Saturday, August 16, 2008

KAKO UPOKOJITI VAMPIRA - MESIĆA ?

Ante Rokov Jadrijević, publicist i politički kritičar 15. kolovoz 2008.

(Semper Paratus Croatiae.com)

Uredništvu Web portala amac.hrvati-amac.com

KAKO UPOKOJITI VAMPIRA - MESIĆA ?

(Kako umiroviti opskurnog Stipu Mesića)

Raspisali se u nas svi tiskovni mediji, razgalamili se svi glasovni i slikovni mediji o tome „Što s bivšim predsjednikom?“ – kao opskurni „gost komentator“ Vjesnika Davor Gjenero u Sanaderovom, Mesićevom i Šeksovom sramotnom Vjesniku od 9. kolovoza 2008.g.

G-lupeta Davor Gjenero na dugo i na široko o politički vještom i iskusnom, te u javnosti obljubljenom Stjepanu Mesiću. Navodno su (po Gjeneru!) neki ustavno-pravni stručnjaci predlagali da se za Mesića osigura mjesto suca Ustavnog suda! Koje li lakrdije! Da Mesića predlažu oni koje je on sam izabrao! Zar nas to ne podjeća na ona prošla „olovna vremena“?! S druge strane, opskurni Davor Gjenero, koji je na svijetlo dana i svjetlo javnosti izašao tek padom komunizma ili točnije padom Manolića i Mesića s vlasti, poziva se na post-predsjednički status američkog predsjednika Jimmyija Cartera (??) i francuskog predsjednika Valeryija Giscarda d' Estainga (kreatora opskurnog EU Ustava koji su prvi odbacili sami njegovi Francuzi, koji dobro pamte njegove prljave masonerijske marifetluke!), te s njima uspoređuje svog opsurnog Stipu Mesića.

Zaboravlja opskurni Gjenero usporediti Mesića s časnim češkim predsjednikom Vaclavom Havelom – zaboravlja to namjerno!! – jer njegov opskurni Mesić nikako ne bi mogao izdržati jednu takvu usporedbu. A evo zašto (ovdje ću ponoviti svoje nezaboravno pismo „reagiranja“ Vjesniku iz 2004.g., koje se tada totalno račanizirani, ali već pomalo i sanaderizirani Vjesnik nije bio usudio objaviti):

HAVELOV POUČAK I ZA MESIĆA ? 11. srpnja 2004.

Mesiću 19 tisuća kuna doživotne mirovine, tako je glasio jedan udarni naslov u Vjesniku (ali i u Glasu Istre) ovih prvih srpanjskih dana, ove 2004.g., a tako glasi i Prijedlog zakona o pravima predsjednika republike nakon isteka njegovog mandata, kojeg je pripremila Vlada premijera Sanadera i koji će uskoro biti upućen Saboru na razmatranje.

Predsjednik Mesić bit će prvi hrvatski predsjednik čija su prava odlaskom s te funkcije regulirana zakonom, pa će doživotno imati pravo na ured, dva zaposlenika (bilo tajnika ili savjetnika, za koje se još ne zna hoće li biti u svojstvu državnih dužnosnika), automobil i vozača, fizičku zaštitu, te 90 posto od sadašnje plaće kao doživotnu mirovinu. Troškovi Mesićevog ovako reguliranog doživotnog zbrinjavanja iznosili bi, prema prvim procjenama, najmanje oko 500.000 proračunskih kuna godišnje“.

Ala smo skromni! Čovjek koji je toliko kritizirao pokojnog prvog Predsjednika Republike dr. Franju Tuđmana zbog neumjerene raskoši njegovog dvora, čovjek koji se u predizbornoj kampanji unaprijed odricao Predsjedničkih dvora na Pantovščaku, oba predsjednička luksuzna mlazna aviona, brijunskog arhipelaga kao svoje extra rezidencije, a kasnije sve to zadržao, sada ciganski pregovara sa šefom Vlade i šefom vladajuće stranke HDZ-a Ivom Sanaderom i o najsitnijem detalju svoje buduće predsjedničke mirovine! A njegov savjetnik dr. Igor Dekanić licemjerno tvrdi da „Šef države donedavno nije ni znao kada će Vlada u proceduru uputiti spomenuti zakon … iako je inicijativa za donošenje tog zakona potekla od samog predsjednika Republike Mesića prije tri, četiri mjeseca“.

Ma, kakva je ovo ciganska država?!

I sada neka se netko ne buni što nas uporno trpaju na tzv. „Zapadni Balkan“. Dobro da nas nisu strpali u Afriku, primjerice Etiopiju (ciljam na prebogatog cara Heile Selasja u njegovoj očajno siromašnoj zemlji) ili u Kongo-Zair onog prebogatog kaplara-maršala Jozefa Mobutua, kojega su skoro pojeli od gladi.

Prije više od godinu dana, točnije 15.03.2003.g. gosp. Zoran Dealalić, dipl. ing. iz Zagreba, napisao je izvrstan članak – pismo „Havelov poučak za Mihanovića“, iz kojeg ću zbog njegove izvrsnosti citirati barem njegovu uvodnu rečenicu.

„Havel nema pravo na povlaštenu mirovinu“. „Tako je, naime, odlučio češki parlament, odbacivši zakon prema kojem bi bivši predsjednik, inače državnik najvišeg europskog formata, nakon dva mandata provedena na čelu države, dobio posebnu mirovinu, te će svoje umirovljeničke dane 'krpati' s otprilike 430 eura mjesečno“.

Dakle, s oko 3.200 kuna mjesečno.

A što je predsjednik Mesić u usporedbi s bivšim predsjednikom Havelom?! Što je Mesićeva Hrvatska u usporedbi s današnjom Češkom Republikom? Po kojoj bi to usporedbi jedan Mesić trebao imati skoro 6(šest) puta veću mirovinu od Havela?! A tek onaj ured, dva tajnika ili savjetnika, pa automobil i vozač, a povrh svega još i njegovi „zaštitari“, odnosno njegova tjelesna straža?!

Očito je: Ima nešto strašno trulo u državi Hrvatskoj, koju vode Mesić, Sanader i Šeks! I neka to bude zapisano za vijek vijekova!

„Majko Božja, ako si u stanju, uzmi Stipu, a vrati nam Franju!“.

* * * *

Vratimo se sada nazad u današnju, odnosno ovogodišnju temu – vratimo se opskurnom „gostu komentatoru“ sramotnog Sanaderovog Vjesnika, Davoru Gjeneru, koji pri kraju svog nepotrebno(g) dugog članka kaže još i ovo: „Mesić će zapravo oblikovati buduću političku tradiciju, koja mora osigurati da bivši predsjednik ima javni prostor djelovanja, a da pritom ne dovodi u pitanje autoritet svog nasljednika“.

Ma, tko to – zar opskurni Mesić?

Preskočimo ovdje ostale Gjenerove gnjusobe (zbog uštede prostora, ali i živaca), te citirajmo samo još ovo: „Takav njegov, Mesićev angažman bio bi kruna karijere u kojoj je u politici opstvario sve: bio je i predsjednik Vlade i parlamenta i države (dapače – čak dvije države). Mesićevih deset godina na čelu države bit će obilježeno golemim iskorakom u njezinoj demokratskoj konsolidaciji“.

Eto kako se u državnom Vjesniku pišu naprizemniji i najprimitivniji agit-propagandni hvalospjevi veleizdaniku Stipi Mesiću, a sve to hrvatske poreske obveznike košta predo šezdeset milijuna kuna godišnje!

Nije li krajnje vrijeme da izdajica Sanader počne svoje novinarske prostitutke plaćati iz svog vlastitog džepa?!!
Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)

No comments: