Tuesday, August 26, 2008

SPAS HRVATSKE JE U MITTEL-EUROPI

AMAC/Mile Prpa: Hrvatska geostrategija savezništva 26. kolovoz 2008.

Komentar A.R.J.

(Nacionalne utopije Mile Prpe)

SPAS HRVATSKE JE U MITTEL-EUROPI

Iznimno je zbrkan test gosp. Mile Prpe na našem AMAC-u! U njegovom tekstu na AMAC-mreži : „Hrvatska geostrategija savezništva“ vide se sve njegove stare nacionalne utopije. On sada predlaže „geostrateški savez Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore“. Međutim, evo zašto bi to bio novi „račun bez krčmara“.

Ovakva, tobože „cjelovita“ Bosna je za nas Hrvate definitivno izgubljena, jer se naše Hrvate u Bosni sustavno politički ignorira i preglasava, ukratko rečeno - majorizira - i ne pristaje na nikakav razuman politički paritet. Iluzija je da će ponovo probuđeni islamski fundamentalizam u bilo čemu popustiti. A takva Bosna ne može još dugo opstati! Hrvati moraju ponovo i na sav glas tražiti svoju vlastitu Republiku u BiH!

S Crnom Gorom naši odnosi idu vrlo dobro, ali će se uskoro pokazati negativni rezultati najezde kojekakvih ruskih "turista" na crnogorsku obalu, a među njima ima svakojakih agenata i špijuna, a da ne zanemarimo ni čuvenu "rusku mafiju", koja jamačno ima i neke političke zadatke u Crnoj Gori (iskustvo s našom vlastitom „Udbo-mafijom“ nas na to upozorava i uči!). Teško će se Crna Gora othrvati Velikoj Rusiji, koja ponovo pruža svoje kandže prema njoj. Dakle, Crnoj Gori prijete nove podjele na „Bjelaše“ i „Zelenaše“.

U svakom slučaju mi Hrvati moramo biti jako oprezni i pri ruci nam uvijek mora biti "ručna kočnica"! Oprez je majka mudrosti!

S Mađarskom imamo dobre odnose, ali već imamo i razloga za oprez! Vidimo što se dešava s našom Inom! Osim toga mi još nismo zaboravili prljavu ulogu mađarskog grofa Kalanja u Bosni nakon 1878.g.!! Samo najveći politički naivci mogu vjerovati da se slični njihovi apetiti prema Bosni ne bi ponovo probudili! Nama je sada bolje ovako („Bolje manje, ali bolje“!).

Još sredinom kolovoza 1990. godine upozorio sam predsjednika dr. Franju Tuđmana (preko pokojne glumice i prijateljice Nele Eržišnik) da se On prije svega (prioritetno!) okrene obnovi naše stare Mittel-Europe. U tom pismu je bilo ukupno osam mojih prijedloga i predsjednik Tuđman je u roku od mjesec dana počeo ostvarivati (moja) četiri prijedloga. Nažalost, nije me poslušao glede obnove Mittel-Europe i naših Hrvata u Bosni (i Herceg-Bosni). One prve "Hijene" koje su ga okruživale podsticali su u Njemu neumjerene fantazije o brzom prijemu Hrvatske u EU, iako su francuski predsjednik Mitterand i sva svojta pokvarenih engleskih "lordova" bila odlučno protiv nove Hrvatske, a u korist njihove drage Velike Srbije.

Sada i ovdje dajem još jedan javni prijedlog: okrenimo se ponovo stvaranju "regionalnog" saveza Mittel-Europe! Kad može francuski Veliko-Židov Sarkozy stvarati svoju "Mediteransku uniju", možemo i mi početi stvarati, odnosno obnavljati našu Mittel-Europu. Sanaderu, sada je na tebi red!

Tako bismo malo jače zauzdali Sloveniju, koja je "Trojanski konj" Srbije u EU! Sjetimo se samo izjava slovenačkog ministra Dimitrija Rupela u korist Srbije - u posljednjih osam mjeseci!

Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)

No comments: