Monday, November 23, 2009

Bahata Vesna Pusić


AMAC-Hrvati Subota, 21 Studeni 2009


Predsjednički kandidati 'licem u lice'


Predsjednički kandidati imali su svoje prvo zajedničko sučeljavanje na HTV-u. Svoje političke misli i programe iznosili su Milan Bandić (nezavisni kandidat), Ivo Josipović (kandidat SDP-a), Josip Jurčević (nezavisni kandidat), Damir Kajin (kandidat IDS-a), Dragan Primorac (nezavisni kandidat), Vesna Pusić (kandidatkinja HNS-a), Vesna Škare Ožbolt (nezavisna kandidatkinja), Miroslav Tuđman (nezavisni kandidat), Nadan Vidošević (nezavisni kandidat) i Slavko Vukšić (kandidat Demokratske stranke slavonske ravnice).


Kandidati su odgovarali na aktualna pitanja iz politike, gospodarstva, ali i na mnoga druga: koji im je motiv biti predsjednik Republike Hrvatske, treba li ukloniti križeve iz javnih prostora, besplatnom školovanju, gubi li hrvatska suvremenitet u pregovorima o pristupanju Europskoj uniji, socijalnoj politici, politici prema BiH, kako zaposliti mlade, korupciji, kriminalu, izlasku iz krize...


Sučeljavanje, koje su vodili Hloverka Novak-Srzić i Branimir Bilić, počelo je krugom neugodnih pitanja...... (više o tome na AMAC-Hrvatima / www.amac.hrvati-amac.com).


Vesna Pusić ponovila je da je Hrvatska vodila agresivni rat u BiH.....

(više o tome na AMAC-Hrvatima /www.amac.hrvati-amac.com)



Vruća tema bio je i arbitražni sporazum sa Slovenijom.


Jurčević je optužio vlast za prodaju teritorija, a Miroslav Tuđman je kazao kako se odluke se ne donose u Zagrebu nego u Bruxellesu..... (više na AMAC-Hrvatima)


Na sučeljavanje nisu došli Andrija Hebrang (kandidat HDZ-a), koji je umjesto na sučeljavanju bio na predizbornom skupu te Boris Mikšić (nezavisni kandidat), koji je na putu u SAD-u.


Sljedeća emisija sučeljavanja predsjedničkih kandidata na HTV-u je 22. prosinca na Prvom programu iza Dnevnika.


(HRT)

Prošireni komentar: Ante Rokov Jadrijević 21 Studeni 2009

Bahata Vesna Pusić


Najbolji trenutak je bio kada je dr. Miroslav Tuđman opomenuo Vesnu Pusić zbog njene bahatosti! Bilo je već jednom i vrijeme!


Do tog trenutka ona je bila zmijski ledena i prepotentna "učena glupača" (to su one koje sve znaju, a ništa ne razumiju; a to važi i za „učene glupake“!), koja je isticala svoje "iskustvo" u politici i diplomaciji (a to je dobila na poklon od kilavog Sanadera). Sanader je za nju izmislio nov ifiktivni položaj "koordinatora" za praćenje pristupanja R.H., odnosno Države Hrvatske u EU. Samo to i ništa više. Bože, „dragocijenog“ li iskustva za našu Državu Hrvatsku!??


Tako je njena zmijska narav došla do najvećeg izražaja. A time i njena "urođena" prepotencija! Njenog izdajničkog roda Angjelinovića!


Inače, na mene je najjači utisak ostavio dr. Josip Jučević. Briljantan, precizan i stamen!

Osobno sam više očekivao sam od dr. Miroslava Tuđmana – očekivao sam malo više "vatre" u prvom nastupu, barem nešto nalik na njegovog oca dr. Franju Tuđmana. Dr. Miroslav Tuđman je trebao mnogo jače, odnosno radikalnije zasjeći u ovu našu današnju „liberalnu“ trulež i u društvu i u Državi. Naime, korijeni ove truleži su preduboki i sežu u duboku prošlost „Velike Srboslavije“, u kojoj smo mi Hrvati živili preko 70 godina!


Dobro je da je g. Damir Kajin bio natjeran (od strane voditelja te emisije) da na kraju prizna kako je protiv križa u javnim prostorima. Time mu je bio odmah sužen njegov demagoški prostor s kojim je počeo svoj nastup.


Meni se osobno veoma svidio i nastup gđe Vesne Škare-Ožbolt. Konačno joj je netko javno priznao da je bila naša najbolja ministrica pravosuđa. Bravo! I ja sam to tvrdio u mnogim svojim publicističkim i sudskim uradcima još od veljače 2006.g.!


Nastupi ostalih kandidata nisu bili vrijedni spomena.


Ima, međutim, nešto važno, što bih predložio gospođi Hloverki. Neka još nekoliko puta pomnije pregleda TV-snimak sinoćnje emisije, te iz nje izvadi najvažnije poruke svih učesnika, kako bi u slijedećim tjednima ponovo pozvala svakog od učesnika da se o njima detaljnije raspravi!!


Naime, čini mi se glupim čekati 22. prosinca o.g. za to!! Treba smjesta rasčistiti s demagogijama koje su pojedini učesnici obilato rabili u svom prvom predstavljanju.


Inače, ne slažem se s opaskom gosp. Ante Žanetića iz Australije o gosp. Vanji Sutliću: nisam baš siguran da je on Srbin, ali sam posve siguran da je on dobar politički Hrvat, a to bi nama trebalo biti najvažnije. Osim toga, budimo mudri kao i Židovi: njihovo se židovstvo računa po majci, a nemaju ništa protiv da su to i (samo) po ocu. Ugledajmo se na njih!


Ispričavam se zbog ove moje male digresije.


A Vi gospođo Hloverka - dajte se smjesta na novi posao! Isplanirajte odmah nove TV-okršaje sa svim predsjedničkim kandidatima i tako nam pomozite da shvatimo tko je od njih najbolji za naš skori izbor za novog predsjednika Republike i Države Hrvatske. Pomozite još malo ovom našem ubogom narodu!


Iako mi pravi Hrvati (a ne kao kukavelji iz HDZ-a!) to itekako dobro znamo!


Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)

No comments: