Friday, February 7, 2014

SDP-ove afere Šegon i Lovrić Merzel znače: Tresla se brda, rodio se Bajiću četvrti mandat




Autor Smiljan Strihić   



(slijedi opširan dodatak – komentar Ante Rokova Jadrijevića)






Da bi Kukurikavci (kuku)riknuli trebat će upotrijebiti modificirane metode dr. Ivice
Babića, čije uhićenje govori da je jako dobro radio. Pridodamo li k tome ideje Marka Franciškovića i jučerašnje djelovanje Saveza za Hrvatsku, dobit ćemo odličan recept za novu i bolju Hrvatsku.

Ne kaže li se to biračima odmah, prijeti nam i dalje gledati rastrošnu i bahatu županicu Lovrić i slušati isprazna tuljenja ministra Linića.

Ipak nije u potpunosti uspio SDP-ov maskirni balon kojim su vladajući pokušali skrenuti pozornost javnosti sa Linića na dosadnu i prepotentnu Marinu Lovrić, jer ustala je laburistica Nansi Tireli i ne trepnuvši na tiskovnoj konferenciji u Saboru posložila poveći broj Šegonovih propusta, ali i kompromitirajućih pitanja za Linića, koja bi u dogledno vrijeme mogla zatitrati neku kaznenu prijavu….

Niti jedna afera u Kukuriku koaliciji nema tako razornu snagu poput ove sa Linićevim  pomoćnikom Brankom Šegonom, zato što su stvari toliko jasne i otvorene da će se Linić ovoga puta teško opravdati. A, Bože moj, padne li ministar Slavko Linić, ode i cijela Vlada, a time bi i kukurikanje konačno kuku-riknulo.

U cijeloj aferi ''Pomoćnik" građanima ostaje nejasno, nije li Slavko Linić svojom upletenošću svrstao sebe u red starih jugo-komunističkih kadrova koji su znajući da su praćeni trpali zarade u čarape, bez pokazivanja koliko imaju gradnjom viletina ili kupnjom luksuznih jahta i automobila.

Zastupnica Tireli je jednako jasno kao i Jasmina Jovev za Marinu Lovrić predočila precizno sve brojke koje više nego dovoljno govore da nadležni mogu djelovati odmah i u slučaju Linić-Šegon i sisačke županice.

Međutim, Bajićevo godišnje izvješće Hrvatskom saboru je vjerojatno razlog zbog kojega su predmeti prolongirani ili možda bačeni u ladice.

Jer kako bi Mladen Bajić u Saboru dobio četvrti mandat da je Lovrić završila u lisicama, a Šegonova imovina pod istragom??

Možda je netko nazvao Bajića i rekao: "Čuj Mladene, nemoj sada pakirati Marini, a i Šegona ćemo zataškati". Na to je Bajić poslušnički predmete županice Marine Lovrić- Merzel i pomoćnika Šegona bacio u ladicu i došetao mirno u Sabor.

Čitavi projekt Kukuriku koalicije ''Plan 21" počiva na primitivnoj floskuli drž' te lopova, oni kradu, mi ne.

Za provedbu toga plana služenja međunarodnim osvajačima bilo je potrebno inaugurirati mladog i ničim opterećenog Milanovića, kojega je upravo Slavko Linić forsirao znajući da takav vodeći čovjek SDP-a može svojim govorničkim bravurama proizvesti dovoljnu količinu magle za pokriti pravu rabotu ove vlasti. To je uništavanje industrijskih i proizvodnih kapaciteta Hrvatske, kako bi je ovisnu o svemu i svačemu isporučili stranim korporacijama, koje vladaju svim većim državama svijeta.

Najveći proizvođači te magle su etablirani mediji, potom razne nevladine udruge na čelu sa LGBT zajednicom koja ima zadaću narušiti moralni i tradicionalni integritet hrvatskog naroda.

Ubrzano se komadaju i zatvaraju važna poduzeća, te se jednim kolonijalističkim metodama želi mijenjati ZOR, kako bi se postiglo zastrašujuće i jednako siromaštvo većine građana Hrvatske. Što nije uradio HDZ, pokušava dovršiti SDP, jer zadaća se mora izvršiti.

Zato ne očekujmo ostavku ministra Linića niti kaznenu odgovornost županice Marine Lovrić-Merzel, jer oni su glavne karike takve politike.

Milanovića je izmislio Linić, Šegona je izmislio Linić, Lovrićku također drži Linić i ništa se neće dogoditi SDP-ovim ''desetarima" niti će se netko od kukurikavaca naći i u remetinečkom pritvoru, jer taj prostor je rezerviran samo onome tko se suprotstavi ubrzanom i sustavnom rastakanju Hrvatske.

Smiljan Strihić
dnevno.hr

                                              * * * * * *

Komentari:

#1 Ante Rokov Jadrijević 2014-02-07 19:59

Bravo Smiljane Strihiću!

Da se osvrnem samo na ovu sjajnu rečenicu - konstataciju:

"U cijeloj aferi ''Pomoćnik" građanima ostaje nejasno, nije li Slavko Linić svojom upletenošću svrstao sebe u red starih jugo-komunističkih kadrova, koji su znajući da su praćeni trpali zarade u čarape, bez pokazivanja koliko imaju gradnjom viletina ili kupnjom luksuznih jahta i automobila".

Ja držim da je ministar S-Linić, odnosno "Slavko Stečajko" Glavni financijer SDP/SKH i to iz Grada Rijeke koji novac vješto skriva u nekoj od 16 UDBinih banaka u Zapadnoj Europi, najvjerovatnije onoj u Trstu (Via Filzi 10) ili onoj u Udinama ili onoj u Klagenfurtu (iz koje se izlegla HYPO-Banka !) ili u Grazu, ili u svima njima pomalo!

Uostalom, bivše Riječka banka je bila UDBA-ška banka - to je za nas u gradu Rijeka bila javna tajna (!!), a glavni mešetar nije bio onaj jadni dealer Edvard Nodilo, već sam S-Linić!!

A gdje je S-Linić sakrio njenih 100 milijuna dolara? U neke od spomenutih banaka?!

Kada je Bajićev kratkotrajni prethodnik Radovan Ortynski "napipao" tu stvar, a i jasne tragove Mesićevih kriminala, naglo je smjenjen, a na njegovo mjesto je doveden Mladen Bajić - i to po čvrstim (prljavim!) pravilima igre:

1./- ne talasaj !
2./- budi strogo selektivan i ne diraj UDBOmafiju !
3./- budi krajnje pristran !
4./ procesiraj samo one koji su pali s vlasti (i ostali bez političke i "pravosudne" moći )!

Zato se brže bolje zataškava /zamračuje afera "Pomoćnik" (Branko Šegon) i zataškava se afera "crvene barunice" Marine Lovrić –Merzel.

Ne zaboravimo da su za treći mandat Mladena Bajića na čelu DORH-a zdušno navijali Stipe Mesić, Vladimir Šeks, Jadranka Kosor-Vlaisavljavić, pa čak i novi predsjednik Republike Ivo YU-sipović.

A zašto? Valjda zato što su svi oni iz jednog jata! "Svi oni vole Mladena Bajića, jer Mladen Bajić voli njih!" (Dubravko Grakalić: "Čovjek za sva vremena - Mladen Bajić“, 30. siječnja 2010.g.).

Citiram dalje, iz mog članka "Zašto i dalje šuti Gl. državni odvjetnik Mladen Bajić?" od 23. aug/kolovoz 2010.g.:

"Najvećim kriminalcima - velikim političkim moćnicima u Hrvatskoj - idealan je taj čovjek Mladen Bajić. Čovjek za sva vremena i sve režime. Nije ni čudo da je on GLAVNI GOSPODAR KAOSA U NAŠEM 'krivosuđu'!! Tako je glasio moj članak od 12. srpnja 2005., koji se i danas može pročitati na mojem trećem blogu Semper Paratus Prometheus".

I posljednji citat iz mog spomenutog starog teksta:

"Hoćemo li konačno biti te sreće da na istoj optuženičkoj klupi zagrebačkog Županijskog suda uskoro vidimo zajedno svu trojicu glavnih kriminogenitora nove Hrvatske Države: Ivu Sanadera, Stipu Mesića i - Mladena Bajića?"

A tek ministra Slavka Linića??!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist i blogger,
(hrvatski socijal-radikal)

No comments: