Thursday, January 15, 2009

Kome smeta neradna nedjelja?

Damir Kalafatić, Omiš 13. siječnja 2009.g.

Kome smeta neradna nedjelja?

Komentar A.R.J.:

Očito je da se bivši sveznajući zozon i najveći dosadnjaković s HTV-a Mislav Bago nije ničemu naučio, evo mu moj Pouk: Smisao Zakona o zabrani rada nedjeljom jest prije svega zaštita naših obitelji, posebno onih s malom i najmanjom djecom.

Neka taj dosadni Bago zamisli ovakav slučaj: jedna vrlo mlada žena i mlada majka iz Valbandona kraj Fažane (u kojoj sam kao profesor stanovao godinu i pol dana), požalila mi se jednom u Robnoj kući da nikad nema vremena vidjeti svog malešnog sinčića od godinu dana života, jer mora raditi i nedjeljom, kako bi se izborila za opstanak svoje mlade obitelji. A Bago je kao najdosadniji novinar na HTV-u imao plaću najmanje trideset puta veću od te mlade majke! A radio je upola manje od nje! (Uspoređujem Bagu s Denisom Latinom i Aleksandrom Stankovićem, koji se unatoč svojim astronomskim plaćama stalno nešto bune, jer su, eto, nešto stalno „ugroženi“ u ovoj novoj Hrvatskoj Državi!?

A što se tiče drugarice Milanke Opačić: Zar nije upravo ona, kao i drugarica Željka Antunović Štrokač, najviše kriva za ovo bolesno stanje u SDP-u, jer stalno okreću glavu gosp. Zoranu Milanoviću na krivu stranu, bolesno insistirajući na svojim ženskim perifernim problemima?! I općenito perifernim i minornim problemima našeg društva u cjelini. Zašto njih dvije nikad nisu prozvali Sanaderove najlošije ministre, primjerice dr. Dragana Primorca i Antuna Palarića? Zar upravo ona debela lijenčina Palarić nije najveći krivac za drsko (kapitalističko) neplaćanje prekovremenog rada i rada nedjeljom? I za loš i nikakav rad svojih inspekcija! Ali ne, njima debeli lijenčina Palarić (jednako kao i Dragan Primorac) nije ideološki interesantan, jer su oni ideološki bezbojni ministri, a i nacionalno bezbojni. Uostalom, kaoi njihov pobratim Ivan ZERP Sanader. A dobro je poznato da im je naša sveta Katolička crkva njihov vječni ideološki neprijatelj.

Dakle, usuđujem se reći, Milanki Opačić i Željki Štrokač-Antunović, i dalje imaju urođenu genetsku grešku! A to je u njihov rodu tako još od vremena njihovih misionara Dositeja Obradovića i Vuka Stefanovića Karadžića. I da ne spominjem ostale njihove „patrijarhe“.

O tome se ustvari radi!

Ante Rokov Jadrijević

Hrvatski socijal-radikal

Semper Paratus Croatiae (com)

No comments: