Thursday, September 4, 2008

DEVALVACIJOM SU JAPAN I KINA POSTIGLI VELIKI EKONOMSKI PROSPERITET

AMAC/ dr. Točija Tadića za predsjednika Republike Hrvatske

Komentar A.R.J.

DEVALVACIJOM SU JAPAN I KINA POSTIGLI VELIKI

EKONOMSKI PROSPERITET

Pozdravljam svoje poštovane komentatore - gosp. "Ognjištara" i gosp. "Bosanca". Drag mi je svaki susret s njima na našem portalu AMAC-Hrvati. Naime, nije nužno da isto mislimo, nego je važno da smo u istom ešalonu u borbi s Petom kolonom u Hrvatskoj! A to znači - i financijskom Petom kolonom u Hrvatskoj! Ciljam prije svega na guvernera Hrvatske narodne banke dr. Željka Rochatynskog i njegovog zamjenika dr. Borisa Vujčića!

Marširajmo odvojeno, ali udarajmo zajedno! Tako je govorio moj stari prijatelj Mladen Schwartz i toga se mi držimo.

Ponavljam: Japan i Kina su devalvacijama postigli prosperitet! Japan je nakon dugotrajne i mukotrpne poslijeratne vladavine Jošide, inače američkog marionete, mudro devalvirao svoj Yen na novi tečaj od 234 Yena za jedan dolar i odmah doživio svoj rekordni ekonomski boom. Isto tako je Kina, nakon smjene svoje glupe i vječne maoističke gerontokracije, te dolaska na vlast Deng-ovih "mladih lavova" - trojice mlađih inženjera - doživjela najveći boom u povijesti svjetskih ekonomija. Kako? Tako što su najprije devalvirali svoj kineski Juan, čak 40 posto ispod njegove realne vrijednosti (o tome sam već pisao na AMAC-u prije sedam ili osam mjeseci i to baš u mom članku o štetočini dr. Željku Rochatynskom!)

Dakle, podla Jugo-komunistička floskula - da (svaka) devalvacija vodi u inflaciju i recesiju - a koju uporno proturaju u hrvatsku javnost kojekakvi udbaški novinari i udbomafijaški "ekonomisti" (od kojih neki i „profesori“ nekih naših fakulteta!), vrijedi samo u njihovom isčašenom i protuprirodnom komunističkom svjetonazoru!

Uostalom, evo bliskog primjera: kako su Slovenci brzo isplivali iz jugoslavenske krize? Odbacili su te floskule i hrabro proški kroz tri kontrolirane devalvacije! Sanader bi dobro učinio da za svog savjetnika uzme gosp. Mitju Gasparija, bivšeg slovenačkog ministra financija i tvorca tog slovenačkog „pojasa za spašavanje“ putem devalvacija!

Zapitajmo se: tko je ustvari protiv devalvacije naše kune? To je prije svega MMF i Svjetska Banka. A obe te institucije su u vlasti američkog ZOG-a (Zionist occupied government), odnosno u vlasti američke NADVLADE (to svatko može pročitati na stranicama 48-56 "Protokola sionskih mudraca", Nakladnika dr. Franje Letića, našeg pokojnog prijatelja). Dakle, treba se samo sjetiti ekonomskog sloma Argentine prije nekoliko godina, koja je slijepo slušala MMF! A kad se Argentina otrgla od diktata MMF-a i njegovog precjenjenog tečaja njihove državne valute - pesoa - Argentina sada uspješno brodi prema svom ozdravljenju ... itd. Argentina - oslobođena MMF-a - postaje ekonomski div i najbolji primjer koji treba slijediti i Hrvatska!

Moja druga poruka premijeru Sanaderu: Mijenjaj našeg ambasadora u Argentini – a ovom „našem“ opskurnom „predsjedniku republike“ i uzurpator predsjedničkih ovlasti smanji budžet i neka više ne skita svoju brojnu udbašku čergu po cijelom svijetu!

Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)

No comments: