Sunday, February 9, 2014

SAVEZ ZA HRVATSKU I NEKI NJEGOVI CILJEVI



Dragovoljac.com/Savez za Hrvatsku i neki njegovi ciljevi/Subota, 08 Veljača 2014 14:29

Autor Mate Knezović  



 




 Savez za Hrvatsku, tek što je rođen, izazvao je mnoge. Jednostavno nitko ne ostaje ravnodušan.

Počeli su napadi koji se, naravno, ne bave platformom Saveza, nego diskreditiranjem pojedinih predsjednika stranaka koji ujedno predstavljaju koordinaciju Saveza.

Tek tu i tamo pojave se crtice iz platforme. Međutim, upravo je Platforma ono što okuplja Savez i po ostvarivanju temeljnih odrednica i zajedničkih ciljeva Saveza moći će se valorizirati postiže li Savez ciljeve.

Hrvatski narod već dugo vapije za političarima i politikom koja će objediniti narod na zajedničkim odrednicama i ciljevima. Upravo to je glavni pogodak Saveza.

Stoga bi trebalo raspravu pomaknuti prema tome. Iako je u pojedinim strankama, intelektualcima, novinarima i drugima bilo želje za ostvarivanjem nekih političkih ciljeva političkim sredstvima, možemo reći da smo u orbitu javnog interesa konačno lansirali teze i ciljeve koji su nužni Hrvatskoj i hrvatskom narodu da bi opstao, napredovao i oslobodio se svih vrsta porobljivača i svih vrsta ropstva.

Ovdje ću iznijeti neke bitne odrednice za koje se nadam da će ući u hrvatsku politiku svih boja kao standard.

1. Očuvanje nacionalnih interesa, slobode i neovisnosti nalazi se u državotvornosti hrvatskog naroda, samostalnoj hrvatskoj državi i Domovinskom ratu.
Za razliku od dosadašnjeg lamentiranja o antifašizmu (čitaj komunizmu) kao mjerilu svega i svačega, postavljamo državotvornost hrvatskog naroda te Domovinski obrambeni i oslobodilački rat kao polazište hrvatske politike, prava na samostojnost i jednakost s drugim narodima i državama.

2. Isticanje suvereniteta i suverenističke politike za razliku od federaliziranja EU. Dakle, naša koncepcija je savez suverenih država, a ne Sjedinjene Europske Države.

3. Demografska obnova i zaštita obitelji kao temelja opstanka Hrvatske, a temeljeno na općeljudskim i kršćanskim vrijednostima.
Ovdje možemo reći da za razliku od genderističkog pristupa i ideologije užitka, smrti i razaranja obitelji, nudimo zaštitu obitelji i kršćansku antropologiju i društvo utemeljeo na kršćanskim vrijednostima.

4. Trajna zaštita vrijednosti za koje smo se borili u Domovinskom ratu i Domovinskog rata.
Taj rat je zvijezda koju nisu mogle ugasiti sve sile tame u Domovini i inozemstvu. Što više vrijeme prolazi, on biva sve sjajniji. Svjesni smo institucionalnog, medijskog i udrugarskog napada na Domovinski rat, njegove simbole i njegova dostignuća.
Upravo on je poveznica svih Hrvata i razdjelnica svih političkih nehrvata u Hrvatskoj.
Naši branitelji, njihove obitelji i povijesna istina moraju biti zaštićeni i istinito prezentirani budućim generacijama, znanstvenoj i stručnoj javnosti te svima u svijetu.

5. Provedba lustracije utemeljene na dobroj europskoj praksi.
Ovaj cilj ni jedna snažnija politička stranka ili grupacija nije postavila. Ona nas treba dovesti do slobode od onih koji su se ogriješili o hrvatski narod, njegove interese i prava, te hrvatsku državu.
Mislim da je ovo vrijeme koje je pogodno za oslobađanje Hrvatske od komunističkog nasljeđa i kadrova, od onih koji su digli ruku na svoju Domovinu i onih koji su bezočno pljačkali narod od njegovog stvorenog i darovanog bogatstva.

6. Zajedništvo domovinske i iseljene Hrvatske te zaštita prava i interesa hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.
Ovo daje novi smjer hrvatske politike i novu tzv. regionalnu politiku.
Ona se temelji na jedinstvu hrvatskog naroda i međusobnoj solidarnosti. Ona ne prepušta Hrvate u Bosni i Hercegovini na milost i nemilost muslimanskom fundamentalizmu i šovinizmu.
Ovakva politika neće šutjeti o razmjerima stradanja Hrvata u Bosanskoj Posavini i Banjalučkoj regiji te će nastojati da se protjerani Hrvati vrate u svoje krajeve, da tamo obnove svoje domove i ponovno žive i rade na svojoj rodnoj grudi.

7. Ojačavanje referendumskog izjašnjavanja.
Ovo znači da se ne bojimo naroda i njegovog mišljenja o pojedinim pitanjima.
Upravo suprotno. Želimo da hrvatski narod slobodno konzumira demokraciju.

8. Uvođenje isključivog gospodarskog pojasa. Hrvatska ima pravo gospodariti svojim dijelom Jadranskog mora.
Ona na to ima pravo prema međunarodnom pravu. More je svjetska baština i kao takva potrebna je brige. Hrvatska mora upravljati odgovorno ovim malim dijelom koji joj je dopao.

9. Ustrajavanje na tužbi za genocid i naplata ratne štete od agresora.
Ovo je pitanje pravde i dostojanstva.
Hrvati opraštaju, no nepravda i šteta koja nam je učinjena mora se ispraviti.
Na taj način se osigurava mir i dobrosusjedski odnosi te osigurava pravda.

Na kraju moja je poruka svim političkim strankama da prouče naše smjernice i ciljeve. Onaj tko bude ostvarivao ove i druge ciljeve hrvatskog naroda i države, zadobit će povjerenje tog naroda.
Velikodušno nudimo i drugim strankama i koalicijama da ga ozbiljno prouče i ugrade u svoje programe.

Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke
Komentari (6):

#2 hrvatica 2014-02-08 19:07

Što se mene tiče, svaka čast hdssbu, koji se nije prodao, nego nas je jedini zaštitio od ustavnih promjena, koje su komunisti htjeli donijeti. Da nisu ušli u savez glasala bih za njih. Ovako ću glasati za savez. A sve ovo što je g. Knezović napisao podupirem


#3 Ante Rokov Jadrijević 2014-02-08 23:08

Prihvaćam i potpisujem!

Posbno mi se sviđa ova rečenica, koju do sada nisam nigdje pročitao; citiram:

2. Isticanje suvereniteta i suverenističke politike za razliku od federaliziranja EU. Dakle, naša koncepcija je savez suverenih država, a ne Sjedinjene Europske Države".

Naime, prerano je za "Sjedinjene Europske Države". Tu je ideju propovijedao židovski revolucionar Leon Davidovič Bronstein-Trotski još 1937-1938.g., no od toga nije bilo ništa. I neće biti! Najviše što EU može doseći u dogledno vrijeme jest nekakva labava Konfederacija!

Da je to bilo tako urađeno i uređeno s Bosnom i Hercegovinom u Daytonu prije 20-tak godina, ne bi ona ovako krvavo skončavala u Tuzli i mnogim drugim muslimanskim gradovima u tzv. Federaciji BiH.

Dakle, "SVE ZA HRVATSKU, HRVATSKU NI ZAŠTA DRUGO" !

To je naš Zavjet za Hrvatsku !!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., Semper Paratus Croatiae (com)
(hrvatski socijal-radikal)


#4 Ivan Lozo 2014-02-09 11:32

puna podrška Savezu za Hrvatsku...nije sve idealno ali do sada najbolja alternativa...

#5 Grom 2014-02-09 18:44

Citat hrvatica:
što se mene tiče, svaka čast hdssbu koji se nije prodao, nego nas je jedini zaštitio od ustavnih promjena koje su komunisti htjeli donijeti. da nisu ušli u savez glasala bih za njih. ovako ću glasati za savez. a sve ovo što je g knezović napisao podupirem

Samim pristajanjem na trgovinu sa SDP-om glede ustavnih promjena, i kada su shvatili da bi to bilo političko samouništenje, HDSSB ima veliku mrlju koju nikada ne će oprati sa sebe jer su tako nešto pokušali, ali Savez za Hrvatsku nije HDSSB gdje su se oni prikrpali i ne treba se Savez za Hrvatsku promatrati kroz HDSSB.


#6 hrvatica 2014-02-09 21:02

Grom, ne bih rekla. poznavajući Glavaša, mislim da su samo vrlo pametno zavlačili crvene do posljednjeg trenutka.

Ako mene pitaš, hdssb je majstorski odigrao

No comments: