Thursday, July 2, 2009

Bježi li glavni štakor s broda koji tone?

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., (Semper Paratus Croatiae) 1. srpanj/juli 2009.

(ante-rokov-jadrijevic.blogspot.com)


Uredništvu „Dragovoljca“


SANADEROVA OSTAVKA:

Bježi li glavni štakor s broda koji tone?


Danas rano popodne sve nas je zatekla ostavka hrvatskog premijera Ive Sanadera. Nije nas iznenadila, ali nas je ipak zatekla. Čaša strpljenja njegovih ministara i njegovih prvih doglavnika prelila se tek nakon mjesec dana od velikog poraza HDZ-a na ovim posljednjim lokalnim izborma, na kojima je HDZ doživio katastrofalan poraz u Splitu, a težak i presudan poraz u Dubrovniku i Vukovaru. A taj poraz nije bio nimalo slučajan!

Podnoseći svoju osobnu ostavku, premijer Sanader nije nipošto htio otkriti razloge svoje ostavke, rekavši samo da mu treba „novi početak“ u životu. Samo toliko i ništa više. Čudno!


Koji su drugi mogući uzroci ili povodi ovoj Sanaderovoj ostavci?


1.– Sanaderovom ljigavom, kilavom i stalno oklijevajućom politikom Država nam je dovedena do bankrota i općeg rasula. Vladi više nitko i ništa ne vjeruje. Ni u Zemlji, ni u inozemstvu. Nema više stranih kredita. Cijene vrtoglavo rastu, životni standard je pao za više od 60 posto, kupovna moć građana se sunovratila u ponor bijede ili pukog preživljavanja, štrajkovi su sve češći, bijes naroda opasno narasta iz dana u dan, a Vlada oklijeva, oklijeva... Bježi li sada i konačno glavni štakor s tonućeg broda?


2. – Došlo je do potpunog sloma njegove pogrešne vanjske politike. Ni nakon njegovih šest godina na vlasti, Hrvatska još nije postala punopravna članica EU-a. I sve je dalje od nje ! Prije svega zbog korumpiranog pravosuđa, zbog bahate birokracije, zbog neispunjenih obećanja, itd. A k tome, Sanader je potrošio i sav svoj lažni optimizam!


3. - Došao je kraj i Sanaderovom drskom opsjenarstvu. Spin-doktor Sanader je ostao bez svog („pročitanog“) spina. Prenapuhani balon Sanaderove vlasti je na kraju pukao. Tako isto je i Sanader „pukao“!


4. – Nakon pojave prvih ozbiljnih simptoma općeg rasula u Državi, počinje i rasulo hrvatske ekonomije. Slijedi li objava bankrota Države? Vanjski dug je prešao 42 milijarde Eura, a na naplatu je došlo čak 17 milijardi duga u ovoj godini! A vanjskih kredita više nema. Državna blagajna je potpuno prazna. Nema više ni kupovanja vremena u nedogled.


5. – Jako su se zaoštrile frakcijske borbe u HDZ-u (upravo sam pogledao večerašnje „Otvoreno“, u kojem je ministar Kalmeta to demantirao). Desna struja konačno pobjeđuje, ali ...oprez!! Opet su sve karte u rukama najvećeg Zloduha HDZ-a Vladimira Šeksa! On drži pod svojom kontrolom naš Hrvatski Sabor, kao i nakon Tuđamanove smrti! Stoga je Šeks već udesio kompromis: da njegova štićenica (a pričalo se: i njegova bivša prilježnica!) Jadranka Kosor bude nova mandatorica za predsjednicu Vlade! Lukavo od strane Šeksa, jer se nijednom zastupniku HDZ-a u Saboru ne riskira njegova parlamentarna „fotelja“! Dakle, opet jezik za zube!!


5. – Tko je ustvari ta Jadranka Kosor? Sudeći po jednom sjajnom članku na „Dragovoljcu“, ona je ustvari Jadranka Vlaisavljević, nećakinja četničkog „vojvode“ Dušana Vlaisavljevića iz II. Svjetskog rata, iz četničkog gnijezda Bučje, u čijem je domu u Bučju mala Jadranka i odgojena. No, to možda i ne bi bilo važno da ta Jadranka nije možda iz one udbaške frakcije HDZ-a, koju su u Saboru iza sebe ostavili Joža Manolić i Stipe Mesić, nakon što im je početkom 1994.g. propala parlamentarna urota protiv predsjednika dr. Franje Tuđmana. A tu je frakciju u hrvatskom Saboru poslije njihovog smjenjivanja preuzeo udbaški „Kolega“, odnosno „Sova“ Vladimir Šeks. I tu se taj krug još jednom zatvara!


6. – Hoće li „Jaca“ držati „štangu“ do dolaska Stipe Mesića u Banske dvore, nakon isteka njegovog predsjedničkog mandata, krajem ove godine? Hoće, itekako!! Ponovo se igra „Velika igra“!! Kao i početkom 2.000.g., kada je „niotkuda“ na Pantovščak bio „instaliran“ Haaški Namjesnik, izdajica Stipe Mesić!


7. – Danas smo već i prije Tv Dnevnika HTV-a čuli da je Sanader morao otići zbog „afere kamioni“, odnosno zbog smjene ravnatelja policije, zloglasnog Vladimira Fabera. Možda „Imperija Udbe“ uzvraća udarac?


8. – I posljednje, ali ne manje važno: Sanader je danas, podnoseći ostavku, izjavio da „Bogu hvala – nisam bolestan“. Dakle, da bolest nije uzrok njegove iznenadne ostavke.

Međutim, do kraja TV Dnevnika, upravo su se tu namnožile glasine. Dakle, opet se radi o nekom novom „foliranju“?!

Ako je tako, onda to nije neka „normalna“ bolest!! A znajući za neke druge stvari u svezi Sanadera (koje znam iz prve ruke!), onda bi se moglo raditi o bolesti – HIV-a!


Nije za odbaciti pretpostavku da se radi o jednoj takvoj – sramoti! I .... bolje je da i ja osobno stanem na ovom mjestu!


Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)

1 comment:

Unknown said...

Pozdrav, ja sam iz Sjedinjenih Država, želim podijeliti ovo veliko svjedočanstvo o tome kako mi je dr. Trust pomogao vratiti joj bivšeg ljubavnika. Tijekom potrage za rješenjem došao sam u kontakt s dr. Trustom i kroz njegovu pomoć moj se ljubavnik vratio u roku od 48 sati. Tako sam s ovom hrabrom savjetovati svakoga tko traži način da dobije ljubavnika da kontaktira Dr. Trust na WhatsApp: {+ 14432813404} ili putem e-pošte na {placeofsolution@yahoo.com} ja sam tako sretan barem ja i moj ljubavnik se vraća jedni drugima i zajedno odlaze u novu godinu zajedno Hvala vam još jednom Dr. Trust.