Sunday, June 27, 2010

Karika koja nedostaje – Zloduh novog Ustava – Vladimir Šeks !


AMAC-Hrvati.com/Spectator: Objektivno informiranje ili travestija medijske neutralnosti?

Petak, 25 Lipanj 2010


Objektivno informiranje ili travestija medijske neutralnosti ?

Da nije ponekog kolumnističkog komentara na račun nečega što se nedavno dogodilo u Saboru, tko bi znao da je samo par dana pred Dan državnosti Hrvatskoj zamalo administrativno amputiran dio teritorija odnosno da je malo nedostajalo da neki Srbi u istočnoj Slavoniji dobiju autonomiju? Sve oko ovog događaja zvuči posve nevjerojatno, kao da se radi o lošem scenariju netalentiranog studenta drame na kazališnoj akademiji; pa ipak radi se stvarnom događaju o kojem Radio, Televizija ili bilo koji tiskani medij nisu rekli ni riječi. Evo kako je ta vijest trebala glasiti, barem u verziji Hine (ako ova još postoji):


„Pred sam početak današnjeg izglasavanja ustavnih promjena Vlada je zastupnicima poslala prijedlog kojim se dijelovima osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske županije u kojima živi većinsko srpsko stanovništvo daje status pravne osobe. Na ovo je reagirala Vesna Pusić koja je prijedlog nazvala pokušajem stvaranja nove 'SAO Krajine' nakon čega je Andrija Hebrang zatražio pauzu. Poslije kraćeg savjetovanja s premijerkom koja se suglasila da HDZ podrži Vesnu Pusić odnosno da se Vladin prijedlog odbije, pristupilo se glasovanju na kojem su zastupnici HDZ-a i SDP-a jednoglasno odbili prijedlog Vlade".


Dakle, predsjednica Vlade; one iste Vlade koja je prijedlog poslala u Sabor savjetuje da se odbije Vladin prijedlog? Ima li Hrvatska dvije vlade od kojih jedna šalje prijedloge u Sabor dok ih druga odmah potom povlači? Kakve li teme za novinare uvijek žedne političkih skandala! Ali... Vjerojatno od straha da bi među hrvatskim pukom mogla zavladati nacionalna euforija, događaj je jednoglasno medijski prešućen, jednako kao što je sam prijedlog u Saboru jednoglasno odbijen.....


(više o tome pročitajte na www.amac.Hrvati-amac.com)


No prije toga, zamislimo se nad pojedinostima ove priče... Prije svega, kako je moguće da se ovakav prijedlog pošalje u Sabor u okviru izglasavanja promjena Ustava o kojima se diskutiralo mjesecima, pri čemu o prijedlogu nije bilo ni riječi? Drugo, kako je moguće da Vlada u kojoj HDZ ima većinu pošalje prijedlog u Sabor kojeg potom odbiju njegovi vlastititi (HDZ-ovi) zastupnici? Treće, kako je moguće da Vlada uopće izađe s prijedlogom kojim jedan dio države dobija pravnu autonomiju a da o tome nikad nije bilo riječi (osim prije više od petnaest godina za pokušaja nametanja plana Z-4 od strane međunarodne zajednice)? I konačno, postoji li uopće jedno jedinstveno tijelo koje se zove 'Vlada Republike Hrvatske' ili se radi a anglomeraciji interesnih skupina koje rade ono što im je trenutni interes i to samostalno od svih ostalih? Radi li svaki HDZ-ov koalicijski partner što mu i kad mu padne na pamet?


Ovo posljednje pitanje posebno je intrigantno jer je Slobodan Uzelac potpretsjednik Hrvatske vlade, te nije nezamislivo da je prijedlog stigao na stolove umornih i od rasprave sitih zastupnika u režiji Samostalne demokratske srpske stranke i ovog potpretsjednika vlade, koji je prijedlogu osiguravao logističku pozadinu.......


Sva gornja pitanja mogala bi još dugo čekati odgovore no ovaj je 'incident' imao i jednu apsolutno pozitivnu posljedicu. Naime, politika srpskih predstavnika a posebno njezini protagonisti u hrvatskom Saboru ostali su na pozornici skinutih gaća. Što skriva Pupovčev promukli bariton dok njime 'odmjereno' i 'ozbiljno' dejstvuje po hrvatskoj javnosti dijeleći joj povijesne i moralne lekcije? Skriva tipičnog srpskog političara-transvestita; na žalost ne i jedinog. Stanimirović, srpski ustanik iz 1991 ili Uzelac kojeg smo jednom davno nazvali četnikom što je izazvalo burnu reakciju HDZ-ova ministra Primorca čiji je ovaj bio tajnik a koji za novac hrvatskih poreznih obveznika podiže i obnavlja spomenike srpskim i četničkim bandama, i dalje su u samom vrhu hrvatske politike. Travestija od civilizirane politike srpskih političara tako stoji svima na znanje i ravnanje, kao orjentacija svima koji si zamišljaju da se bilo što promijenilo u politici srpskih predstavnika u Hrvatskoj još od 1918 godine.


Kad je riječ o metodi podvaljivanja vlastitih interesa poput ovog slučaja s Vladinim prijedlogom o pravnom statusu područja sa srpskom većinom važno je naći i odgovor na sljedeće: je li na jednak način (samo s više 'uspjeha' odnosno s happyendom) donijeta odluka o financiranju četničkog spomenika u Lici ili ona dugoročno mnogo više demoralizirajuća, o financiranju srpskog tjednika 'Vrijeme'? To su pitanja na koja će javnosti vrlo brzo trebati dati odgovore.


I konačno, odgovor na pitanje o medijskoj šutnji: ona prije svega govori o intelektualnoj slabotinji i očajnom stanju profesionalnosti medijskih 'radnika'. Ako nitko medijima ne sugerira što da rade u pojedinačnim slučajevima, zašto se ovakvi događaji prešućuju i što akteri prešućivanja misle da time postižu? Misle li da rade na boljem međunacionalnom sporazumijevanju u Hrvatskoj u skladu s onim Orewellovim sloganom 'Laž je istina'?


Zoran Šprajc, urednička zvijezda HRT-ovog dnevnika u jednom je nedavnom intervjuu izjavio ...


mislim da je doba "sirove" informacije na izmaku. Gledateljima ... treba pružiti dodatnu informaciju, nekakvo objašnjenje događaja, njegov kontekst ili kratki komentar. Pritom ne bježim i od svog uredničkog stava, naravno, ako imam dovoljno argumenata. Pretpostavljam da je to gledateljima OK. I dalje...političarima nije jasno da niti ja niti Informativni program ne smijemo a priori zauzimati ničiju stranu, jer svaka strana ima dva lica. Naš je posao pokazati oba lica svake strane, bez obzira o kojoj je strani riječ i koliko je to iritiralo.


Bilo bi odlično, dragi Zoki, kad bi javnosti objasnio jesi li događaj koji ovdje komentiramo prešutio jer bi i kuhana ta vijest bila nekima (tebi i tvojima?) nejestiva ili si od zaprepaštenja i nepovoljnog ishoda u Saboru ostao bez teksta a urednički stav da i ne spominjemo? I još, koja si to dva lica istine prikazao šuteći o krahu ove male Pupovčevo-Stanimirovićeve zavjere i bi li sve prešutio da je prijedlog Vlade prošao?


Spectator




Comments (3)

25-06-2010 16:22


Karika koja nedostaje – Zloduh novog Ustava – Vladimir Šeks !


Izvanredan članak našeg Spectatora - ali fali jedna važna, pa i najvažnija karika. Fali Glavni Zloduh i Glavni Zlotvor čitave te priče - nečastivi u vrhu Hrvatskog Sabora - Vlad Šeks!

Namjerno pišem Vlad, a ne Vladimir, jer neznam ono njegovo drugo "krsno" ime!

Ako se sve to odigralo u "zadnjim metrima“ nove ustavotvorne lakrdije, onda je Glavni meštar svih (ustavnih) hulja Vlad Šeks i nitko drugi!

Ali Šeks nije sam. Dobro je da je g. Spectator pod fokus javnosti na našem AMAC-u stavio i dr. Slobodana Uzelca, podpredsjednika Vlade, kao i 'odmjerenog' i 'ozbiljnog' dr. Milorada Pupovca, pa čak i sada "nevidljivog" dr. Vojislava Stanimirovića, koji se, kao, povukao u 'sjenu'.

Dakle, krucijalno je pitanje kako je bilo moguće da se prije tjedan dana dogodilo da „pred sam početak izglasavanja ustavnih promjena Vlada je zastupnicima poslala prijedlog kojim se dijelovima osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske županije u kojima živi većinsko srpsko stanovništvo daje status pravne osobe"??

Dakle, da se na sporedna vrata Srbima u Baranji i četničkim Mirkovcima, Starim Jankovcima, Negoslacima, itd. prizna ustavno pravo na neku njihovu novu 'SAO Krajinu' !!

Kako li je samo to promaklo vođi 'kerbera' u HDZ-u dr. Andriji Hebrangu??

A što se tiče Zorana Šprajca Jovanovića i njemu sličnih "uredničkih zvijezda" HRT-a i njihove nove šutnje o tom zaplotnjačkom događaju, o kojem Radio, Televizija ili bilo koji tiskani medij nisu rekli ni riječi, evo jednog malog podsjetnika: Još u vrijeme propasti bivše države, tadašnji savezni premijer inž. Ante Marković je u dogovoru s UDB-om pokrenuo prvu privatizaciju, putem tzv. "menadžerskih kredita" - i prvu stvar koju su "crveni menadžeri" učinili bila je tobožnja "privatizacija" novinskih kuća - primjerice udbaškog Novog lista u Rijeci i udbaškog Glasa Istre u Puli! Govorim samo o stvarima u koje sam bio vrlo dobro upućen! Znali su udbaši što je najvažnije prvo 'privatizirati! Medije!

Kasnije je hohštapler Sanader (u vlasti UDBO-mafije!!) splitskim udbašima, orjunašima i komunjarama predao i "Slobodnu Dalmaciju", koju su oni smjesta pretvorili u svoju crvenu prostitutku 'Slobodanku'!

A tko je dr. Ivu Sanadera doveo na vlast? Opet Zloduh HDZ-a Vlad Šeks! I to ne sam - nego uz pomoć Manolića i Mesića. Jer su se njih dvojica nadali svom povratku na čelo HDZ-a. No, bio im je to ipak 'račun bez krčmara': čitavu tu dionicu je prigrabio i preuzeo na sebe sam Šeks....

Dakle, to je ta glavna karika koja nedostaje- Vlad Šeks!

Srećom, prekjučer smo imali narodni plebiscit protiv Vlada Šeksa i Jadranke Kosor, odnosno njene Vlade: preko 720.000 potpisa protiv njih dvoje. Ili troje - ako tu ubrojimo i ministra financija Ivana Šukera. Nažalost i tu fali jedna od najvažnijih karika - dr. Željko Rohatinski, guverner HNB-a i tajni agent London City-ija! No to je ipak jedna posebna tema.

I da budem do kraja otvoren: HDZ mora najhitnije proći retorziju, odnosno "pročišćenje". Ovaj prekjučerašnji 'plebiscit' je bio protiv udbaške frakcije HDZ-a, te sam HDZ mora nešto radikalno promijeniti iznutra u svom antihrvatskom vrhu!

A Jadranka Kosor može ostati, ali samo pod uvjetom da Šeks bude odstranjen - makar i kirurškim i putem.... O tome je najbolje konsultirati dr. J. I. Guillotine-a!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.
(hrvatski socijal-radikal)

Registered

Ante Rokov Jadrijević



26-06-2010 00:05


Povezuje ih kultura smrti!


Pupovčev SDSS kao slijednik Raškovićeva SDS-a je nastavljač velikosrpske politike, koja za razliku od 90.-ih godina danas djeluje na puno suptilniji, perfidniji način, sa istim krajnjim ciljem federalizacije Hrvatske i stvaranja neke nove SAO Krajine, ali sad pod drugim imenom, Srpsko vijeće općina.

Taj velikosrpski cilj je neostvariv bez pomoći hrvatske politike, samo s tom razlikom da su velikosrpski, četnički pomagači 90.-ih godina bili mahom iz redova Račanove partije, koja je na današnji dan, prije točno 19 godina sramno napustila Hrvatski državni sabor prilikom izglasavanja hrvatske državne samostalnosti, dok pak danas glavni velikosrpski pomagači dolaze iz redova HDZ-a, Jaca Vlaisavljević i Božo Biškupić, masonski mentor bivšeg premijera i njegov nadređeni u masonskoj hijerarhiji, a današnji politički mentor Jace Vlaisavljević i njena spona prema europskoj masoneriji!

Za one koji imalo sumnjaju da je Božo Biškupić stvarni masonski mentor jučer Sanija, a danas Jace, neka malo bolje obrate pozornost i prisjete se, čiji se lik u javnosti uvijek gotovo po pravilu pojavljivao iza leđa nekad Sanija, a danas Jace!? Uvijek jedan te isti, Bože Biškupića, sive eminencije Banskih dvora, ministra čija ministarska fotelja je uvijek bila najsigurnija, što može zahvaliti svojoj masonskoj braći za koju odrađuje veliki posao.

Stoga ne treba čuditi da je ministarstvo kulture na čijem čelu je Biškupić financiralo postavljanje masonskog spomenika u Rijeci u obliku crnog čeličnog monolita, koji je svojevrsni masonski znak raspoznavanja, da primjerice Biškupić ne dozvoljava imenovanje Duška Mucala za intendanta splitskog HNK-a, ali zato na sve moguće načine promiče kulturu smrti koju promovira Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, gdje su redovno izvode sotonske performanse.

Isto tako ne treba čuditi zašto taj isti Biškupić financira hrvatskim novcem izgradnju četničkog spomenika u Srbu i srpske novine „Novosti“, koje svojom provokativnom karikaturom ponižavaju i vrijeđaju dr. Franju Tuđmana, oca moderne hrvatske države, a time i sve nas za koje osoba Franje Tuđmana simbolizira nezavisnu i slobodnu hrvatsku državu.

Naime, po mom mišljenju, sve njih, Biškupića, masone i Pupovčeve četnike povezuje jedna te ista stvar, a to je kultura smrti, koju Božo Biškupić i njegova masonerija promiču, a četnici primjenjuju u praksi kad god im se ukaže prilika za to.


Registered


vedran



26-06-2010 13:54

Uz mali dodatak gosp. Vedranu....


... još je sigurnija politička fotelja sive eminencije Jace Vlaisavljević Kosor i Ive Sanadera, najvećeg Zloduha i Zlotvora HDZ-a Vlada Šeksa! Jer iza njega stoji Svjetska judeomasonerija, kako ona u Londonu, tako i ona u New Yorku. A ona se 'instalirala' na sam vrh svjetske masonerije - jer je najkompaktnija!!

Gosp. Spectator je u svom naslovu naveo "travestiju", a ja bih ovdje i sada naveo staru židovsku "mimikriju", pogotovu onu iz 1490.g., kada ih je prior crkve u Segoviji Tomas de Torquemada (inače i on rodom Židov!), kao glavni inkvizitor, nakon tortura inkvizicije, masovno istjerao iz Španije (i tako ih ustvari spasio!) - njih 300.000!! Otišli su u Portugal, ali ih je šest godina kasnije odatle istjerala kraljica Izabela. Otišli su u Holandiju (Amsterdam, odmah nazvan 'Novi Jeruzalem'!). A odatle se dio odlio u Englesku (Milovan Baletić: 'Povratak Židova u zemlju Izraelovu', str. 49.,nakladnik Globus, Zagreb, 1982.g.). I sada nam oni sude u Haagu, a Vlad Šeks i dalje sikće: "locirati, identificirati, uhititi, transferirati" - u Haag!

Dakle riječ je o mimikriji, odnosno Šeksovom pretvaranju da je Hrvat i da mu je Hrvatska na srcu, ali od početka drži Hrvatskoj "figu" u džepu! Znači, prevrtljivac par excellence! Uostalom, to je cijeli njegov život potvrdio, naročito činjenica da je bio suradnik UDBE i to pod čak tri različita kodna imena - "Sova" mu je najpoznatije, "Kolega" je bio među državnim tužiteljima u Osijeku, a treće sam mu kodno ime i ja zaboravio.

Najgore od svega jest da su sve ovo znali brojni HDZ-ovci prve generacije, pa čak i druge generacije HDZ-ovaca koji sada i sami treniraju mimikriju u Hrvatskom Saboru. Sramotno su prije tjedan dana glasovali za ustavne promjene, a sve na štetu naše nove hrvatske Države i hrvatskog naroda u BiH!

U tom grmu leži zmija prisojkinja! Ime joj je Vlad Šeks!

Pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću - ovo potpisujem svojim punim imenom i prezimenom:


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.
(hrvatski socijal-radikal)


Registered

Ante Rokov Jadrijević






No comments: