Sunday, July 5, 2009

Današnji HDZ nažalost JEST „stranka kukavica“ !

Ante Rokov Jadrijević (Semper Paratus Croatiae.com) 5. srpanj 2009.


Uredništvu „Dragovoljca“


Današnji HDZ nažalost JEST „stranka kukavica“ !


Deset tisuća HDZ-ovih kukavica je u subotu 4. srpnja ove 2009.g. jednoglasno (čitati: jednoumno!) izabralo Jadranku Kosor–Vlaisavljević za novu predsjednicu HDZ-a. Tako je spriječen veliki raskol HDZ-a, čiji je „kapetan broda“ Ivo Sanader nasukao njihov brod, a onda kao štakor prvi napustio nasukani brod.


Nažalost, Ivo Sanader nije prije toga položio račun za sve svoje bezbrojne promašaje i neodržana obećanja. Nije čak ni pokušao opravdati svoj bijeg s mjesta nesreće. A nitko se na tom njegovom oproštajnom 13. Saboru HDZ-a nije ni usudio to od njega zahtijevati. Nitko, ama baš nitko od tih 10.000 HDZ-ovih kukavica! Eto dokle je Sanader doveo tu nekad časnu stranku hrvatskih domoljuba, koji su stvorili novu hrvatsku Državu i na čelu samoprijegornog hrvatskog naroda i ostalih časnih građana Hrvatske pobijedili u našem svetom Domovinskom ratu.


A najljigaviju ulogu u svemu tome je odigrao najveći Sanaderov „podrepaš“ dr. Andrija Hebrang! Kakvo ponovno neshvatljivo pomračenje uma dr. Andrije Hebranga?!


Valja naglasiti da je najmanje 9.500 sudionika tog nesretnog 13. Sabora HDZ-a u subotu 4. srpnja 2009.g. u zagrebačkoj „Areni“ bilo potpuno svijesno s kakvim „prljavim rukama“ Ivo Sanader odlazi u najcrnju ropotarnicu povijesti, pa ipak nijedan od njih nije imao „petlju“ ustati i to mu dobaciti u lice! Je li to rumunjski sindrom diktatora Nicolae-a Causesku-a, sovjetski sindrom diktatora Josifa Visarionovića Staljina ili jugoslavenski sindrom diktatora Josipa Broza Tita – ili je to neki vječni sindrom satrapijskog Istoka, to neka objasne politički sociolozi, koji će se time prije ili kasnije dublje pozabaviti. Ali da jest neki recidiv naših prošlih „olovnih vremena“ – to je neupitno! Toliko servilnosti, toliko poniznosti, toliko ljudske ljigavosti i konačno – toliko kukavičluka na jednom mjestu – to je znak najdublje ljudske krize u HDZ-u, kojeg je iza sebe ostavio Ivo Sanader. Fuj!


Budući da Sanader nije ni ovaj put dao nikakvo objašnjenje svog bijega od odgovornosti, ali dopušta manipulaciju o svom „privremenom odlasku“, ovaj put neću još jednom spekulirati o nekoj njegovo „prljavoj bolesti“, nego ću krenuti tragom Jadranke Vlaisavljević-„Kosor“ i mog starog članka „Čiji je izbor Jadranka Kosor?“ od 21. listo-pada 2004.g., uoči prošlih predsjedničkih izbora. Tvrdim da su prave gazde HDZ-a Manolić, Mesić i Šeks, koji su „dale nogu“ svom neuspješnom (i neposlušnom?) „poslovođi“ Ivanu-Ivi Sanaderu i na njegovo mjesto „instalirali“ svoju poslušnu „žrtvenu ovcu“ Jadranku Vlaisavljević-Kosor. To im je uspjelo prije pet godina, kada su spriječili kandidaturu Andrije Hebranga za Predsjednika Republike, a to im je uspjelo i ovaj put – nimalo slučajno – uoči novih predsjedničkih izbora! Hoće li se slična farsa ponoviti i ove godine??


Hoće, jamačno hoće! Ako ovaj tekst to ne spriječi! I ako uspije na vrijeme povratiti iz nesvijesti dr. Andriju Hebranga!


Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)


P.S.: Moj stari članak „Čiji je izbor Jadranka Kosor?“ od 21. listopada 2004.g. bit će sutra objavljen na mojem glavnom Blogu Semper Paratus Croatiae, kao i na „Dragovoljcu“ (www.Dragovoljac.com)


A.R.J.

No comments: