Saturday, June 5, 2010

Izrael: drugi život fašizma


AMAC-Hrvati.com/ F.F.: Drugi život fašizma/Četvrtak, 03 Lipanj 2010

Drugi život fašizma

(uz komentar Ante Rokova Jadrijevića)

Ako još postoji tračak dvojbe o karakteru židovske države i mentaliteta židovskog naroda (budimo ovdje dobronamjerni pa recimo 'barem onog koji živi u Izraelu'), događaji od 31 svibnja pred obalom Gaze ne ostavljaju mjesta toj dvojbi. U napadu na flotilu humanitarnih brodica koja se zaputila u Gazu izraelski su komandosi poubijali do ovog trenutka neutvrđeni broj osoba. Deset, devetnaest pa sada devet, broj se mijenja svakih dvanaest sati jer kad je u pitanju ponašanje 'odabranog naroda' prava istina nikada ne smije izaći na vidjelo. Iz godine u godinu, iz događaja u događaj pokazuje se da nema terorizma do državnog terorizma a posebno nema državnog terorizma do onog kojeg može kreirati organizirana država zapadnog civilizacijskog kruga. I naravno, ona iza koje stoji jedini trenutno postojeći imperij; onaj američki. Nema nijednog jedinog kriterija, moralnog ili pravnog, ni jednog jedinog međunarodnog ugovora koji regulira ponašanje država u međunarodnim odnosima koji nije završio u nekom od poljskih zahoda izraelske politike, a na tim mjestima svi znamo za što se koriste papiri. Prije tridest i pet godina, nakon otmice talijanskog broda Acchille Lauro međunarodnim je sporazumom utvrđeno da je zauzimanje broda u međunarodnim vodama - međunarodno kazneno djelo... A to je još najmanji problem oko akcije izraelskih komandosa prošlog ponedjeljka.

Nema nijedne države u kojoj postoji televizija ili u kojoj se čitaju novine čiji stanovnici nisu izrazili gađenje divljaštvom i besprimjernom arogancijom izraelskog premijera ili njegova ministra vanjskih poslova, ruskog Židova Liebermana, koji bi da je Nijemac i da kao privatna osoba u Njemačkoj govori što Liberman govori kao izraelski političar, davno završio u zatvoru zbog širenja nacističke propagande ili rasizma.

Gaza je područje od oko pedesetak kvadratnih kilometara na kojem živi oko milijun i pol Palestinaca. Gaza je već tri godine pod embargom jer je prije tri godine izbore dobio Hamas, prema židovskim izvorima teroristička organizacija koja Izraelu radi o glavi....

(više o tome na portalu AMAC-Hrvati (www.amac.hrvati-amac.com)

Tri godine traje opsada, tri godine u Gazu je zabranjeno unositi čokoladu, svježe meso; staklo za popravak prozora. Dva milijuna tona cementa potrebno je da bi se u Gazi u red dotjerale srušene nastambe a Izrael propušta oko 15,000 tona ukupne robe mjesečno što je prema procjenama UN oko 25% potrebnih količina. Od potrebnih 400 kamiona dnevno u Gazu ih stiže 170 tjedno. Polovica djece u Gazi pati od anemije... Gaza živi od novca kojeg plaća Europska Unija, iz mjeseca u mjesec i iz godine u godinu, za vodu, gorivo, struju i zapravo tako perpetuira ili financira fašizam židovske države. Jer, i to je lakše i bolje nego se suočiti sa cionističkom propagandom i medijima koji su se proširili svijetom poput kuge, pa je Internet danas jedino mjesto na kojem se može otvoreno stvari nazvati svojim imenom - barem još u ovom trenutku. To je ista ona država koja je patentirala pojam 'holokaust' i koja je preko svojeg veleposlanika u stanju tužiti novinu koja upotrijebi tu riječ za bilo kakvo drugo ubijanje osim onog iz prve polovice XX stoljeća.

Flotila brodica koja je plovila prema Gazi nije tamo išla da bi donijela par stotina tona humanitarne pomoći. Ona je tamo plovila iz istog razloga iz kojeg su pojedini crnci ulazili u Alabami u restorane za bijelce - ne da bi ručali već da bi slomili blokadu.

Zbog čega uopće Izrael provodi blokadu? Hamas je Izraelu nudio trajni prekid vatre bezbroj puta ali je Izrael svaki puta nastavio ubijati svakoga koga je držao teroristom - i tako je svako od tih 'primirja' propalo. Izrael naime tvrdi da ga nikakav sporazum o prekidu vatre ne obavezuja na prekid takvih ubijanja...

Izrael želi uništiti Hamas jer je Hamas 'teroristička organizacija'. I to je posve u redu sve dok se ne prisjetimo..... Jedna od čuvenih terorističkih organizacija bio je cionistički Irgun, banda ubojica pred kojima muslimanske samoubojice Al Qaide djeluju poput amatera. Menachem Begin, Yitzak Shamir i Golda Meir - svi su oni bili pripadnici Irguna... Ima li dakle teror kojeg provodi židovska država svoj tajni smisao - maknuti sa scene svaku 'organizaciju' kao takvu, koja jest ili bi mogla biti teroristička jer bi ova kad-tad mogla dovesti do palestinske države?

Židovska (ne cionistička!) propaganda danas iz usta izraelskog političara tvrdi da je 'borba protiv razbijanja blokade borba protiv poznatog izraelskog neprijatelja, fašizma - fašizam dakle nije blokada nego njezino razbijanje! Doista, može li izabrani narod biti bolesniji nego jest?

Umjesto da koriste svoju čuvenu pamet za traženje rješenja problema kojeg su stvorili ...... Na kršćane se u Jeruzalemu pljuje a kršćanske svećenike, jednako katoličke kao i ortodoksne ismijava se i izaziva na ulici kao lokalne ridikule...

Istovremeno, Gary Ackerman, predsjednik odbora za Vanjske poslove američkog Senata hvali napad na flotilu brodova jer su humanitarci 'brutalno napali komandose smrtonosnim oružjem'. Sve to što se dogodilo greška je Hamasa, tvrdi Ackerman... Izraelski Židovi su ponosni! Oni podržavaju masakr od ponedjeljka. Oni su masakrirali Palestince ulovljene u klopku libanonskih geta, odnosno 'kampova'. Oni masakriraju bilo koga tko im se nađe na putu. Baš kao da je Goebbels došao posjetiti ranjene njemačke oficire koji su zaradili ozljede boreći se protiv Židova u Varšavskom Getu.

Gotovo bi se reklo da je galami oko holokausta više uloga prigušiti proteste protiv palestinskog holokausta u režiji Izraela i njegovog američkog dušebrižnika nego li doista čuvati sjećanja na II svjetski rat.....

.......Da se doista radilo o humanitarnoj misiji organizatori bi prihvatili prije više tjedana upućenu ponudu da se pomoć pošalje preko izraelskih institucija do luke Ashdod ili preko kopnenih prijelaza u skladu s postojećim procedurama. Mnoge države i organizacije uključujući i same UN koriste ove mehanizme svaki dan.

U stvari, upravo ove procedure su ono što cionistička država koristi kako bi umorila djecu geta u Gazi. I nacisti su ponekad propuštali ponešto pomoći pa čak i Crveni Križ ali pod krajnje teškim uvjetima. Tijekom cijelog II svjetskog rata nacisti i Japan pretendirali su biti civilizirani dok su istovremeno bili ratni zločinci. Treba znati da je prije nego je sve ovo počelo bilo posve normalno čuti izraelske neo-fašiste govoriti kako će djecu u Gazi staviti na 'striktnu dijetu' što je bio uobičajeni nacisitički termin za izgladnjivanje do smrti.

Greta Berlin, humanitarka koja je među organizatorima ove misije i koja je posve jasno rekla da svrha misije nije u dopremi humanitarne pomoći već u probijanju blokade. Svakog jutra kad se probudim pitam se zašto živimo u svijetu u kojem od svih naroda upravo Židovima dopušteno da se na ovakav gnjusan način muče lokalno palestinsko stanovništvo. Tijekom svih ovih godina američki se mediji beskrajno bave Darfurom nad kojim SAD nema kontrole služeći se time kako bi se odvukla pažnja s onoga nad čime imamo kontrolu, a to je Izrael. Baviti se Darfurom dok se u Gazi događaju istovjetni zločini je, kad se radi o moralu, apsolutno neprihvatljivo.

I dalje, autor pisma Vijeću sigurnosti postavlja ovo pitanje: kakvi su to humanitarni aktivisti koji zaobilaze Ujedinjene nacije i Crveni križ te ostale međunarodno priznate agencije? To se pita predsjednik vlade države koja veće desetljećima pljuje na sve rezolucije Ujedinjenih nacija...

Izrael, država koja otvoreno izbjegava rješenje s dvije države i nastoji zauvijek održati sadašnje stanje nudi Palestincima sve što je preostalo od njihove zemlje nakon što je Izrael oduzeo, ilegalno i ignoriranjem svih rezolucija UN sve što mu je trebalo, budući Palestinci nemaju armije koja bi se oduprla ovom divljaštvu.

Prošlog su tjedna na granici između Jordana i Izraela izraelske pogranične vlasti vratile Noama Chomskog ' jer je pisao o Izraelu ono što se nije svidjelo izraelskoj vladi'!. Trebalo je naime pokazati lokalnim (izraelskim) Palestincima da su sami na svijetu i da nitko, čak ni čuveni židovski profesor ne može do njih. Gola i silovita mržnja prema svakome tko se usuđuje prema Palestincima odnositi kao prema ljudima gotovo je nezamisliva. Židovska propaganda neumorna je u uvjeravanju da je svatko tko je pristojan s Palestincima terorist i mrzitelj Židova No onaj tko ima dobar želudac i upusti se u čitanje komentara čitalaca u bilo kojim izraelskim novinama vidjet će jedino oceane mržnje i prijetnji nasiljem.

O tome da se kad je riječ o suvremenom Izraelu radi radi o suvremenoj verziji nekadašnje fašističke države, iste retorike i istih razmišljanja čiji pred čijim rasizmom blijedi i onaj nekadašnji, južnoafrički gotovo se nema što raspravljati. Izricanje ovakve kvalifikacije nije opasno zato jer se njome može naći uvrijeđenih nekakvih četiri i pol milijuna Židova u Izraelu. To je opasno zato jer se iza ovakvog rasističkog Izraela, s mnogim osobinama fašističke Njemačke krije njegov mentor i zaštitinik, Sjedinjene Američke Države, jednako nasilne u širenju ideologije vlastite superiornosti iza kojeg nema ničega osim vlastitog materijalnog interesa. Gdje su korijeni židovskog fašizma? Tko zna, možda je za pobjedu nad neprijateljem doista potrebno postati mu sličan.

F.F.

Comments (1)

03-06-2010 21:00





Vrlo koristan tekst „Drugi život fašizma“!


Čestitam autoru, ali i našem AMAC-u ("AMAC-Hrvatima" - u koje i ja spadam) na hrabrosti da se objavi jedan ovako koristan i izravan tekst!!


Evo mog najkraćeg komentara:


1/ gđa Greta Berlin, humanitarka, nije u pravu kada kaže da USA zamračuje svjetsko javno mnijenje, odvlačeći pažnju na situaciju u Darfuru...kako bi odvukli pažnju od izraelske blokade Gaze. Ma, Židovi vladaju Amerikom, oni su gospadari štampe i najvećih TV kuća, kao i Hollywooda - oni su ti koji odvlače pažnju i manipuliraju svjetskim javnim mnijenjem. I stoga za Izrael ne važe međunarodni zakoni, a posebno ne rezolucije UN-a.

DAKLE, NIJE USA MENTOR IZRAELU, NEGO JE OBRATNO!


2/ Židovski Cionisti već 65 godina zlorabe navodni "Holokaust" od navodnih šest milijuna ubijenih Židova u Drugom svjetskom ratu, iako je sam Svjetski Židovski Kongres konačno priznao da u Auschwitzu nije bilo ubijeno čak četiri milijuna Židova, nego samo "oko milijun Židova"... A i ta je brojka jako upitna! O tome sam i osobno pisao opširno 2003. i 2004.g. u svojim publicističkim tekstovima "Od antisemitizma je samo semitizam gori!" (28. lipnja 2003.), te "Istinu o holokaustu na vidjelo!/Tko spasi istinu, spasit će cijeli svijet!" (27. siječnja 2004.g.). Nakon toga sam pisao još desetak sličnih tekstova, primjerice "Kome treba Goldsteinova povijest Hrvatske?" i "Bilo kuda, Puhovski svuda!"


Sve se to može pročitati na tri moja bloga. A može se pročitati i u knjizi Normana G. Finkelsteina „Industrija Holokausta“ („Razmišljanje o izrabljivanju židovske patnje“), nakladnik Zlatko Hasanbegović, Zagreb, (hasanbegović@net.hr).


Ukratko, "Istina je krenula i više je ništa neće zaustaviti! (Roger Garaudy, francuski Židov, bivši glavni tajnik francuske komunističke partije).


Tako je i sada u ovom vrlo korisnom tekstu na našem AMAC-u: istina je krenula i ništa je više neće zaustaviti!


Meni je osobno najviše žao što je Izrael konačno izgubio živce i što se toliko militarizirao i fašizirao, da ga ja više ne bih mogao prepoznati! A plovio sam na njihovim tankerima i na njihovom najvećem supertankeru T/T "Adele" i tamo sreo jedan izvanredno dobar svijet!

A isti onakav dobar svijet sam sreo i u Haifi (u hotelu "Zion" u sred Haife – punih pet dana!), kao i u Tel Avvivu, na Ramat Ganu.... Kulturan i vrlo tolerantan svijet.


Zar se nakon 30 posljednjih godina Izrael toliko (i nepovratno?) promijenio??


Valja se nadati da taj svijet dobrih Židova nije još izumro....


I nije!! Najbolji dokaz je prof.dr. Noam Chomsky s MIT univerziteta u Bostonu!

A ima takvih i u Parizu – Finkelkraut, Glueksman, itd... ! Ili kako sam ja to napisao prije sedam godina: „Oni bi mogli, spašavajući svoj narod, mogli spasiti cijeli svijet!“.


Molim Boga da se taj bolji dio Izraela i Židova u svijetu (pa i naših Židova u Hrvatskoj!) ponovo probudi!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.


No comments: