Thursday, April 3, 2014

Jakovčić unatoč istragama grabi u Europarlament



Ipress.hr/ Odabrao Milanović: Jakovčić unatoč istragama grabi u Europarlament/
02. travanj/april 2014.

(iPress)


Jakovčić unatoč istragama grabi u Europarlament

(Slijedi oštar komentar Ante Rokova Jadrijevića: Gospodine Dinko Cvitan, dobro ste krenuli! Nemojte sada i na ovom mjestu stati !)  

 
PULA – Bivši župan i visoko pozicionirani kandidat Kukuriku koalicije za EU parlament Ivan Jakovčić pod istragom je u najmanje dva sumnjiva slučaja na koje je trošen ne mali novac poreznih obveznika.

Kako nam je potvrđeno iz PU istarske, još uvijek se istražuje kupnja vodnjanske uljare San Lorenzo te plaćanje intelektualnih usluga zrakoplovcu Deanu Čabriću, na što je iz županijskog proračuna za njegova mandata potrošeno, odnosno planirano potrošiti, najmanje 14 milijuna kuna.

Unatoč tome, i najveći optimisti teško mogu zamisliti da će Jakovčić doživjeti sudbinu sličnu onoj SDP-ove županice Lovrić Merzel koja je danas uhićena i to za manje iznose od onih koje spominju aktualne istrage u Istri. 

U Istri su u tijeku i istrage u još najmanje deset ozbiljnih slučajeva, od Arena trikotaže i Mirne do prenamjena poljoprivrednog zemljišta i plaćanja medija i PR agencija javnim novcem, neodvojivih od utjecaja i uključenosti vladajuće partije, koju je njen donedavni predsjednik službeno vodio dva desetljeća, a neslužbeno, smatraju brojni, to čini i danas.

Jakovčić je do sada neokrznut izašao iz svih afera s kojima se dovodio u vezu, zahvaljujući prvenstveno čvrstoj interesnoj mreži, nepotizmu, neradu institucija i podložnosti medija,
te nikada nisu do kraja istražene kako sitnije, tako ni krupnije, višemilijunske priče, od jeftine prodaje Arenaturista, preko Barbarige i Dragonere, zemljišnih transakcija u Dajli, pa do mega-slučaja Hypo banke.

Dapače, prema do sada poznatom, nema interesa ni za istragu koja bi pokazala kako se plaćom župana, što je bio od 2001. do 2013. godine, otplaćuju višemilijunski krediti bankama i kupuje državna zemlja.

Kad se ovome pridoda i aktualna USKOK-ova optužnica protiv njegovog nasljednika na čelu županije Valtera Flega, presuda protiv porečkog gradonačelnika Edija Štifanića, sukob interesa labinskog gradonačelnika Tulija Demetlike, niz istraga po istarskim općinama itd. strašan je potez i poruka predsjednika SDP-a i premijera Zorana Milanovića obnova suradnje s IDS-om i stavljanje Jakovčića na visoko četvrto mjesto na EU listi.

Dok, međutim, taj potez dokazuje poznatu činjenicu da je očuvanje vlasti iznad svega i neovisno o svemu, zabrinjavajuća je činjenica da moralno upitne osobe i dalje zadobivaju povjerenje građana na izborima.

Zbog čega Uskok, policija i DORH zaobilaze Jakovčića, ne dovršavaju istrage i ne podižu optužnice, može se pretpostavljati…

No, ode li bivši predsjednik IDS-a kao zastupnik u Europarlament, teško da se može očekivati ruka pravde s ove strane Učke.

Jedan od najodgovornijih bit će zasigurno i sadašnji premijer Zoran Milanović koji je 'ljestvicu', u ovom slučaju, spustio jako nisko - gotovo do zemlje.

(iPress)

******

Komentar Ante Rokova Jadrijevića:

Gospodine Dinko Cvitan, dobro ste krenuli! Nemojte sada i na ovom mjestu stati !

Već više od 15 godina mučno gledamo kako se gomila svakojaki kriminal na najvišem nivou lokalne, ali i državne vlasti, u našoj Istri. Vaši prethodnici na mjestu Glavnog državnog odvjetnika nisu se nimalo proslavili – uglavnom su se oni ponašali krajnje oportunistički, naročito gosp. Mladen Bajić. Izuzetak je bio gosp. Radovan Ortynski, koji je nešto dobro započeo… (no to je izvan ovog okvira).

Ako ovdje i danas izostavimo otočje Brijuni, koje je bilo pretvoreno u “Adu Ciganliju”…., što je također izvan ovog okvira, molimo Vas da što prije nađete vremena, snage i odvažnosti da se uhvatite u koštac i s visokim kriminalom koji se već 15-tak godina javno pripisuje gosp. Ivanu Jakovčiću, bivšem istarskom županu, koji i danas vlada Istrom kao svojim feudom, premda sada iza paravana – to jest preko svojih marioneta ili potrčkala!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist i borbeni blogger, Brtonigla, Istra
(hrvatski socijal-radikal)

1 comment:

Unknown said...

Moje ime je gospođa Rita iz SAD-a, dobila sam zajam od 30.000 dolara od Heartland Financial USA, Inc. u roku od 2 sata nakon što sam se prijavio. kontaktirajte ih Heartland Financial USA, Inc. putem e-pošte> (trustloan88@gmail.com) ili WhatsApp broja: 1-443-281-3404