Thursday, November 13, 2014

IDS pokrao Istru: Kajin zahtijeva reviziju prodaje poljoprivrednog zemljišta




Ipress.hr/ IDS pokrao Istru: Kajin zahtijeva reviziju prodaje poljoprivrednog zemljišta
Objavljeno: 11.11.2014. | 12:23


IDS pokrao Istru: Kajin zahtijeva reviziju prodaje poljoprivrednog zemljišta

(slijedi Opširan komentar Ante Rokova Jadrijevića: Gosp. Damir Kajin je (napokon!) potpuno u pravu !)


PULA - Saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin u utorak je zatražio hitnu reviziju prodaje poljoprivrednog zemljišta u Istri, a IDS-ove najave iniciranja izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu nazvao je bezobrazlukom, ponovno prozivajući svoje bivše stranačke kolege da su kupnjom zemljišta pokrali Istru.

"Ovo što predlaže Giovanni Sponza (glavni tajnik IDS-a i rovinjski gradonačelnik) je zapravo bezobrazluk toliko tipičan za IDS, jer upravo njegov kum u Rovinju ima u zakupu deset hektara poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države.

Ako smo bili za reviziju pretvorbe i privatizacije, onda moramo biti i za reviziju prodaje poljoprivrednog zemljišta", rekao je Kajin na konferenciji za novinare u Puli.

Naglasio je kako su upravo "Sponzina stranačka gospoda kupnjom poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu za jednu do dvije kune, pokrali su Istru i Hrvatsku."

Napominjući kako se on dvije godine borio za izmjenu Zakona o prodaji poljoprivrednog zemljišta, Kajin je pozvao glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana da preispita svaki kupoprodajni ugovor koji je "zaključen navodno u ime države, a s ciljem poticanja poljoprivrede".

Osvrnuo se i na pisanje nekih medija kako je navodno u domu njemačkog poduzetnika Georga Lista u Zagrebu, poznatog po prozivkama na račun IDS-ova europarlamentarca Ivana Jakovčića, policija pronašla veću količinu droge. Kajin je rekao kako mu je sinoć ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić potvrdio da "takva osoba nije bila predmet istraživanja za drogu, niti je zatečena s drogom".

"Živimo opasno vrijeme, taj rukopis nama u Istri je dobro poznat i znamo iz čije kuhinje dolazi. Čovjek mjesec dana nije bio u Hrvatskoj. Hrvatska se ne može igrati takvim spinovima", poručio je Kajin.

 (Hina))

******


Komentar Ante Rokova Jadrijevića:

Gosp. Damir Kajin je (napokon!) potpuno u pravu !

Dobro je da nam se konačno i to dogodilo – naročito u Istri.
Gosp. Damir Kajin je napokon dostigao svoju punu zrelost vrsnog političara.

Slušao sam ga danas ujutro u Hrvatskom Saboru, kad je na početku novog zasjedanja našeg državnog Sabora – u „Aktualnom satu“ – i postavljao pitanje o ovoj istoj temi, koju je još malo proširio i – potvrdio da njegova zrelost konstantno raste.

A gosp. Giovanni Sponza (glavni tajnik IDS-a i dugogodišnji rovinjski gradonačelnik) potvrdio je da je još barem jednu svjetlosnu godina daleko od toga!

Gosp. Sponza je o ovoj istoj temi opširno govorio i na stranicama IDS-ovog  „Glasa Istre“ prije dva dana. Njegova je velika sreća da je korumpirani Glas Istre već davno prognao svoje najbolje novinare, te ukinuo svoju nekad vrlo popularnu rubriku „pisma čitatelja (a to znači i svoje najbolje čitatelje!!), pa svaki dužnosnik IDS-a danas može do mile volje „mlatiti praznu slamu“ – o svemu i svačemu, bez ikakvog straha da bi ga „glas javnosti“ mogao opovrgnuti i izložiti nemilosrdnom sudu istarske javnosti!

Dobro je da je gosp. Damir Kajin zatražio hitnu reviziju prodaje poljoprivrednog zemljišta u Istri; štoviše, potrebno je i poništiti onu očitu privatizacijsku pljačku u režiji najpokvarenijeg dijela Jakovčićevog IDS-a, naročito u mojoj općini Brtonigla !!

Dobro je da je gosp. Damir Kajin IDS-ove najave iniciranja izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu nazvao bezobrazlukom; sam gosp. Kajin je u primjeru Giovanni-ja Sponze iznio jedan karakterističan primjer Sponzinog  kuma u Rovinju!

Još veći bezobrazluk je više od deset godina provodio „Il grande sheriffo“ općine Brtonigla, polupismeni Franco Cattunar, koji je za sebe na krajnje drzak način prigrabio više od sto hektara najboljih vinograda PIK-a Umag u općini Brtonigla (po cijeni od samo 1,56 kn/m2!!) i stotinjak raznih poljoprivrednih parcela po slično niskoj cijeni (o tome smo nas dvojica deklariranih Hrvata iz općine Brtonigla opširno pisali u riječkom Novom listu još prije osam godina - što je naknadno prenio i Glas Istre, premda s velikim grčevima u svom želudcu!).

A bilo je i u drugim općinama Istre mnogo sličnih IDS-ovih bezobrazluka i privatizacijskog kriminala, ali je istarsko „krivosuđe“ to isto toliko bezobrazno štitilo!

A famozni zaštitnik čitavog tog privatizacijskog kriminala ne-gospodin Mladen Bajić je za sve to ovih dana od strane REŽIMA Yu-sipović – Z.Milanović krajnje BEZOBRAZNO (!!!) predložen čak i za sudca našeg državnog Ustavnog suda!??

O tempora, o mores!

Ima pravo gosp. Damir Kajin, citiram: "Živimo opasno vrijeme, taj rukopis nama u Istri je dobro poznat i znamo iz čije kuhinje dolazi....“

Ipak, ima nade! Bivši ministar poljoprivrede inž. Čobanković (HDZ), na naš zahtjev poništio je dva ili tri najgora natječaja u režiji bezobraznog Franco-a Cattunara – ali vidi vragaOpćinski sud u Bujama nije ništa učinio (već nekoliko godina !!) da to poništi i u svojim zemljišnim knjigama!!

La lotta continua !

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.,  publicist, Brtonigla

No comments: