Sunday, March 20, 2011

Kome još trebaju izbori ?


Seebiz.eu/ Slavko Linić: S našim mjerama bilo bi 73.000 manje nezaposlenih/17.3.2011

Slavko Linić:

S našim mjerama bilo bi 73.000 manje nezaposlenih

(slijedi oštar komentar Ante Rokova Jadrijevića !)

ZAGREB - Iz SDP-a su danas ustvrdili kako bi, da je Vlada prihvatila njihove antirecesijske mjere i politike, danas broj nezaposlenih bio manji za najmanje 73.000, bilo bi za 48.700 manje tvrtki s blokiranim računima, dvostruko bi bili manji gubici, a veća dobit u gospodarstvu, ne bi bilo pada plaća.

To je na konferenciji za novinare u stranačkoj središnjici izjavio potpredsjednik saborskog Kluba SDP-a Slavko Linić, ponovivši stav stranke kako su izbori i smjena Vlade Jadranke Kosor jedini izlaz za Hrvatsku, njezino gospodarstvo i građane.

"Kada se Hrvatska (u srpnju 2009.) lomila treba li gubiti vrijeme na izbore ili dati šansu Jadranki Kosor, da se išlo na izbore, da se išlo primijeniti SDP-ove politike, naša je procjena da bi iznos neplaćenih računa u Hrvatskoj bio manji od 20 milijardi kuna, a ne bi bio 36 milijardi, bilo bi 48.000 subjekata manje s blokiranim računima, ne bi bilo pada plaća", rekao je Slavko Linić.

Da je privaćeno SDP-ovih deset zakona, dio kojih je u saborsku proceduru upućen i prije tri godine, uvjeren je Linić, ne bi bilo rasta cijena osnovnih prehrambenih i strateških, posebno energetskih proizvoda, bila bi osigurana isplata plaća za obavljeni rad, veća naplata poreza i doprinosa, isplata plaća i mirovina u javnom sektoru, zamah investicija u energetskom sektoru i modernizaciji željeznica.

Linić je naglasio da su što skoriji izbori nužni i zbog donošenja državnog proračuna za 2012., ozbiljnog proračuna koji bi Hrvatska kao jamstvo razvoja najkasnije do listopada mogla ponuditi investitorima i kreditorima. "Da bi tada (listopad) bio izrađen ozbiljan proračun potrebno je dva mjeseca ozbiljnog rada, pa je i početak devetog mjeseca već kasni rok za izbore", poručio je.

"Ne bude li izbora na vrijeme, nema proračuna, nema politike, zaboravite da ćete ozbiljno moći pregovarati s bilo kojim investitorom o našem dugu i obvezama po dugu u idućoj godini. S ovakvim ponašanjem HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera najvjerojatnije nećemo uspjeti pripremiti proračun", upozorio je Linić.

SEEbiz.eu

******

Oštar komentar Ante Rokova Jadrijevića (18. marta/ožujka 2011.):

Kome još trebaju izbori ?

Zloglasni ‘drug’ Slavko Linić očito zaboravlja na dobro pamćenje boljeg dijela nas Hrvata, kad kaže da ne bi bilo pada plaća…da se njega i SDP slušalo…. A sjeća li se Slavko Linić kada je njegova i Račanova Vlada 2001.g. nama profesorima smanjila plaće za 5 posto? Večernji list je tim povodom objavio moje profesorsko reagiranje pod naslovom ‘Devalvirajte kunu za 5 posto, a ne naše profesorske plaće!’.

Drugo, sjeća li se ‘drug’ Slavko Linić kada su on i ‘drug’ Račan iznenada promijenili način statističkog izračuna broja nezaposlenih (tada preko 320.000 nezaposlenih !!), te tako preko noći smanjili broj nezaposlenih za oko 80.000 !!

Dakle, kod Jadranke –‘Zgubidanke’ višak od 73.000 nezaposlenih, a kod ekonomskog stratega Račanove Vlade Slavka Linića višak od 80.000 nezaposlenih. Gdje je tu onda razlika? Pa zašto nam Slavko Linić opet ovako uporno palamudi?

Treće, sjeća li se ‘drug’ Linić onog famoznog obećanja njihovog koalicijskog partnera Rade Čačića da će u svom prvom mandatu – skupa s njim i Račanom otvoriti 200.000 novih radnih mjesta?! Naprotiv, za samo dvije godine uspjeli su otpustiti blizu 200.000 radnika (to je onaj famozni Slavko-Stečajko’!), a primili su na posao preko 1.000 novih birokratskih parazita, najviše udbo-četničkih povratnika. Pored toga, vratili su u dvije godine preko 100.000 Srba, a samo oko 1.000 Hrvata u tzv. Republiku Srpsku. To je bilo ravno veleizdaji – kako sam tada bio napisao u svom famoznom članku ‘Oj drugovi jel’ vam žao, rastanak se primakao !’ (5. III. 2002.).

Iz istog su razloga dvije godine bili zamrzli izgradnju autocesta prema Rijeci i prema Splitu, jer su im svi resursi bili usmjereni povratku četnika i njihovih jataka, u čemu su prednjačili ministri Rade Čačić i Tonino Picula – dakako, obojica srpskog roda!

Četvrto, ‘drug’ Slavko Linić je opet namjerno prešutio da je njegova i Račanova Vlada čak triput visoko podizala cijene struje, grijanja i vode, te da su i cijene hrane stalno rasle, jer sui m se odreda raspadali -od Račana i Linića – favorizirani i neuspjelo sanirani komunistički PIK-ovi, što znači da nam Slavko Linić opet palamudi svoje istrošene i izlizane demagogije, prikrivajući totalnu nesposobnost SDP-a da riješava glavne ekonomske probleme našeg naroda.

Peto, Slavko Linić nam naknadno soli pamet da bi oni – kao – dali zamah investicijama u energetskom sektoru i modernizaciji željeznica. Možda i bi da im nije bilo najvažnije obnoviti čak 35.000 četničkih i srpskih kuća, pod izlikom da su u našem Domovinskom ratu bile namjerno porušene, iako ih polovicu nije ni ogrebao metak, a još manje granata ili mina. Dakle, još jedna grandiozna prijevara Rade Čačića i Tonina Picule! Jer do temelja porušene hrvatske domove u njihovoj šašavoj i suludoj ‘SAO Krajini’ i ‘Republici Srpskoj’ nitko nije ni pokušao obnoviti !

Šesto, Slavko Linić glupo računa da smo mi zaboravili vrijeme kada su on, dr. Mato Crkvenac i inž. Goran Granić u Račanovoj Vladi obnašali čak 39 funkcija!! Slavko Linić 12 funkcija, inž. Goran Granić 10 funkcija, a dr. Mato Crkvenac čak 17 funkcija! Takvih ‘ genija’ svijet do tada nije nigdje vidio!

Primjerice, Slavko Linić je bio podpredsjednik Račanove Vlade i uz to je bio još i predsjednik NO INA-e, HP-a i HŽ-a, predsjednik Skupštine ACI-ja, koordinacije za gospodarstvo, član Kadrovske komisije, Predsjednik koordinacije za borbu protiv gospodarskog kriminala (ovo !! Brodogradilište Viktor Lenac !), predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju, predstavnik Račanove Vlade u Gospodarsko-socijalnom vijeću, po položaju je bio član Uprave Dražavne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (ovo!!), te i predsjednik Povjerenstva za privatizaciju javnih poduzeća. I svugdje iza sebe ostavio bezbroj gorućih problema!!

Toliko o najnovijim tvrdnjama Slavka Linića. Otkud njemu obraz da nam upravo on danas palamudi o potrebi novih i to prijevremenih izbora?? Njemu koji naveliko računa na položaj novog podpredsjednika buduće (??) Milanovićeve Vlade i budućeg ministra financija. I stoga histerično vrišti za prijevremenim izborima.

Međutim, hrvatski narod je protiv toga, jer nitko razuman ne vidi svrhu bilo kakvih novih izbora u Hrvatskoj: birati Murtinu Jacu – Zgubidanku, odnosno Jacu - Podanicu ili birati Kurtinog Slavka - Stečajka, kad se ionako ništa neće promijeniti. Jer tu bi Zoran Milanović, slično Ivici Račanu, bio samo fikus Slavka Linića!!

Znači, između Milanovićevog SDP-a i Jadrankinog-Zgubidankinog HDZ-a nema skoro nikakve razlike osim retoričke: SDP njeguje svoju ispraznu i lažnu socijalnu retoriku, a HDZ njeguje svoju ispraznu i lažnu domoljubnu retoriku. Dvolični su i jedni i drugi. Na jednoj strani kolo vode bivše matore komitetlije, a na drugoj bivši matori udbaši i Udbo-mafijaši. Čemu onda izbori?

Nama danas hitno treba hitno raspuštanje sadašnjeg Sabora i osnutak nove i nadstranačkeVlade nacionalnog spasa!

Ali uzimajući u obzir da imamo ovog novog Orjunaša (tobože ‘agnostičkog’) Predsjednika YU-sipovića, onda barem bilo kakvu tehničku ‘Vladu Spasa’ ! Da se malo odmorimo od ovih pokvarenih političara I spasimo što se još spasiti može !!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(jedini hrvatski social-radikal)

No comments: