Monday, September 22, 2008

NAFTA – još jedno stoljeće rata?

AMAC/ Spectator: NAFTA – još jedno stoljeće rata? (3) 16. rujan 2008.

Uvodna napomena: na našem portalu AMAC-Hrvati razvila se zanimljiva polemika o oružanoj intervenciji Rusije u Gruziju prije dva tjedna. Nadam se da će moji čitatelji iz slijedećih priloga shvatiti bit te polemičke rasprave.

(1.) Komentar A.R.J.: 19. rujna 2008.

SVE JE TOČNO TAKO, ALI ŠTO JE S DRUGOM STRANOM MEDALJE?

Odlično ste napisali, gosp. Spectator, ali što je s onom drugom stranom medalje? Zanima nas kako će Velika Rusija na isti način "destabilizirati" Ukrajinu čim se za to ukaže prava prilika, te od sirote Ukrajine odcijepi istočnu polovicu njene Države, tako da Rusija izbije cijelom svojom dužinom na Crno more!

Osobno očekujem Vaš stav i novo obilje informacija o tome. Jer ako Rusiji to uspije, onda je Hrvatska jedna od slijedećih žrtava velikog ruskog medvjeda!

Vi znate koliko Vas visoko cijenimo, a naša udbaška štampa, Radio i Televizija nam o tome skoro ništa ne kažu. To je razlog više što Vas željno isčekujemo i čitamo na našem AMAC-u.

Srdačan pozdrav,

Ante Rokov Jadrijević

* * * * *

(2.) Komentar: Zvonimir

19-09-2008 21:54

Rusija

Destabilizirati Ukrajinu? Ako itko destabilizira Ukrajinu onda je to Zapad ali dominantno SAD. Razlozi se nalaze u tekstu clanka pa to ne treba posebno objasnjavati. Treba misliti na cinjenicu da u juznom dijelu Ukrajine ima ni manje ni vise nego 90% etnickih Rusa koji se u ovom trenutku zaklinju da im ne pada na pamet 'ostaviti domovinu' i otici na tzv 'Zapad'. BBC je neki dan intervjuirao ljude na ulici i to su bili odgovori koje je mogao cuti svatko tko je tog trenutka gledao taj program. Rusa je u Ukrajini oko 17% i gotovo svi su koncentrirani na jugu. Ni medju Ukrajnicima situacija nije posve jednoglasna o cemu najbolje svjedoci raspad vladine koalicije jer Julija Timosenko nije nimalo sklona bezrezervnom odlasku na Zapad. Tzv 'revolucija' od prije par godina financirana je od SAD-a a njihove 'nevladine udruge' u tome su imale najvecu mogucu ulogu. Treba li osudjivati Rusiju zbog odupiranju okruzivanju od strane NATO-a? Da se ne radi o demokraciji koja navire na despotski istok objasnjeno je u clanku pa to ne treba ponavljati. Preporucili bismo svima procitati clanke prema poveznicama iz clanka kao bi se dobilo pravu sliku o cemu se radi.

Zvonimir

* * * * *

20-09-2008 22:43

Rusija je pokvarena drzava

Rusija je pokvarena država, cime ne opravdavam (pokvarene i sebicne) poteze Zapada.

Sto se tice Ukrajine, da su pametni trebaju se samo jace povezati s Poljskom, čak u konfederaciju i sto jace vojno suradjivati, te mislim da bi Ukrajina i Poljska zajedno predstavljali ozbiljnu konkurenciju i nerijesivu prepreku za bilo kakve ruske (vojne) aspiracije. Sjetimo se da su Rusi pobili preko 7 miliona Ukrajinaca u 30-tim godinama, što je uz glad, što uz ubijanje Zidova kroz naciste u tako kratkom vremenu jedan od najvecih svjetskih zlocina.

Puno manje od toga nije ni ubijanje miliona Hrvata (katolika i muslimana) nakon 1945 o cemu se jos premalo pise sto je dokaz koliko u Hrvatskoj jos vlada crveni fasizam koji predstavlja Mesic, Manolic, Boljkovac, Perkovic kao sto u Rusiji vlada KGB demo(n)kracija.

Crocop

* * * * *

22-09-2008 12:41

Rusija je doista pokvarena država !

Hvala gosp. Crocopu što je još bolje od mene rekao ono što sam ja mislio reći.

Dakako da ni ja ne odobravam (pokvarene i sebične) poteze Zapada. O tome sam pružio obilje dokaza (a na mojem S.P.Prometheusu sam upravo objavio jedan stari i jako papreni članak o prljavim rabotama bivšeg američkog ambasadora u Zagrebu Williama Dale-a Montgomerija i opisao način na koji je podrivao i rušio pokojnog Prvog Predsjednika dr. Franju Tuđmana). Ali ovo ovdje je sasvim druga priča!

@ gosp. Zvonimiru: čini mi se da Vi ne pravite razliku između predsjednika Ukrajine Viktora Juščenka i premijerke Julije Timošenko. Nije se Julija Timošenko udružila s pro-ruskim blokom Viktora Janukoviča zbog evidentne opasnosti od Zapada, nego čisto iz pragmatičnih razloga: ona u tom srazu zbog ruske agresije na Gruziju i američke penetracije na Istok - prema Kaspijskom Jezeru, želi naprosto sačuvati svoju Ukrajinu i svoju (nacionalističku!) poziciju, bez srljanja u nove Juščenkove avanture. Dakle, Julija je izabrala manje zlo, kako bi izbjegla da se veliki ruski Medvjed istom žestinom i u svom divljem pohodu sada ne obruši na njenu nejaku i od Zapada izigranu zemlju!

Vaše tvrdnja gosp. Zvonimir da u Južnim dijelovima Ukrajine ima "ni manje ni više 90 posto Rusa " je krajnje netočna! U kojim to "južnim dijelovima Ukrajine"? Na Krimu? U Donjeckoj oblasti?

Zna se dobro da su Rusi posljednjih 150 godina perfidno i masovno rusificirali Krim i Donjecku oblast (ruski Drang nach Sud!!), jer im je trebao ukrajinski Sevastopolj, kao ratna luka i donjecki ugljen za pogon njihovih ratnih brodova, željeznica, tvornica itd., a slično su učinili i u Kazakstanu, Estoniji, Litvi i Latviji – sproveli rusifikaciju - Ada spomenem samo najvažnije...). Uostalom, sve nam je to dobro poznato i iz naše Hrvatske: Srbi-Srbijanci iz imperijalističkog Beograda su perfidno posrbili Pulu, Rovinj, Poreč, Novigrad, Umag i Buje (i Kopar, dakako!). Mnogo teže i u manjoj mjeri im je to uspjelo u Rijeci, Zadru i Splitu. A Dubrovnik je posebna priča!!

Samo u 19. stoljeću, Srbija je štampala 28 knjiga o "Srbima u Hrvatskoj"! Pročitajte štogod o Srbima-katolicima u knjizi dr. Luje Bakotića "Srbi u Dubrovniku"!

Jedino u čemu se s Vama (ovaj put!) mogu složiti, gosp. Zvonimire, jest da je u dlaku istu ulogu USA namijenila tzv. "nevladinim udrugama" u Ukrajini kao i u Hrvatskoj: subverzivno, odnosno podrivačko djelovanje. Stoga bi bilo bolje da mi ovdje u Hrvatskoj upotrebimo svoja bojna pera da ih spriječimo u toj prljavoj raboti u Hrvatskoj. Ja to činim. I u tome nisam sam. "Bio sam kad je trebalo biti - i bit ću opet ako to bude trebalo biti!". Pročitajte to u spomenutom članku.

Još nešto: "Marširajmo odvojeno, udarajmo zajedno" - rekao je moj stari prijatelj Mladen Schwartz.

Pozdrav gosp. Crocop-u.

Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)

No comments: