Friday, December 19, 2008

SLOVENIJA VEĆ POSTAJE I MEDICINSKI SLUČAJ

AMAC/ Hrvatskoj crveno svjetlo za nastavak pregovora s EU 17 Prosinac 2008.

Prošireni komentar A.R.J. 19. prosinac 2008.

SLOVENIJA VEĆ POSTAJE I MEDICINSKI SLUČAJ

Slovenci su danas narod zatrovan i bolestan od frustracija, bolesnih euforija, masovnih političkih histerija i sumanutih ideja - a time sve više podsjećaju na Srbiju Slobodana Miloševića, a sve više i na nacističku Njemačku Adolfa Hitlera.

Zar sve ovo ne podsjeća na stanje uoči Hitlerove okupacije Čehoslovačke i na stanje uoči Hitlerovog Anschlussa Austrije 1938.g.?!

Zar sve ovo ne podsjeća i na Plan kraljevskog đeneraštaba u Beogradu iz 1923.g. za Amputaciju Hrvatske, kad je šumadinskim Gedžama postalo jasno da se Hrvatska ne dade pokoriti i ne pristaje okupirati?!

Zar sve ovo ne podsjeća i na istovjetni Memorandum S.A.N.U. iz 1986.g. (za koji se dugo tvrdilo da ne postoji, sve dok to nije učinio javnim Slobodan Milošević na Gazimestanu 1989.g.?!). Uostalom, otkud oni balvani ispred Knina 18. kolovoza 1990.g.?

Slovenci su se, očito, jako posrbili! Ima li danas ikakve razlike između Rupelovih, Janšinih i Pahorovih Slovenaca i Srba Slobodana Miloševića iz 1991.g.? Zar se Beograd i Ljubljana nisu još tada tajno dogovorili o podjeli Jugoslavije i nije li tomu trebao poslužiti i onaj mali dogovoreni rat u lipnju 1991.g. u Sloveniji (s nešto malo bojeve municije!), kao uvod u tu podjelu? A onda su naši domaći izdajnici- Udbaši i Masoni - za sve to optužili predsjednika dr. Franju Tuđmana i ministra obrane Gojka Šuška!! Tko osobno? Prije svega Stipe Mesić i Vesna Pusić! Povikom na vuka, dok su lisice (iz Londona, Beograda i Ljubljane!) meso grabile i odnosila! Shame on You mrs. Vesna Pusić!

Je li ovo danas u Ljubljani i djelo srpske Pete kolone u Ljubljani? Ili je sve to možda u režiji velikog Zloduha iz Londona? Onog perfidnog Zloduha Tricky Albiona koji je već prije pet godina uzeo pod svoje sve bivše socijalističke države koje su kolektivno ušle u EU - u paketu, kako bi spriječila širenje utjecaja Ujedinjene Njemačke na te iste države?!

Konačno, kome još nije vidljiva osovina London-Beograd-Ljubljana?!

Sluti li sve ovo danas u službenoj Ljubljani i na teži oblik paranoje? Je li Slovenija danas slučajno postala najveći remetilački faktor u EU ?

Pogledajmo ponovo osnovne činjenice. Službenoj Ljubljani (ne i razumnim Slovencima!) sporna je danas čitava granica sa Hrvatskom!! Sjećamo li se još dobro Janšinog zahtjeva krajem 1993. ili početkom 1994. za oružanim napadom Slovenije na Hrvatsku u Piranskom zalivu? Sjećamo li se još dobro Janšinih i Rupelovih oružanih provokacija prije dvije godine na Muri?

A korijeni tih izmišljenih sporova - to već dobro znamo - sežu duboko u povijest - još od Vukovog Načertanija svom tadašnjem pokrovitelju i prijatelju Jerneju Kopitaru, 1825.g u Beču. A i Vukovom dugogodišnjem mprijateljlađem u Francu Miklošiću, također u Beču (ali jednako i u Trstu!). O tome sam posljednji put pisao prije dva mjeseca na našem AMAC-u, a i na mojem glavnom blogu Semper Paratus Croatiae. Repetitium est mater studiorum!

A što se tiče Piranskog zaliva, to nikada prije nije bio slovenački zaliv! Slovenaca je do 1945.g. na brdima blizu tog zaljeva bilo svega pet posto! Ostalo su u Piranu i Luciji bili Talijani, Dalmatinci i hrvatski Istrani (od koji su mnogi postali Talijanaši). Općenito, Slovenci su Jadransko more gledali samo sa Socerba i Črnog Kala (zbog čega su ih u Kopru, Ankaranu, Valdoltri, Izoli, Strunjanu, Fiesi i Piranu pogrdno i zvali "Brđani"!).

Službena Ljubljana danas itekako dobro poznaje Konvenciju o pravu mora UN-a i stoga se toliko boji arbitraže i bježi od nje kao Vrag od tamjana! Jer dobro zna da po njoj više ništa ne može dobiti u Piranskom zalivu! Osim sramote, a možda i neke nove karantene.

A ne zaboravimo i naše kukavelje Ivicu Račana i Ivu ZERPa Sanadera. Obojicu smo nebrojeno puta upozoravali da ne gube vrijeme uzalud sa Slovencima i da taj izmišljeni spor riješavaju pred međunarodnim sudovima u Hamburgu i Haagu. Nisu nas poslušali. Ali ih je upravo stoga i sustigla zaslužena sramota:

Oholi za slavu sramotu dobiva ! (dr.Ante Starčević).

I na kraju moja ponovna poruka EU i njenom komesaru/ambasadoru u Zagrebu, Mr. Vincentu Degertu: EU konačno mora disciplinirati Sloveniju (slično onome kako je nedavno diciplinirala Bugarsku, pa čak i Rumuniju).

Ponavljam Mr. Vincentu Degertu moj stari prijedlog: neka EU kazni Sloveniju suspenzijom od godinu dana ili još više! U svakom slučaju, Sloveniji treba oduzeti pravo da glasuje ili na drugi način odlučuje o prijemu svoje susjede Hrvatske u EU!!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)

No comments: