Sunday, December 14, 2014

Kujundžić traži ostavku ministra Bauka i povlačenje odluke Ustavnog suda o broju potpisa



Dnevno.hr/ Kujundžić traži ostavku ministra Bauka i povlačenje odluke Ustavnog suda o broju potpisa/ Datum: petak, 12. prosinca 2014. u 20:39

Autor: HINA


Kujundžić traži ostavku ministra Bauka i povlačenje odluke Ustavnog suda o broju potpisa

Ustavni sud ne može znati koliko je osoba s pravom glasa,
u tom slučaju nije kompetentan.

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić zatražio je u petak u Šibeniku ostavku ministra uprave Arsena Bauka, a od Ustavnog suda da preispita odluku da je za pokretanje referenduma potrebno više od 404 tisuće prikupljenih potpisa građana.


Kako je ustvrdio Kujundžić, Ustavni sud ne može znati koliko je osoba s pravom glasa, u tom slučaju nije kompetentan, izabrao je jedan od mogućih brojeva koje mu je servirao ministar Bauk. Ako se sporna odluka ne preispita, rekao je Kujundžić, opet će se događati izborne prijevare, fantomski glasovi na temelju kojih su određene opcije pobjeđivale pojavit će se i na ovim izborima.

Kujundžić je također predložio da se uvede novi sustav evidentiranja birača, da se svatko tko pristupi glasovanju potpiše, kako bi se mogli vještačiti potpisi ako se posumnja da su krivotvoreni.

Najavio je da će zatražiti uvid u registre birača i popise stanovnika, no izrazio je bojazan kako je vremena malo te kako neće moći sve podatke obraditi na vrijeme. Istaknuo je da se boji izborne prijevare te ocijenio kako se ona sprema, kao i kod svakih izbora, najvjerojatnije između 17 i 19 sati, kad je izlaznost birača najveća.

Kujundžić je danas u Šibeniku predstavio izborni program, ističući kako će, ako bude izabran, početi raditi odmah, umjesto da, kao neki drugi, čeka pet godina prije nego što 'zasuče rukave'.

Njegov će prioritet, kako je rekao, biti realizacija plana 'Nova Hrvatska' za spas Domovine od gospodarskoga i socijalnog kraha, a ne podjela savjetničkih mjesta i ostalih sinekura.

HINA

Vezane vijesti
11.12.2014.


******

Komentari (5):
Ante Rokov Jadrijevic · Česti komentator · Brtonigla
Na ovom portalu već je objavljen odličan članak osječkog novinara Dražena Boroša na istu temu, ali mnogo sadržajniji. Dakle: "Tko laže? Hrvatin, Bauk, Ustavni sud ili Zavod za stistiku?".

Dakle, laže Branko Hrvatin i to već oho-ho godina! Laže i mladi Arsenije Bauk, kao i skoro cijela Milanovićeva Vlada. A Ustavni sud se dao "navući" od njih! Ali ne čitav sud, jer je četvero sudaca "izdvojilo svoje mišljenje"!! Znači, bit će još frke!!

Dakle, dr. Kujundžić je sve ove tjedne bio u pravu kad je upozoravao na veliku mogućnost još jedne izborne prijevare !!

Znači, oba članka vrlo dobro funkcioniraju i dopunjavaju se!

Dakle, YU-sipovićev brod je već dvaput torpediran!


g09a_1 (prijavljuje se koristeći yahoo)

ti koji mijenjaju stranke za mene su isti...i Mesić je bio u HDZ-u


Nino Mogorović · Pratiš · Česti komentator · Radi u: Samostalan
I Karamarko je bio pa nije pa se vratio ... i zamisli čak i pobijedio. Valjda zbog svoje karizmatičnosti, govorničkog dara ... ha,ha A tko kaže da se možda i Mesić ne vrne u ovakav HDZ nazaj ...!?
Odgovor · sviđa mi se · 5 · Edited · prije otprilike sat vremena

No comments: