Monday, July 20, 2009

MILANA BANDIĆA ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE !!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist, Brtonigla 19. srpanj 2009.


Uredništvu „Hrvatskog lista“

Uredništvu „Dragovoljca“ (www.Dragovoljac.com)


MILANA BANDIĆA ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE !!


Nakon što je SDP izabrao blijedog dr. Ivu Josipovića za svog kandidata za predsjednika Republike na predstojećim predsjedničkim izborima, nastalo je nezadovoljstvo autentične hrvatske javnosti njegovim izborom. Opći dojam skeptične hrvatske javnosti je da je SDP izabrao najmanje loše rješenje, jer dobro zna da budući premijer neće biti gosp. Zoran Milanović (kao što nas to pokušava „zamajavati“ nova „Kastavska grupa“), nego će novi premijer biti Stipe Mesić. O tom i takvom scenariju sam već pisao prije godinu i pol dana na portalu AMAC-Hrvati. A u tom slučaju će Mesiću i njegovoj UDBI potpuno odgovarati da na Pantovščaku sjedi jedan plastični fikus a la' dr. Ivo Josipović u Predsjedničkim dvorima!


Uostalom, zar Stipe Mesić već danas nije prikriveni Vođa opozicije u današnjoj predizbornoj Hrvatskoj? Zar i on sam nije tek „paravan-man“ za prikrivenu, a sofisticiranu udbašku diktaturu u današnjoj Hrvatskoj? A tko je stvarni šef tog novog „Crvenog orkestra“, to bismo mogli prekasno saznati!


Dakle to je bio pravi cilj osnivanja „Kastavske grupe“ prije četiri dana. I nije to učinjeno spontano, nego dirigirano, upravo dan nakon odlaska više ključnih stranih ambasadora iz Hrvatske, prije svega američkog i ruskog ambasadora, koji odlaze na novu dužnost. Po svemu sudeći (a o tome je ovih dana u „Hrvatskom listu“ pisao i prisilno umirovljeni admiral Davor Domazet – Lošo) sve se odigrava po perfidnom planu „Tricky Albiona“ i njegove tajne službe MI6.


* * * * * *


Za hrvatski narod je u ovom kritičnom trenutku najpotrebnije i najkorisnije da se gosp. Milan Bandić kandidira za predsjednika Republike, kao predvodnik lijeve opcije „kršćanske demokracije“, nasuprot Josipovićevoj opciji dekadentne i degenerativne neoliberalne demokracije. To je ono što gosp. Milan Bandić treba spriječiti. Treba se malo više ideološki ugledati na Brazil i neke druge južnoameričke „kršćanske demokracije“, koje su u usponu. Većina se njih oslanja na katoličku „Teologiju oslobođenja“, koja se okreće nacionalnom suverenitetu i dosad potlačenim siromašnim masama, koje žude za nekom vrstom „kršćanskog socijalizma“, odnosno „kršćanske socijalne države“. Uostalom, valja se osloniti i na znamenitu encikliku pokojnog Pape Karola Vojtile „Stota godina“. Na taj način gosp. Milan Bandić ne bi ničim iznevjerio svoja mladalačka socijalna i socijalistička uvjerenja, koja su ga i dovela u sam vrh današnjeg SDP-a.


Gosp. Milan Bandić bi svojom kandidaturom za predsjednika Republike Hrvatske odmah privukao sebi sve one Hrvate kojima se ne sviđa korumpirani Sanaderov HDZ, a koji su odlučno protiv i bezbojnog Ive Josipovića, protiv bahatog Rade Čačića ili njegove „Zvečarke“, protiv Sanaderovog podrepaša dr. Andrije Hebranga. Oni protiv njega ne bi imali gotovo nikakvih izgleda, jer je gosp. Milan Babić među njima jedini pravi hrvatski suverenist (!!), kako na anacionalnoj (i antihrvatskoj!!) ljevici, tako i na korumpiranoj Sanaderovskoj desnici.


Meni se na nacionalnoj desnici, inače, osobno najviše sviđa dr. Josip Jurčević, ali objektivno gledajući on je prilično nepoznat široj domoljubnoj javnosti. No, to kod dr. Josipa Jurčevića može biti i velika prednost, jer su domoljubni birači već jako zasićeni uvijek istim imenima svojih kandidata. Ako ništa drugo, dr. Josip Jurčević će ostale kandidate na desnici prisiliti na jasno i glasno izjašnjavanje o ključnim pitanjima hrvatskog državnog suvereniteta! Koji smo svojm krvlju obranili u našem svetom Domovinskom ratu. A i to je već samo po sebi dovoljno!!


I na kraju, još samo riječ-dvije o super egocentričnom Ivi Sanaderu: on bi se mogao doista i vratiti – samo ako bi sredinom rujna otvoreno progovorio o pet-šest ključnih stvari koje su dovele do njegovog svrgavanja s vlasti! Moja osobna procjena je da se on to neće usuditi. Njegov labudov pjev je – nažalost – imao samo pola strofe, a mogao je i bez toga!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)

No comments: