Tuesday, January 20, 2009

Stezanje kajiša za…..'pe-de-ve'!?

www.Dragovoljac.com/dk.omiš/ Utorak, 20 Siječanj 2009.

Damir Kalafatić, Omiš Utorak, 20 Siječanj 2009.

Stezanje kajiša za…..'pe-de-ve'!?

Teška nas je recesija pogodila, i svijet i nas, treba štedjeti ako imaš od čega, premijer kaže: «stegnite kajiš na zadnju 'bužu'» a pametni nam Predsjednik ide još dalje, on bi i na mrtvima štedio, i to na mrtvim hrvatskim braniteljima i dragovoljcima.

Bravo druže Stipane-legendo 'antifašistička'!

I gle čuda, Nova godina tek što je počela a umjesto općenarodnog stezanja kajiša, naši politički farizeji, od Luke Bebića do Stipe Mesića i ostale 'stoke krupnog zuba', odmah povećali plaće za tisuću kunića kako bi popunili svoju sindikalnu košaricu, eto, s jednom sirotinjskom 'penzijom'!

Tko zna, možda im je to kompenzacija jer su upali u veliki trošak-plaćaju parking na Tuškancu iz vlastitog džepa, a i Damiru Kajinu treba koja kuna za jeftino pivo u Saborskoj menzi.

A pogodio nas i manjak ruskog plina, 'bačuška' zatvorio pipu i plina jednostavno 'njet'; i tko je zato kriv?

Zna se, Neven Jurica, koji je svojim nesmotrenim bojkotom govora uglednog libijskog Veleposlanika pri Vijeću sigurnosti UN-a teško povrijedio Mesićeva i Titova pajdaša, pukovnika Moamera el Gadafija.

Ugrozio Sanaderov Jurica sve vrijedne stečevine koje su drug Tito, i drug Mesić nakon njega, godinama pažljivo stvarali u krugu nesvrstanih Arapa-naših velikih prijatelja…kojima su prljavi Palestinci 'zadnja rupa na svirali'.

Ma, k' vragu i plin, taman sam u svog Fiću ugradio uređaj na plinski pogon, vratit' ću se ja i opet na benzin, neću ni 'fajercag' plinom puniti, barem je nafta jeftina, prava bagatela, barel spao na jadnih 35 dolara.

Kad jutros rano, grom iz vedra neba…Dragičevićevo gorivo poskupilo za čak sedam posto i to na takozvanom tržištu 'Mediterana' a razlog je, kažu njegovi stručnjaci, izraelsko klanje u Gazi, jaki Obamin dolar, ma, komu vi to prodajete muda pod bubrege?

A evo o čemu se radi:

U državnu je blagajnu prikupljeno samo 37 posto prihoda ostvarenih u istom razdoblju lani, odnosno svega 3,1 milijarda kuna.

Rasle su trošarine i doprinosi, no u naplati poreza dogodio se potpuni debakl-slilo se u državnu blagajnu samo 16 posto prošlogodišnjeg iznosa.

Tako se zapravo potvrdila pretpostavka da će državne financije vjerojatno imati najteže tromjesečje od osnutka samostalne države.

Zna se tko će tu profitirati-domaće banke u rukama stranaca koje su već i uskočile u pomoć Šukeru i Sanaderu krajem prošle godine da bi se mogle isplatiti plaće…..državnoj upravi.

Eto, to je osnovni razlog povećanju cijena goriva, što veća cijena to je veći i prihod države za PE-DE-VE(pedere), to su i tisuću kuna veće plaće za našu 'političku stoku krupnog zuba', zar ne!?

Zbog svega navedenog, nas 1,100.000 'penzića' odlučili smo poslati zahtjev Saboru za povećanjem mirovina za 1.000 kuna jer svi mi imamo jednak trbuh kao i naši nezasitni političari a ukoliko se zahtjevu ne udovolji stupit' ćemo u kolektivni štrajk glađu sve dok se plaće državnih 'džaba-lebaroša' ne vrate na prijašnju razinu!

dk., omiš

Comments (1)

RSS comments

20-01-2009 19:16

Stoka dugih prstiju!

Bravo kolega Kalafatić! Točna dijagnoza! Premijer Sanader i njegov ministar ne mogu više živjeti i vladati na kredit MMF-a i Svjetske banke, jer im nad glavama visi oštri Damoklov mač težak čak 37 milijardi eura, pa su se dosjetili ponovo povećati cijenu benzina i ostalih naftnih derivata i to baš u času kada je cijena barela nafte pala na samo 35 dolara.

Uostalo, upravo zato su ponovo uveli participaciju i plaćanje dosad besplatnih lijekova. A svaka skuža najde muža! Ali jok! Ne bumo se dali već!

Jesmo li već zaboravili Sanaderovo predizborno obećanje, dano ujesen 2003.g., s kojim je Sanaderov i Šeksov HDZ ponovo osvojio vlast? Sanader nam je obećao da će - ukoliko osvoji vlast - smanjiti PDV s 22% na 20%!

Vlaj reka', pa poreka'!

Očito je da su Šeks i Sanader postigli svoj glavni cilj: uništiti Hrvatsku - za račun Šeksove judeomasonerije! Njima je, očito, Hrvatska suvišna Država, a hrvatski narod suvišan narod! Uostalom kao i Palestinci! Valjda će i nas strpati u neki (ili neke!) rezervat(e), kao što to već čine s Palestincima!

Hrvatska je dovedena u očajno stanje, poznato kao „Argentinski sindrom"!

To je konačni rezultat Sanaderove „politike guzice“, pa nam više ništa ne preostaje nego naša narodna politike ulice!

Uostalom, to nam sve češće demonstriraju naši mladići i djevojke, koji sve češće viču: "Stegnite vi svoj remen, bando lopovska"!

A ja bih dodao: "Dolje Udbomafijašizam“! Lustracija, lustracija ueber alles!

Udbu, Udbomafiju i Udbomasoneriju treba zabraniti kao zločinačke organizacije!

Ante Rokov Jadrijević
Semper Paratus Croatiae (com)

Report

Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)

No comments: