniti".

A je li tvoj srpski GONG Dragana Zelića i Vanje Škorić također "nelegalan i nelegitiman i tijelo kojega se opet nitko ne usuđuje zabraniti"??

Toliko o tvojim NEPISMENIM "argumentima" bivši NEPISMENI PREDSJEDNIČE !

Reply · 3 · Like · 11 hours ago


Tomislav Baranjek · Top Commenter

Mesić je kriminalac, veleizdajnik i krivokletnik. Veliki broj kriminalnih radnji povezanih s pranjem novca, međunarodnim terorizmom i brojnim drugim nezakonitim gadostima vode upravo do Mesića.

Poznati su svi njegovi kontakti, veze ( presječene su ) i kriminalni milje (ruska mafija, srpski kriminalci i teroristi u Srbiji, BiH ), koji su preko Mesića i drugova iz Udbe pokušavali okupirati Hrvatsku, ljude iseliti iz stanova, ugurati četničke teroriste u policiju i vratiti nas u vrijeme jugoslavenskog komunističkog terora i progona svih Hrvata.

Za Mesića bi bilo najbolje da progovori pred krim policijom i ostane u zatvoru, jer više nigdje nije siguran.

Mene ne zanima što jedan Mesić ( Tko je on ? Komunjarska ništarija i kriminalac. ) misli o Vukovarskom stožeru.  

Uhitite Stjepana Mesića odmah.


No comments: