Monday, March 8, 2010

Obećanja ludim radovanja!


Barkun.hr/Vinkovci: deblokirane prometnice/8. ožujka 2010.


Vinkovci: deblokirane prometnice

(slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića)


Vukovarsko-srijemski seljaci, koji su s nekoliko stotina traktora prosvjedovali na južnoj vinkovačkoj obilaznici, nakon noćas u Đakovu postignutog dogovora, napuštaju tu prometnicu, potvrdila je jutros vukovarsko-srijemska policija.


Prema navodima iz policije, sve ceste na području Vukovarsko-srijemske županije od 8 sati prohodne su i moguće je njima normalno odvijanje prometa.


Predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Tomislav Pokrovac, za Hinu je izjavio kako očekuje da će se država držati postignutog dogovora sa seljacima. "S obzirom da se ovakvi seljački prosvjedi i u ovakvom intenzitetu i ustrajnosti još u Hrvatskoj nisu dogodili, vjerujem da će država ispoštovati dogovoreno", kazao je dodajući kako se prosvjedi, da je država bila poštena prema seljacima, nisu trebali niti dogoditi.


Prema sporazumu, poljoprivrednici su izborili isplatu poticaja za proljetnu sjetvu 2009./2010. u visini od 86 posto na način da će isplata poticaja u 60 postotnom iznosu teći u novcu i to prvi dio do 31. ožujka, a drugi do 15. travnja 2010. u jednakim dijelovima.

Preostalih 26 posto zapravo je 600 kuna po hektaru koji će se namiriti u repromaterijalu. Iz ovih mjera izuzimaju se gospodarstva koja imaju više od 300 hektara. Kada je riječ o zaostalih 205 milijuna kuna poticaja iz proljetne sjetve 2008./2009., seljaci su izborili njihovu stopostotnu isplatu s rokom dospijeća u lipnju 2011. Ovo pravo odnosi se na poljoprivrednike do 300 hektara. (Hina)


Komentari (1)


anterokovjadrijevic, 08-03-2010 11:15

Obećanja ludim radovanja!


Dakle, sve se još jednom svodi na (citiram): "Predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Tomislav Pokrovac, za Hinu je izjavio kako očekuje da će se država držati postignutog dogovora sa seljacima.


Ma, kako seljaci mogu još jednom povjerovati obećanjima Vlada Jadranke Kosor i Ive Sanadera, koje su ih najmanje pet puta dosad prevarile - prekršile data obećanja?!


Zašto seljaci nisu tražili ostavku Vlade Jadranke Kosor? U njoj su i dalje svi isti ministri koji su ih i dosad vukli za nos. Zašto nisu tražili ostavke ministara Bože Pankretića (glavnog krivca za pogrešnu poljoprivrednu politiku u zadnjih deset godina)? Zašto nisu tražili i ostavku ministra Petra Čobankovića, koji je tu pogrešnu politiku nastavljao?


Uostalom, gdje će sada Vlada Jadranke Kosor naći obećani novac seljacima? Jedini način je da devalvira enormno precijenjenu kunu i da je odveže od eura (eura koji je upropastio Grčku i Sloveniju, a načeo je sve južne države Europske unije). E, a za to treba odmah smjeniti guvernera HNB Rohatinskog, koji štiti interese svoje Judeomasonerije u Londonu!


London je devalvirao svoju funtu, prošle godine za 20 posto, a ove godine je deprecira još niže. A nama to isto zabranjuje!


Zato nam propada brodogradnja, koju Banski dvori pljačkaju isto onako kako je to ranije činio Beograd.


Zato nam propada turizam i poljoprivreda, zato nam Država propada sve dublje u blato!


A upravo je to cilj Londona - glavne tvrđave svjetske sotonerije i Judeomasonerije.


Dakle, glupi naši seljaci - radujte se, radujte, dok ne shvatite da su Vas još jednom nasamarili!


Uostalom, tko će Vam vratiti opljačkano žito iz silosa poduzeća "Đakovština", kao i ono od Mare Lucić i njenog poduzeća "In-Cubo" (od prije desetak godine!) i onih 300.000 tona pšenice koju su -navodno- pojeli štakori, u vrijeme prvog ministrovanja Božidara Pankretića u Račanovoj vladi?!


Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-revolucionar)


No comments: