Thursday, March 18, 2010

Najbolje bi bilo promijeniti cijelo Programsko vijeće HRT-a


Amac-Hrvati.com/Hrt: Kandidati za glavnog ravnatelja HRT-a

Četvrtak, 18 Ožujak 2010


Na sjednici Programskog vijeća otvorit će se prijave na ponovljeni javni natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a. Kad utvrdi koje su prijave valjane, Programsko će vijeće odrediti termine razgovora s kandidatima, a zatim na posebnoj sjednici tajnim glasovanjem birati novoga glavnog ravnatelja na četiri godine. Za imenovanje treba dobiti osam od deset glasova članova Vijeća. Izborni postupak mora završiti u roku od 45 dana nakon dana otvaranja prijava.


Programsko vijeće 10. veljače ni u četiri kruga glasovanja nije uspjelo izabrati novoga glavnog ravnatelja HRT-a među 15 kandidata čije su prijave bile valjane na natječaju za tu dužnost. Od deset članova Programskog vijeća, šestero ih je u prvom krugu glas dalo Veljku Jančiću. Četri vijećnika bila su protiv.


U četvrtom krugu Jančić je dobio pet glasova, a Damir Novinić četiri.


Glavnog ravnatelja bira se tajnim glasovanjem na četverogodišnji mandat, a za imenovanje je potrebna dvotrećinska većina, to jest osam glasova članova Vijeća. Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a od 8. prosinca 2009. je Josip Popovac, koji nacionalnu radioteleviziju može voditi najdulje šest mjeseci.


Nakon što Vijeće izabere glavnog ravnatelja HRT-a, objavit će se i javni natječaj za ravnatelje HRT-ovih podružnica - Hrvatske televizije, Hrvatskoga radija i Glazbene proizvodnje. Ravnatelje podružnica bira se na prijedlog glavnog ravnatelja HRT-a.


(HRT)


Comments (1)

18-03-2010 11:06






Komentar Ante Rokova Jadrijevića


Najbolje bi bilo promijeniti cijelo Programsko vijeće HRT-a


... najprije promijeniti cijelo Programsko vijeće HRT-a, te izbor Glavnog direktora HRT-a birati na način kako to rade Nijemci. To je sjajno opisao naš gosp. Spectator prije nekoliko dana u jednom svom izvrsnom članku, odnosno tekstu („Podzemni rat protiv općeg interesa, ponedjeljak, 15 Ožujak 2010),


na koji sam ja napisao svoj komentar: “Udbaš Veljko Jančić umjesto Vanje Sutlića,15-03-2010 00:33, koji sam odmah objavio na jednom od dva moja glavna bloga..


Ponovit ću ono što je već prije mene napisala sjajna HRVATICA Diana Majhen: "naša" se HTV (a Bogme i HR1)pretvara u "Četnoviziju"!!


Pouzdano znamo da su za Udbaša Veljka Jančića glasovali Veliko-Srbin Dragan Crnogorac i Marina Škrabalo, koja je očito sva na svog oca Ivu Škrabala, koji je uz Mladena Godeka bio najveći krivac što su Račanova Vlada i Sabor Sloveniji oprostili dug za neisporučenu električnu energiju iz zajedničke NE Krško, u iznosu od 265 milijuna eura!! A nešto kasnije i za još 50 milijuna eura!


Javno postavljam pitanje: tko je, ili koje su to mračne snage u Hrvatskoj postavile Srbina Dragana Crnogorca i opskurnu Marinu Škrabalo u Programsko vijeće HRT-a??


Jednako tako se "naš" HR1 sve više pretvara u "Četno-Radio" i to najviše zahvaljujući novinarima dvije udarne radijske emisije, "U mreži Prvog" i "Puls javnosti". A taj "vučji čopor" - ja više volim svoj vlastiti naziv za njih - "medijski čopor hijena" - predvodi novinar Miroslav Zadro, a slijede ga Mario Harapin, Mislav Togonal, Marija Gerbec Njavro, Milena Jukić-Ugrin, Ivica Ružičić i drugi.


Jedini je izuzetak časni novinar Darko Labor. Njemu svaka čast!


Naročito su drski i bezobrazni Milena Jukić-Ugrin, Ivica Ružičić i privatni novinar bivšeg opskurnog predsjednika Republike Stipe Mesića - Mario Harapin.


Zanima me tko je njih birao??


Mario Harapin je jednog slušatelja drsko prekinuo i upitao ga je "Hoćete li se predstaviti imenom i prezimenom u eter"?. Ja sam to učinio prije dvije i tri godine i zato je moj broj telefona zauvijek stavljen pod embargo! Mesićev, Manolićev i Lončarov embargo!


Evo me opet i upamti me Mario Harapine!!


Ukrali ste nam Hrvatsku, ali ćemo je mi opet vratiti - na ulicama ili na bojišnicama!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)