Saturday, August 28, 2010

Zašto i dalje šuti Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić?

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing. 27. aug/kolovoz 2010.

Napomena: Nakon 16 dana vraćena mi je telefonska parica za moj modem, odnosno
Internet. Ali, napadi hakera s Pantovščaka se nastavljaju. Već nakon prvog uključenja na Internet, nakon 5 minuta, netko je blokirao moje računalo/computer i to je trajalo preko 80 minuta, a na moje se računalo/computer sručilo čak 48 virusnih napada. Očistio sam to pomoću antivirusnog programa, ali nakon restarta, računalo mi opet netko blokira! I preuzme ga. Valjda neki novi cyber-ratnici UDBE s Pantovščaka?!
E, pa neka. Mi idemo dalje! Nedokučivi su putevi Gospodnji!

A.R.J.

* * * * * *

Ante Rokov Jadrijević, publicist, Brtonigla, Istra, Hrvatska 23. aug/kolovoz 2010.

Zašto i dalje šuti Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić?

Prije mjesec dana, pišući o enormnoj korupciji u HEP-u i 'slučaju Mravak', ugledna novinarka srpskog i udbaškog 'Novog lista' u Rijeci drugarica Sanja Modrić navela je krucijalni podatak da je zagrebačka tvrtka Monting PIM godine 2007. i 2008. 'prikupila' 600.000 kuna za HDZ, jer da je to bio uvjet da od Sanaderove Vlade dobiju poslove s državnim HEP-om. A sadašnja predsjednica Vlade Jadranka Kosor i bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak tvrde da se 'financiranje HDZ-a uvijek odvijalo transparentno i po zakonu'.

I onda, ugledna novinarka Sanja Modrić zaključuje: 'Javnost, međutim, i dalje ne zna tko laže, a na to ima pravo'. I da su zakazale 'institucije', jer, eto, epiloga nije bilo. Kao na primjer u aferi Brodosplit. Ili sada u slučaju Fimi-medija Nevenke Jurak i njenog prijatelja Mladena Barišića, navodno (asocijacijom!) korumpiranog šefa Carine.

Dakle, zaključuje ugledna novinarka Sanja Modrić, 'gdje su završili teški milijuni iz svih poznatih korupcijskih afera u javnim poduzećima i jesu li sumanute cijene, darežljive isplate i poslovi bez natječaja odobravani zato da bi se dio vratio u blagajnu HDZ-a?'

Ukratko – po novinarki Sanji Modrić – postoji izravan iskaz predsjednika NO Montinga o političkoj korupciji HDZ-a: Monting je dao novac za financiranje HDZ-a, a HDZ to demantira. Dakle...što će biti s tim izravnim iskazom? - pita se ugledna novinarka Sanja Modrić.

* * * * * *

Ono što je najgore u tom komentaru novinarke drugarice Sanje Modrić jest to da njoj uopće ne pada na pamet da postavi još jedno, možda i najvažnije pitanje, a ono glasi:

A što je s korupcijom u DORH-u nedodirljivog Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića? Zašto je Mladen Bajić, unatoč osmogodišnjem neradu i bezbrojnim opstrukcijama, na prijedlog premijerke Jadranke Kosor i njenog HDZ-a, početkom ove godine dobio još jedan četverogodišnji mandat – za kako se izrazio brbljavi Damir Kajin – 'učinkovito nedjelovanje'. I da paradoks bude još veći, sam Kajin je glasovao ZA Mladena Bajića !

Da pojasnim u čemu ja vidim najveću korupciju u našem DORH-u, kojemu je na čelu Mladen Bajić. U podmićivanju položajem. I položajima! To je stara Titova škola! 'Podmiti, pa vladaj!'.

Zapravo, to je lukavstvo koje vuče svoje korijene još od Starog Rima! Pa i još ranije... A to se u Starom Rimu izražavalo pravilom: 'promoveatur, ad amoveatur!'. Samo što se u komunizmu to pravilo izopačilo – tko se jednom dokopao nekog položaja, postao je vječan, postao je nedodirljiv i nesmjenjiv... Uostalom, najviše stoga je i propao komunizam. Okamenio se.

* * * * * *

Da se HDZ pretvorio u jednu veliku korupcijsku hobotnicu – pogotovu u vrijeme vladavine hohštaplera i šarlatana Ive Sanadera – to danas zna i posljednji bedak u Hrvatskoj. Ali tko je sve to 'pravosudno', odnosno 'krivosudno' štitio – e, to je ono što bi svaki pošteni novinar morao otkriti, a to drugarica novinarka Sanja Modrić mudro prešućuje! Kao što uostalom osam godina stalno prešućivala isto toliku korupciju na Mesićevom Pantovščaku! Recimo ono s 'Klariko voćem' Jure Klarića, pa ono s Hrvojem Petračem, pa Mesićeve veze s albanskim klanom braće Osmani, pa ona afera s odmaralištem u Pirovcu za Mesićevu kćerku Sašu, itd., itd. Da samo spomenemo obični i vulgarni kriminal Stipe Mesića!

Ne zaboravimo da su ZA treći mandat Mladena Bajića na čelu DORH-a zdušno navijali Stipe Mesić, Vladimir Šeks, Jadranka Kosor, pa čak i novi predjednik Republike Ivo Josipović. A zašto? Valjda zato što su svi oni iz istog jata! „Svi oni vole Mladena Bajića, jer Bajić voli njih!“, napisao je još uoči njegovog ponovnog izbora, 30. siječnja 2010.g., novinar Dubravko Grakalić u svom izvrsnom tekstu 'Čovjek za sva vremena'.

Uostalom, prvotno je Mladen Bajić bio izbor Ivice Račana i Stipe Mesića, kada su zajedno smjenjivali Radovana Ortynskog, koji je očito svoj posao shvatio previše ozbiljno. A njima je trebao netko tko neće previše 'talasati'. Mladen Bajić se u tom smislu pokazao – i dokazao – kao idealno rješenje. Umjesto da uvijek nešto 'čačka', on sve zakopava u svoje najdublje ladice, tako štiteći korupciju, umjesto da je otkriva! Da se nikom ne zamjeri. On zna da je bio čovjek političkog izbora bivšeg Ciganina-Predsjednika, te da stoga ne smije ni primirisati u njegov korupcijski krug! Jasno, Bajić je u službi politike, a ne pravosuđa. A najbolji dokaz za to je da je Mladen Bajić & comp. smjesta 'zamrznuo' sudski slučaj „vojni kamioni“ protiv bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića, čim je iz HDZ-a došla 'kontra' s vatrogasnim vozilima iz „afere Daimler' i kada se otkrilo da je iza nje ustvari stajao bivši predsjednik Stipe Mesić.... !! I, naše se 'pravosuđe' /' krivosuđe' smjesta zaustavilo!

Dakle, ponovilo se isto ono što i s 'aferom Brodosplit' (koju nam novinarka Sanja Modrić redovito gura pod nos!): čim sam ja 2006.g. napisao svoj članak u hrvatskom 'Fokusu' pod naslovom „tzv. 'Afera Brodosplit' je podvala g. Slavka Linića i njegovog SDP-a“, u kojem sam hrvatskoj javnosti bolje osvijetlio suštinu geneze te afere, odnosno kako je Slavko Linić sa svjetskim brodograđevnim mešetarem Diab-om i grčkim bodovlasnikom Karnezisom prodavao i preprodavao brodove sagrađene u riječkom brodogradilištu '3. Maj', pogotovu one velike 'Panamax' brodove i to u pola cijene, a velika provizija je završila u kasi Račanovog SDP-a! Odmah nakon toga je Mladen Bajić 'zamrznuo' taj sudski predmet, jer se odjednom našao na tankom ledu – pa da više ne 'talasa' ! Isto tako se smjesta 'zamrzlo' i naše 'pravosuđe' / 'krivosuđe'. Koje je navodno 'nezavisno'.

Najvećim kriminalcima – velikim političkim moćnicima u Hrvatskoj – idealan je taj čovjek Mladen Bajić. Čovjek za sva vremena i za sve režime. Nije ni čudo da je on „Glavni gospodar kaosa u našem 'krivosuđu' !! (tako je glasio moj članak od 12. srpnja 2005.g., koji se može pročitati i danas na mojem blogu Semper Paratus Prometheus).

I na kraju najvažnije: naše korumpirano 'pravosuđe'/'krivosuđe' je rak-rana ove Države, a Mladen Bajić i njegov DORH je rak-rana našeg ' pravosuđa'. Nažalost, to odgovara novinarkama tipa Sanje Modrić i političarima tipa Vladimira Šeksa, Stipe Mesića, Ive Josipovića i Jadranke Kosor. Onima kojima smeta samo kriminal (pa i ratni zločini!!) samo jedne, suprotne političke strane. A to je neoprostiva jednostranost. Stoga i pišem ovaj tekst.

Sve ostalo su priče za maloumnu političku djecu srpskog i udbaškog 'Novog lista' u Rijeci!

Ovih dana je posao za naše 'krivosuđe' odradilo austrijsko pravosuđe. U aferi Hypo Alpe Adria banke. Sudski se obruč steže oko našeg bivšeg premijera kriminogenitora Ive Sanadera. Hoćemo li konačno biti te sreće da na istoj optuženičkoj klupi zagrebačkog županijskog suda uskoro vidimo zajedno svu trojicu glavnih kriminogenitora nove Hrvatske Države: Ivu Sanadera, Stipu Mesića i – Mladena Bajića?

To je ono što ovaj naš ubogi narod žarko očekuje!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.
(hrvatski socijal-radikal)

No comments: