Wednesday, October 22, 2008

Bahatost bez limita: Radimir ili Kradimir!?

Bahatost bez limita: Radimir ili Kradimir!?

dk. Omiš 19. listopad 2008.

Saborsko povjerenstvo za odlučivanje o tzv. sukobu interesa (mita i korupcije!) na prvoj radnoj sjednici pokrenulo je postupke protiv nekoliko političkih dužnosnika. Pokrenut je već standardni postupak, in Continuum, protiv bahatog predsjednika HNS-a Radimira Čačića. Smijenjenog čelnika najnaprednije hrvatske Županije i friškog pretendenta za ZG-gradonačelnika, anonimna prijava tereti da je kao

varaždinski župan otvoreno 'favorizirao' svoje tvrtke iz CONING-jata «ptica grabljivica» u poslovima projektiranja brojnih škola i športskih dvorana.

Zlobnici govore kako bi i ime trebao promijeniti, od Radimira u Kradimir; možda je to i jako zlobno ali dobro zvuči!?

Nabrojiti sve njegove 'marifetluke' uistinu je nezahvalan posao, pa evo samo nekih, friških: MVP, koncem kolovoza og., prijavilo je DORH-u tvrtku Coning, u vlasništvu Radimira Čačića, zbog loše izvedenih a skupih radova obnove i rekonstrukcije zgrade na uglu Đorđićeve i Petrinjske ulice u Zagrebu, piše Jutarnji list a prenose brojni portali. Radovi su vrijedni nemalih 98 milijuna kuna.

U lipnju og. a u obrazloženju prijedloga za izglasavanje nepovjerenja županu, piše da su župan Radimir Čačić i Poglavarstvo stvorili obveze od 832,7 milijuna kuna na rok od 20 do 30 godina, što je gotovo 53 posto ostvarenog godišnjeg proračuna njegove županije. Ugovorene cijene višestruko su više od tržišnih, troškovi najma promjenjivi, a uvjeti su tajni i nepoznati javnosti ... pišu i pričaju mahom svi mediji, od tiska do dalekovidnice.

Ipak, 'vratija bi se Šime' u Parlament, ali ni to nije prošlo bez 'sukoba' sa stranačkim kolegom, zamjenskim Zlatkom Horvatom, koji jadan nije dočekao niti svoj puni dvogodišnji staž kako bi ostvario povlaštenu saborsku mirovinu. Nogirao ga beskrupulozni šef njegove HNS-stranke a da izigrani Zlatko ni klupe zagrijao nije u proteklih deset mjeseci 'saborovanja'!

E, ali slijedi i ono u čemu Radimiru Čačiću premca nema, u bezobrazluku: na prijedlog HDZ-zastupnika Andrije Hebranga prolongira se donošenje odluke o Čačićevom «come back»-u u saborske klupe dok se ne ispitaju svi pravno relevantni aspekti takve odluke. Uslijedio je brzopotezni čačićevski odgovor: «HDZ se boji moje nazočnosti na sjednici Sabora kad se bude raspravljalo o povjerenju njezinoj Vladi, koja i tako usklađuje propise kako joj se prohtije, po vlastitoj mjeri i mimo zakona», a da ne bi ostao dužan i svojim političkim suparnicima, vrijeđa on i Ivana Čehoka, 'svog' varaždinskog gradonačelnika, a cijelu HSLS-stranku drži običnim sluganima-podrepašima HDZ-a jer oni i tako 'ništa i nikog živog ne predstavljaju' kao ni umirovljenički HSU!

Čačićeva (a)moralna vertikala nije time ništa dobila niti izgubila, sjetimo se samo kad je glede 'sudski zastarjelog slučaja'(2004.g.) nikad izgrađenog staračkog doma u Medarevu kod Dubrovnika prijetio Ivi Sršenu, predsjedniku dubrovačkog SUH-a, svom bivšem stranačkom kolegi: «Zgazit' ću te kao mrava ako mi samo još jedanput spomeneš taj j….i Dom umirovljenika»!

Zar takav arogantan čovjek, veoma podozrive časti, protiv kojega je u tijeku još jedan u dugačkom nizu postupaka zbog sukoba interesa (mita i korupcije) uopće i može sjediti u časnom Domu Sabora? Za njim se vuče poduži rep teških sumnji na mito i korupciju počevši od dubrovačkog Medareva pa preko Zadra, Izraela, sve do POS-nih (t.j. Prokišnjavajuće Opasnih) stanova diljem Lijepe Naše.

Usporedbe radi: Samo precizno izračunati dug kojeg je Radimir Čačić ostavio svojoj Varaždinskoj Županiji (-832,7 milijuna kuna-) jest 37 puta veći od «Zagi-jeva duga» (!!), odnosno 37 puta veći od vrijednosti navodnih i 'neviđenih' dragulja(-25 milijuna kuna-), zbog kojih naš državni neprijatelj broj jedan čuči u zatvoruRemetinca čekajući suđenje … a na Sudu smo – jelte - svi jednaki!

Neki su čak i 'jednakiji'!?

dk., omiš

No comments: