Thursday, July 16, 2009

Zašto je summit G-8 u Aqiuli bio protiv devalvacija nacionalnih valuta?

Amac: Polemika o Rohatinskom i devalvaciji kune 12. srpnja 2009.


Zašto je summit G-8 u Aqiuli bio protiv devalvacija

nacionalnih valuta?


Gospodine Zvonimire,


Vaš tekst je prepun kontradikcija. Kažete da su dr Kalogjera i dr. Lokin prije 12 godina (nota bene: dok je predsjednik dr. Franjo Tuđman bio živ!) bili u pravu kada su govorili da nam treba devalvacija?! A da su danas u pravu kada govore da nam ne treba devalvacija?!


Kažete da "danas kad je hrvatski dug takav kakav jest snižavanje vrijednosti kune odvelo bi barem trećinu stanovništva u šatore jer su im krediti izdani uz valutnu klauzulu".


Pa što onda? Tako je postupila i Amerika, na čelu s novim predsjednikom Barackom Obamom!! Takva je Božja kazna za pohlepne. I za glupe, koji su iluzorno mislili da se bez rada i kreditima mogu preko noći riješiti sve svoje materijalne probleme i/ili slične, često i nezajažljive želje.


Drugo: pa nego uz kakvu klauzulu će banka u stranom vlasništvu izdavati kredite hrvatskim građanima?? Strane banke dobro znaju koliko kuna stvarno vrijedi. Otiđite u Graz ili Trst pa to sami provjerite. Vrijedi najmanje 30 posto manje nego u "našim" bankama. A tako je bilo i za vrijeme komunizma s Yu-dinarom. Dakle, radi se o recidivu stare soc-invalidske i soc-idiotske svijesti naših lakoumnih građana (a još više kićenih građanki!) da se kreditima mogu jeftino kupovati lažni i nezasluženi statusni simboli! I zar je i Vama kao pravom muškarcu najvažnije spašavati one (dužnike) koji su težili lažnom glamouru (na pr. skijanja u Cortini D'Ampezzo ili na Kronnplatzu, odnosno ljetovanju u egzotičnim svjetskim destinacijama, ili pak kupovanju velikih i luksuznih automobila, jahti, vila ili vikenduša itd)?


A sve je to pametnijom i/ili poštenijom monetarnom politikom guverner HNB-a Rohatinski mogao spriječiti - jednostavnom, usporenom, programiranom deprecijacijom prejake kune!


A Rohatinski sve to nije učinio! Zašto? Zato što on ne štiti interese Države Hrvatske, nego interese „Zelene lihvarske internacionale“. Preciznije rečeno: guverner HNB-a dr. Rohatinski štiti interese Londonskog Cityija i njegove (i svoje!) judeomasonerije!


Da je Rohatinskom na prvom mjestu Država Hrvatska, on bi davno počeo s deprecijacijom precijenjene hrvatske kune, te bi na taj način mogao oživjeti našu privredu, posebice naš turizam, našu poljoprivredu, a iznad svega našu brodogradnju. Našu ubogu brodogradnju, koju i ova naša nova Država, putem prejake kune, odnosno kroz HNB guvernera Rohatinskog, još uvijek pljačka, kao i za vrijeme bivše Jugoslavije! Isto kao što pljačka i naš turizam. Nije mi jasno zašto taj ključni argument još nikad nije potegnuo nijedan naš pomorski sindikat!? Gdje je mozak (ili gdje su muda?) svim tim našim sindikalcima?


„Naš ključni problem je nerealni tečaj kune“, napisao je u posljednjem broju „Hrvatskog lista“ gosp. Tihomir Čuljak iz Osijeka. Još Vam nije kasno (gosp. Zvonimire), da kupite „Hrvatski list“ i da nešto krucijalno naučite od gosp. Tihomira Čuljka!


Vi kažete: "Vrijednost Kune nije takva zato jer je Rohatinski judeomasonerijski agent". Je li? A što je glavni zaključak jučerašnjeg summita G-8 u talijanskom gradu Aquili? To je apel da male države odustanu od devalvacija! (A tko to ne posluša ..... Slijedi mu batina i mrkva!).


A zašto? Zato što to ruši njihovu podlu "Globalizaciju" (odnosno poništavanje nacionalnih suvereniteta!), koju je smislila upravo londonska, odnosno Anglo-Američka judeomasonerija! That's it! Devalvacija i deprecijacija je, bez ikakvih posljedica, dozvoljena samo engleskoj funti (nedavna devalvacija 20 posto!) i američkom dolaru (koji je u odnosu na euro dosad devalvirao već 40 posto!). Drugima slijede ekonomske i fiskalne sankcije!


Vaš je problem gosp. „Zvonimire“ što u tome ne vidite nikakvu uzročno-posljedničnu svezu. Međutim, ima nas sve više koji to vidimo!


Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)

No comments: