Sunday, March 13, 2011

dr. Kulić: Izgleda da je Rohatinski već smijenio Kosor


Ipress.hr/ Kulić: Izgleda da je Rohatinski već smijenio Kosor/ 12.03.2011.

Kulić: Izgleda da je Rohatinski već smijenio Kosor

Ekonomskim stručnjacima nije se, čini se, pretjerano svidjelo soliranje guvernera Željka Rohatinskog, odnosno njegova odluka da bez konzultacija s Vladom 'otpusti' 6,3 milijarde kuna. Neki predlažu i prilično stroge poteze.

Ekonomskim stručnjacima nije se, čini se, pretjerano svidjelo soliranje guvernera Željka Rohatinskog, odnosno njegova odluka da bez konzultacija s Vladom 'otpusti' 6,3 milijarde kuna.

Neki predlažu i prilično stroge poteze.

"Neovisno o tome tko je na vlasti, koordinacije između premijera i guvernera središnje banke mora biti, pogotovo oko ovako važnih odluka", istaknuo je za Novi list ekonomist SDP-a Branko Grčić. On tvrdi da nije jasna niti namjena tih 6,3 milijarde kuna odnosno hoće li ih potrošiti država zaduživanjem ili su to sredstva za gospodarstvo. Pri tome se Grčić, naravno, zalaže za drugu opciju.

Ekonomist dr. Slavko Kulić daleko je radikalniji u kritici guvernerova poteza. Ustvrdio je da je Rohatinski posljednjim potezima "uzurpirao, otuđio i privatizirao monetarnu vlast" te da pokušava preuzeti ukupno vođenje ekonomske politike u državi.

"Guverner za posljednje poteze treba odgovarati Saboru. HNB mora biti neovisan, ali mora odgovarati zakonodavnoj vlasti. Mora dokazati da radi u interesu Hrvatske, a ne stranog kapitala.

Rohatinski bi morao račune položiti državnoj reviziji. On je otuđio našu akumulaciju i dao na raspolaganje stranim bankama. Premijerka je trebala predložiti Saboru da ga smijeni, ali izgleda da je Rohatinski već smijenio nju", oštar je bio dr. Slavko Kulić.

Net.hr


Komentari (10)

Samo je jedan i pravi dr. Slavko Kulić !

10 Nedjelja, 13 Ožujak 2011 23:05

anterokovjadrijevic

I još je premalo rekao o 'banksteru' dr. Željku Rohatinskom!

Odavno je jasno da je dr. Rohatinski agent Londona, a naročito londonske judeomasonerije, koja mu uredno dodjeljuje priznanja (a i nagrade!) kao svom najboljem bankaru (čitaj: ' banksteru'!!) Europe. A on im to uzvraća štićenjem njihovih interesa u stranim bankama koje su vlasnice 'naših' banaka.

Čestitam gosp. 'Walteru Kochu', koji zna da je dosad Todorić u svakoj Vladi imao barem trojicu svojih ministara. Zato i jest 'kupio' tri najveća PIK-a u bescijenje - svaki za po jednu kunu. K tomu, dobiva svake godine preko 200 milijuna kuna za poticaje. I jedino se njemu Vlada ne usudi smanjiti ili ukinuti poticaje!

Qui potest capere, capiat !

Ante Rokova Jadrijević
(hrvatski socijal-radikal)

Agrokor

9 Nedjelja, 13 Ožujak 2011 19:25

walter koch

Oni koji razumiju što je Agrokor, osim Kulića između redaka, šute zbog interesa, oni koji rade živi zid oko HNB-a vjerojatno ne znaju o čemu se radi, a prave informacije ne mogu dobit iz medija, jer mediji ne grizu ruku koja ih hrani.

A Agrokor će se još malo prodavati u dijelovima. Do sada se to još nije dogodilo zbog zaštite i novca države.

još malo dalje...

7 Nedjelja, 13 Ožujak 2011 12:07

Naly

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zasto-je-drzavna-tajna-koliko-vlada-poticaja-daje-agrokoru/398158.aspx

pametnom je jednom dosta, iako ima još toga dok su ovce spavale...

6 Nedjelja, 13 Ožujak 2011 12:03

Naly

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ivica-todoric-najjaci-korisnik-vladinih-poticaja-daleko-je-najveci-uvoznik-hrane/451499.aspx

Nije Rohatinski smijenio Kosor nego Todorić

1 Subota, 12 Ožujak 2011 20:41

walter koch

Agrokor je u problemima zbog preskupih kredita, sada će ih zamijeniti jeftinijima, vrlo je čudno da se svi prave da to ne znaju. Rohatinski je glumac i krivac za mnoge probleme.

No comments: