Wednesday, March 10, 2010

To je to! Teror " fridmanovštine " !


AMAC-Hrvati.com/Spectator: „Sjeme ustanka“/9. ožujka 2010.


Ispričavam se (i „izvinjavam“!) svojim vjernim čitateljima na svim kontinentima, što ne mogu prenijeti veliki članak našeg maestralnog gosp. Spectatora s našeg najboljeg hrvatskog Web portala AMAC-Hrvati, zbog njegove velike fizičke dužine. Preporučujem Vam čitanje tog teksta u originalu – na našem hrvatskom AMAC-u (www.amac.hrvati-amac.com).


A.R.J.


* * * * * *


Komentar Ante Rokova Jadrijevića

10-03-2010 00:58


To je to! Teror " fridmanovštine " !


Ova hrvatska Vlada je - u najkraćem - "banda lopovska", kako Sanaderova, tako i sada "Vlajina"! Ne samo da ona anestezira", nego i eutanazira Lijepu našu Domovinu Hrvatsku!


To je doista "zavjera protiv pameti i razuma" – kako u gornjem članku „Sjeme ustanka“ piše naš gosp. Spectator.


Slažem se (ovdje!) i s gosp. Dakijem!


Srećom, ima za Hrvatsku jedan spasonosan izlaz, zapravo jedno oružje: snažnija devalvacija kune. Ali - Bože sačuvaj! - da to oružje damo u ruke jedne Jadranke Kosor Vlaisavljević ("Anamarije Birokracije" - kako bi to duhovito rekao veliki VIB - da je još živ) ili njenog debelog ministra financija. Stoga, evo mog krucijalnog prijedloga (kojeg zbog niza bezpotrebnih suđenja u Općinskom sudu u Bujama dosad nisam stigao napisati):


Predlažem našem novom Predsjedniku Republike dr. sc. Ivi Josipoviću da hitno spriječi novo veliko zlo (dok „sjeme ustanka“ još nije proklijalo!!) i smjesta raspusti naš državni Sabor i dade oformiti Privremenu Vladu nacionalnog spasa - Vladu stručnjaka, a ne stranačkih šupljoglavaca (dakle, nipošto političara!), koja bi u roku od šest mjeseci ili čak godinu dana izvršila najnužniju – ali i radikalnu - restrukturaciju naše ekonomije, pa čak i društva, odnosno političkog ustroja)....itd.


Kad nađem malo više vremena dovršit ću ovu temu.


* * * * * *


Ima pravo gosp. Spectator: "svi ovi apsurdi su posljedica ukidanja socijalne države...", uz (moju!) nužnu opasku da se to odnosi na kršćansku socijalnu državu i kršćansku demokraciju, a ne "fridmanovštinu"!!


Po mojem skromnom mišljenju, Milton Friedman i njegova Rose Friedman su bili pravi začetnici kasnije Soroševske "Globalizacije". Friedmanovu knjigu "Free to choose" kupio sam u New Orleansu (on march 4th. 1981.g.), prigodom ukrcaja na brod (bulkcarrier) "Menhir" kompanije Van Omeren iz Rotterdama, čiji sam u to vrijeme bio pomorski časnik. Međutim, meni je bila daleko značajnija knjiga našeg Trive Inđića (Beograd i Novi Sad) "Uspon masa" iz 1985.g., koja za razliku od Friedmanovih ima neprolaznu vrijednost. Itd.


Ivica Račan je u svojim skučenim vizijama, nakon što je izgubio prve demokratske izbore u Hrvatskoj od strane dr. Franje Tuđmana, jednom u Rijeci, (19. prosinca 1990.g.) rekao da je "Radnička klasa sišla s političke pozornice i nikad se više neće vratiti". I upravo je stoga ponovo izgubio vlast na slijedećim demokratskim izborima - kad se ponovo bio vratio na vlast!


Ukratko, na političku pozornicu se vraća radikalizacija masa, kako to - ovdje i sada - nagovještava naš gosp. Spectator...


...a tako se i ja potpisujem (kao i uvijek do sada!):


Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal- radikal)


No comments: