Sunday, April 24, 2011

DOLJE UDBOFAŠIZAM S PANTOVŠČAKA !


Dragovoljac.com/Vesna Škare-Ožbolt: Osobno sam dala Mesiću šifru sefa s transkriptima / Srijeda, 20 Travanj 2011

Vesna Škare-Ožbolt: Osobno sam dala Mesiću šifru sefa s transkriptima

Autor Tomislav Novak/J.list

* * * * * *

Komentar Ante Rokova Jadrijevića

DOLJE UDBOFAŠIZAM S PANTOVŠČAKA !

Jedan ispravak netočnog navoda - bolje rečeno nadopuna: Prije Željka Bagića bio je pročelnik Mesićevog Ureda Željko Dobranović, koji je bio Mesićeva 'krtica' u HDZ-ovoj vlasti - pisala je Slobodna Dalmacija 2.000-te godine, kada joj je glavni urednik bio gosp. Josip Jović.

Prije Željka Dobranovića je pročelnik Mesićevog predsjedničkog Ureda je bio Damir Vargek.

Željko Dobranović je smjenjen 16. siječnja 2001.g. - formalno zbog lošeg ustrojstva Ureda, pa je umjesto njega imenovan Željko Bagić - formalno samo kao tajnik Ureda. Ukratko: nije šija nego vrat!

Već sutradan, 17. siječnja 2001.g. je Željko Dobranović imenovan brigadnim generalom i to na prijedlog 'Tetkice' Joze Radoša, tadašnjeg Račanovog ministra obrane. Brigadni general Željko Dobranović je istom odlukom i umirovljen s pravom na starosnu mirovinu. Potpis novinara: S. Dukić.

U drugom članku, koji je potpisao novinar B. Lušić rečeno je da će Željko Dobranović navodno karijeru nastaviti u privrednim vodama. Umjesto Ureda predsjednika je osnovan Kabinet Predsjednika, a za pročelnika je imenovan Branko Zebić - osoba od velikog povjerenja Stipe Mesića...

Dakle, sve neki Zebići - Blagoje Udbaš, Novinar Goran Zelić u srpskom novom listu, čelnik GONG-a Dragan Zelić, itd.

Gosp. Tomislava Karamarka u ovom kontekstu izostavljam, premda … Samo se nadam da bi se on mogao mnogo jače i odlučnije angažirati da se našeg bivšeg Ciganina – Predsjednika konačno stavi iza rešetaka i počne postupak za donošenje zakona o veleizdaji, izdaji i ratnom profiterstvu - a ujedno i o lustraciji!

A ponovno uvođenje smrtne kazne za veleizdaju je condition sine qua non !

Dakle, bio sam itekako u pravu kada sam na ovom prosvjedu branitelja u Zagrebu, 16. travnja 2011.g. na Jelačić-placu nosio svoj transparent 'Dolje Udbofašizam s Pantovščaka' !!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(jedini hrvatski socijal-radikal)

No comments: