Saturday, November 15, 2008

SANADEROVO NOVO TITOVO PISMO

AMAC / Vlada za zamrzavanje plaća 14. studeni 2008.

Komentar A.R.J.

SANADEROVO NOVO TITOVO PISMO

Bogme se kod Sanadera dogodio veliki preokret! Vrag mu je konačno odnio šalu! Stoga se i on okrenuo svom starom uzoru diktatoru Titu, koji je bezbroj puta zamrzavao plaće, zamrzavao cijene, zabranjivao uvoz (!!), itd., itd. A kao uvertiru u sve to slao svoja famozna krokodilska "pisma" narodima i narodnostima svoje Crvene Satrapije.

To je stari Satrap objašnjavao potrebama direktne demokracije između sebe - Satrapa i njegovih žrtava.

Tako sada i Sanader.

Dakle, Sanader nam je konačno poslao svoje novo Titovo pismo! Ali i on, kao i stari krokodil, ne misli na neki svoj "New Deal", nego na svoje "New Dealers!". Stoga će se utapanje Hrvatske nastaviti, samo uz učešće nekih novih "New dealers-a".

Ima pravo gosp. Crocop; ništa bez našeg iseljeništa i naše dijaspore! Uostalom, da nije bilo njih ne bismo se kao narod ni uspjeli održali, a kamo li čak i pobijediti u našem Domovinskom ratu! Stoga Sanaderu predlažem (opominjem ga!) da ponovo osnuje Ministarstvo hrvatskog iseljeništa i/ili hrvatske dijaspore !

Sanader to, dakako, neće učiniti, jer on nije Gazda kao što je bio Tito, nego je on Joe Banana Sanader, koji se nikad neće usuditi protiv svojih Gazda iz MMF-a i Svjetske banke. To dokazuje njegova rečenica: "ne smije doći do devalvacije kune". A to je temeljni zakon MMF-a! Zakon koji sve njegove marionete, pa i Sanader mora striktno poštivati, sprovoditi i braniti! Takva je sudbina marioneta!

Loše nam se piše! Isto onako kao što sam (uspješno!) prorokovao da će Amerika uskoro posrnuti (u roku dvije godine - ali se dogodilo odmah nakon par mjeseci!), tako ni nama nema spasa. Naše barabe su nas „uspješno“ uvele u spralu dužničkog ropstva MMF-a i Svjetskoj banki. Mesićeva, Račanova i Sanaderova Hrvatska će uskoro biti -kaputt!

A mogli bismo se spasiti. Evo kako: umjesto općeg zamrzavanja plaća (i menadžerskih beneficija), treba najprije za 20 posto smanjit sve plaće iznad 12.000 kuna, uvesti progresivne poreze, povećati triput poreze na luksuz, zabraniti (oporezovati!) kredite za kupovinu luksuznih stvari i luksuznih putovanja i mnogo drugih stvari. Ovako kako to radi Sanader, on upravo štiti onu petinu građana Hrvatske koja se luksuzno zaduživala, te je sve nas ostale Hrvate učinila taocima onih koji su sebi na taj način kupovali ili pribavljali luksuzne statusne simbole. I vidi čuda, sada nas Sanader, sa svojih šest najlukzuznijh satova (koje je vjerojatno dobio kao mito-darove) poziva na štednju?? Kojeg li licemjerja!

Ovakav Sanaderov kilavi "New Deal" ne može proći i neće proći! Hrvatski narod je već dobro pročitao te Sanaderove šarlatanske face i šminke. Ovom napaćenom narodu treba novi i autentični vođa, a to Sanader, Šeks, Bebić i Mesić nisu. Oni su hrvatske AntiVođe“! Oni su novi „Hrvatski Anti-portreti“! Stoga njima moramo što prije otvoriti vrata hrvatske ropotarnice prošlosti!!

Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)

No comments: