Friday, December 26, 2008

NETOČNE TVRDNJE g. ZORANA MILANOVIĆA

Dnevnik Zorana Milanovića: Slovenska blokada je posljedica petogodišnjeg nerada naše Vlade

Prošireni komentar A.R.J. 26.prosinac 2008.

Ante Rokov Jadrijević

26.12.2008. u 13:16

NETOČNE TVRDNJE g. ZORANA MILANOVIĆA

Netočna je tvrdnja gosp. Zorana Milanovića iz gornjeg naslova:Slovenska blokada je posljedica petogodišnjeg nerada naše Vlade!

A što je bilo s Račanovom Vladom?? Glavni dio ovog sada već ogromnog problema je posljedica neshvatljivog Račanovog parafa na onom sporazumu s dr. Drnovšekom u Piranskom zalivu, od prije sedam godina! Drugim riječima, Račan nam je (o)stavio mlinski kamen oko vrata, a kilavi beskičmenjak Ivo Sanader je taj lažni problem samo još više uvećavao. To je razlog zašto ja osobno (na AMAC- i mojem glavnom blogu stalno nazivam Ivo ZERP Sanader).

Ne postoji naš problem sa Slovencima, nego oni imaju problem sa sebi samima! Prihvaćanjem njihovim bolesnih teza da postoji problem je vrlo opasno. Qui s’excuse, s’accuse!

Dakle, na krivo postavljenu tezu gosp. Milanovića, ja mu sada i ovdje odgovaram upozorenjem: okanite se gosp Zorane Milanovića Vaših najnovijih relativizacija! Niste se baš iskazali ovaj put! Nije ni Vesna Pusić, ali Vi ipak niste isto što i Vesna Pusić! Malo više nacionalnog ponosa možda bi Vam spasilo Vašu političku karijeru. Ovako kao ovaj put malo ste zastranili. I tim putem nećete stići daleko. Opasno je propovijedati da je sve relativno. Relativno u odnosu na što? Ako se krivo postavi temelj usporedbe, onda je i usporedba, odnosno relativizacija, krivo postavljena. A ako je sve relativno, onda znači da je i istina relativna. Dan e postoji istina. I da nema pravde. I da nemamo kičmu?!

Vi ste gosp. Zorane vrlo inteligentan mlad čovjek, ali to nije dovoljno! Inteligencija i veliko znanje je samo jedan o bitnih uvjeta koji čine velikog čovjeka i velikog političara. Ali nije dovoljan. Sjetite se naših Krleže i Ive Andrića. A Vi ste g. Milanoviću političar. A kako ćete pobijediti ako Vam TO nije cilj?

* * * * *

Svima Vama ovdje želim veseli Božić i sretnu i uspješnu Novu 2009.g.! Bog daj zdravlja - i dela!

Jer ki nima dela, Vrag mu ga najde!

Ante Rokov Jadrijević
(hrvatski socijal-radikal)

No comments: