Saturday, December 13, 2008

SA SLOVENIJOM SAMO RECIPROČNO !

AMAC/ „Francuski pritisak na Sloveniju“ Petak, 21 Studeni 2008
Komentar, prošireni, A.R.J. 12.prosinac 2008.

SA SLOVENIJOM SAMO RECIPROČNO !

Gosp. Franjo, jasno je čiji je Slovenija pijun u prljavoj igri protiv Hrvatske! Još 1993.g. je DFS (Demokratski Forum Slovenije) javno prosvjedovao protiv obnovljene UDBA-ške osovine Beograd-Ljubljana-Trst! A godinu-dvije poslije su vrsni slovenački intelektualci tvrdili da Slovenijom vladaju UDBO-masonerija i UDBO-mafija! Uostalom, upravo tim putem je opskurni Dimitrije Rupel došao u vrh slovenačke diplomacije. I tu se pokazao kao najbolji zastupnik interesa Beograda (kako Miloševića, tako i Koštunice!). To je pokazao i tijekom priznavanja državnosti i nezavisnosti nove Republike Kosovo!

Gosp. Bosanac, možemo i mi Slovencima uvesti naše "turističke vinjete" na više od 75.000 njihovih vikendica i još nekoliko tisuća njihovih odmarališta, za koje oni plaćaju svega 15 kuna po metru kvadratnom (podatak jedne slušateljice emisije HR1 "U mreži Prvog" prije tjedan dana). I ne plaćaju čak ni lokalnu turističku pristojbu!
A evo kako im Slovencima po prstima: uvesti im naše hrvatske "turistička vinjeta" od po 35 eura mjesečno (ili tromjesečno)na njihove vikendice (koje oni iznajmljuju drugim Slo-turistima i tako ubiru naše turističko vrhnje!!). Kad ih već ne može urazumiti EU (čak ni sada pod predsjedanjem Francuske i njenog predsjednika Sarkozyija!), urazumimo ih mi Hrvati – i to po načelu reciprociteta: oni nama cestovne vinjete po 35 eura, mi njima naše „vinjete“ na njihove vikendice u Hrvatskoj – po 35 eura mjesečno ili tromjesečno !
Siguran sam da bi se Slovenci brzo ohladili i sami pritisli svog premijera-šmokljana Boruta Pahora, koji je unatoč protivljenju predsjednika R.S. dr. Danila Tuerka, ponovo vratio svemoćnog Dimitrija Rupela u orbitu slovenačke diplomacije! A to znači da je Rupelova UDBO-masonerija mnogo jača od Pahorove socijal-demokracije!

Pametan političar (a to kratkovidni Vlaj Sanader nije!) mogao bi to upotrijebiti kao efikasno oružje, a ja bih to upotrijebio barem kao jednokratnu ili dvokratnu opomenu Ljubljani!

Što se tiče pokojnog Ivice Račana i njegovog ishitrenog parafa s Drnovšekom, ja sam u to vrijeme napisao članak: "Je li Račan bio drogiran kada je s Drnovšekom potpisao Sporazum o Piranskom zalivu" - i poslao ga svima, a najprije samom Račanu ...... itd. Taj ću članak, sada vidim, morati objaviti preko reda na mojem trećem blogu "Semper Paratus Prometheus". Račan je, slično Sanaderu, stalno bježao od problema, pa je platio ceh na slijedećim izborima. A to uskoro čeka i kilavog Sanadera. Nemoguće je da će on ovako kilav i totalno nekompetentan dočekati kraj ovog svog drugog mandata na čelu hrvatske Vlade. Njemu ionako više nitko normalan u Hrvatskoj ništa ne vjeruje.

Ponavljam - ovdje i sada - završnu sentencu iz mog pisma objavljenog u Vjesniku prije seadm godina, točnije 1. rujna 2001.g. "Granicu sa Slovenijom vratiti na Dragonju"!, citiram: "Dakle, ništa bez reciprociteta! Uostalom, reciprocitet bi morao biti okosnica naših odnosa sa svim našim susjedima, pa i s međunarodnom zajednicom. Reciprocitet je najbolja zaštita našega narodnog i državnog suvereniteta!“

Ante Rokov Jadrijević
(hrvatski socijal-radikal)

No comments: