Wednesday, June 17, 2009

ODGODIMO SAMI ULAZAK U EU ZA PET GODINA !

Ante Rokov Jadrijević, publicist, politički kritičar, Fažana 3. VI. 2004.


Uredništvu „Vjesnika“ Komu Treba: ministru A. Hebrangu,

Uredništvo „Fokusa“ Uredu Vlade, HSP-u


ODGODIMO SAMI ULAZAK U EU ZA PET GODINA !

(I TAKO SI OSIGURAJMO MIR U KUĆI)


Uvodna napomena:


Evo još jednog Podsjetnika gdje je naš premijer dr. Ivo Sanader napravio svoju možda i najveću grešku – kada je čudnim stjecajem povijesnih okolnosti bio izabran (ili doveden!) na položaj predsjednika hrvatske Vlade, krajem 2003.godine. Kada je upao u zamku svog Zloduha dr. Vladimira Šeksa, poznatog i pod tri svoja kodna udbaška imena: „Kolega“, „Sova“ i .... (treće njegovo kodno ime sam nažalost negdje zagubio).

Svatko tko ovo pročita „in bona fide“ lako će se uvjeriti gdje je – i na što je - naša Hrvatska uzaludno potrošila svojih dragocjenih i odsudnih pet godina – u kojima se dodatno zadužila za preko 25 milijardi eura. I to upravo kod Šeksove judeomasonerije u Londonu i New Yorku! Dakle, „nihil novi sub sole“!

Uvjerite se još jednom kako se Sanaderova i Šeksova Hrvatska nije ni za milimetar više približila Zapadnoj Europi nego u vrijeme vladavine Prvog hrvatskog Predsjednika dr. Franje Tuđmana!

Uvjerite se još jednom gdje i kako su nastali glavni Sanaderovi vanjsko-politički promašaji.

Pitajte se je li nam već kasno – da se okrenemo sami sebi i (samo) svojim problemima?!


* * * * * *


Danas nam, 3. lipnja 2004.g., u posjetu ponovo dolazi „strašna“ i uvijek vjerolomna Carla Del Ponte. Čije će glave ona sada zatražiti u svojoj zapečaćenoj kuverti, ta naša malora zlokobnica?

Danas će se pred našim državnim Saborom po hitnom postupku pojaviti i Sanader-Šeksov prijedlog za odgađanje proglašenja našeg ribolovno-ekološkog pojasa.

Danas će naš državni Sabor raspravljati i o slanju naše vojne misije u Republiku Haiti, u uvijek rizičnim i eksplozivnim Karibima.

A koliko jučer nam je Sanader-Šeksov ministar obrane Dalibor Ročević najavio novo smanjenje naše HV za oko 4.000 naših vojnika i službenika, pod lažnom i nametnutom izlikom nekakve nove „modernizacije HV-a“ (nakon one prethodne, ministrice Željke Štrokač – Antunović!?).

Napredujemo, napredujemo (hvalio nas je prošli tjedan Jaap de Hoop Scheffer, glavni tajnik NATO saveza), ali opet napredujemo u krivom i obrnutom smjeru! Napredujemo točno onako kako smo „napredovali“ od 1945.g. do 1990.g.! Napredujemo opet u smjeru novog ropstva i nove hrvatske servilnosti. Samo nam se „Gazde“, „Hazjajini“ i „Gospodari“ mijenjaju.

Ne znam ima li u Hrvatskoj ijedna bolnica za liječenje savijene kičme, odnosno kralježnice. Znam da je jedna takva bolnica donedavno postojala u Bagdadu, ali su je prošle godine Ameri srušili do temelja. Jer su NJIMA po volji samo beskičmenjaci – i marionete.

Alora, malora, ja predlažem da se Hrvatska snažno trgne unazad, da zategne svoje uzde i da urbi et orbi proglasi svoje vlastito odgađanje svog ulaska u EU (Europsku Uniju), barem za pet godina!

Uostalom, svi mi itekako dobro znamo da ionako u EU nećemo biti primljeni još najmanje tih pet godina, zar ne! A i kako bi pored Engleza i Francuza, koji su posljednja dva stoljeća uvijek bili protiv nas (nakon što su 1804.g. tajno pomogli Prvi srpski ustanak pod Karađorđem)? Uostalom, i kako bi kad će već ove godine Europa strašno potonuti do vrha svoje palube , pod teretom deset novih primljenih država s Istoka? Teško da će se EU-Europa od toga oporaviti i slijedećih petnaest godina!

Proglasimo, dakle, sami svoj petogodišnji MORATORIJ na ulazak u EU i okrenimo se vlastitim problemima unutar vlastitog dvorišta! Osigurajmo si petogodišnji mir u vlastitoj kući i vlastitom dvorištu (uključujući i svoj isključivi ribolovno – ekološki pojas u našem Jadranu). Zauzdajmo malo i Slovence i Talijane, umjesto da oni nas stalno zauzdavaju i ucjenjuju, kao zadnja tri mjeseca, te nas tako i oni prikivaju i prisiljavaju da ostanem na tzv. „Zapadnom Balkanu“.

A propos tog nesretnog i nesretno definiranog Balkana, proglasimo i mi svoj Zapadni Balkan!

Mi najbolje znamo gdje je granica Zapadnog Balkana: ona je na Drini, gdje je bila više od tisuću godina i gdje bi zauvijek trebala ostati! Srbija NIJE na Zapadnom Balkanu: ona je oduvijek bila Mezija, pa neka tako i ostane. A Meziji njeno ime govori sve: nešto između (Istočnog i Zapadnog Balkana)! Glupi smo kad dozvoljavamo da nam Englezi i Francuzi kroje granice. Da ih prekrojavaju. Kao u Bosni. Kao što su naši očevi i djedovi bili glupi kada su dozvolili da nam naše granice 1943. i 1945.g. kroje Staljin i njegova Kominterna, odnosno njegovi agenti u Hrvatskoj i Srbiji! Bili su glupi oni naši očevi i djedovi koji nisu u partizane (Narodnog Fronta!) primili naše hrvatske ustaše, isto onako kako je Staljinov general Valter (od 1943.g. prekršten u Tito!) u partizane primio 1944.g. srpske i crnogorske četnike (njih preko 100.000)!

Bili smo sedamdeset godina glup narod; zar to i nadalje hoćemo biti?

Ne, nećemo više! Proglasimo svoj moratorij od pet godina na naš ulazak u EU i osigurajmo si petogodišnji mir u svojoj kući!

Ali samo konstruktivan mir!! Sredimo sami svoju kuću. Jer, „rob će biti onaj koji čeka da ga drugi oslobode!“.


Ante Rokov Jadrijević


P.S.: EU je bila potonula u jesen 2004.g., pod teretom deset novo-primljenih država s istoka Europe, ali se nakon godinu i pol dana uspjela od toga oporaviti. Međutim ju je njena kapitalistička žeđ i jagma za novim slobodnim tržištima ponovo natjerala da se polakomi na Bugarsku i Rumuniju. A onda je upala u novu krizu i počela odbacivati taj balast sa svoje palube. Da li će se spasiti ili nasukati – to ostaje da se vidi – dogodine!

Dakle, pred nama i pred EU je nova neizvjesnost. Stoga je pravi trenutak za novi prijedlog našem premijeru Sanaderu. Odgodimo svoj ulazak u EU za tri godine! (može i samo za dvije godine). Neka EU sama riješi problem drčne Slovenije, odnosno neka se u međuvremenu suoči sama sa sobom! Neka se odluči hoće li postati Država (federacija ili konfederacija), ili će i dalje ostati samo trgovačka asocijacija –kao do sada. A ako se konačno odluči da bude država, onda mora poraditi na stvaranju (ili odabiru) svog novog i zajedničkog jezika (na bazi latinskog ili još bolje – španjolskog!), na pojednostavljenju svojih pravopisa, svog zajedničkog pisma, svoje zajedničke vojske, itd., itd.

Ovako, Eu bi uskoro mogla završiti u rasulu – kao i njena dvaput neuspjela prethodnica – Jugoslavija!


Ante Rokov Jadrijević

No comments: