Monday, February 16, 2009

O POKLEKNUĆU BENEDIKTA XVI

PRIOPĆENJE ZA OPĆILA

O POKLEKNUĆU BENEDIKTA XVI

Ana Lučić

Kao katolikinja moram dići glas u obranu vlastita integriteta te javno priopćiti kako se ne mogu poistovjetiti s najnovijom prožidovskom kampanjom iz Vatikana. Sramim se izjava pape Benedikta XVI (vjerujem da ih je doista izrekao, demantije nisam imala prigode čitati). Do kuda je dospjelo, kako je nisko palo službeno katoličanstvo, do koje je mjere ono prožeto procionizmom i projudaizmom, kada je i sam sv. Otac prisiljen otvoreno pristati na obmanu, pače na laž?! A katolici dobro znadu da je, po Isusovim riječima, otac laži – Sotona! Dakako da Papa nije Sotona; nijedan čovjek to nije. Ali njegovo kukavičko dodvoravanje jednoj notornoj demokratskoj ateistici / agnostici poput Angele Merkel, udruženom zboru trećekoncilaških njemačkih lijevih biskupa, te rulji obskurnih američkih židovskih kolovođa – ostavlja nas katolike u posvemašnjoj zabuni i zapravo nas prepušta nemilosti.

Pitamo se gdje je ostao Duh Sveti, ako ga je Papa izdao pristajući na nagovor duha vremena (ili, kako ga je netko nazvao, zloduha nevremena). Pitamo se, što je još i strašnije, kakve su to moćne i mračne sile koje ga na to prisiljavaju. Za katolike, papa je Kristov namjesnik na zemlji, Petrov nasljednik; pa tko to onda može biti jači od njega?!

Čudna, čudna vremena...

Biskup Richard Williamson, kojemu je Papa prvo povukao izopćenje, da bi već za par dana, pod pritiskom, neuvjerljivo ustvrdio kako tobože nije znao za njegove izjave, i pred licem svijeta bez ikakve potrebe po tisućiti put osudio takozvani «holokaust», - nije tu stvar zanijekao, kako tvrdi Benedikt XVI. Williamson je tek količinu holokaustiranih s mitskih «šest milijuna» smanjio do razmjerno razumne znamenke od kojih 300 tisuća. Također Papa netočno ustvrđuje da je Williamson «negirao postojanje Auschwitza». Takvo što zdrav čovjek ne će učiniti, jer se svatko, ukoliko se odluči na putovanje, može vlastitim očima uvjeriti da mjesto «Auschwitz» na zemljovidu i na europskom tlu postoji. Williamson je samo konstatirao da tamo, kao ni drugdje, nije bilo nikakvih «plinskih komora». To je istina koju su, u već vrlo bogatoj povijesno-revizionističkoj literaturi, dokazali desetci ozbiljnih znanstvenika, o čije se rezultate niti Papa ne bi smio ignorantski i oportunistički oglušiti.

Svojim najnovijim nastupom, papa Benedikt otvoreno se stavio na stranu onih koji teroriziraju europske države drakonskim kaznama za promicatelje povijesne istine, te time niječu tako glasno proklamirane liberalno-demokratske slobode govora, mišljenja, ili znanstvenog istraživanja. Pritom se on služi jeftinom koncilaškom floskulom o nedodirljivosti Židova kao naše «starije braće». Na taj način, Židovima može biti dopušteno bilo što, sve uime odricanja od «antisemitizma» i ispaštanja zbog «holokausta». No, ako su nama kršćanima Židovi uistinu starija braća, onda iz toga proizlazi da ih moramo slušati i u svemu im se pokoravati, kao što se i trogodišnjak ima pokoriti svojemu petnaestgodišnjem bratu. Tako katolička Crkva postaje pukom filijalom judeomasonske internacionale, židovske subverzije i cionističkog terora.

Isus Krist nije to naučavao. On je za Židove svojega vremena uvijek nalazio pravu riječ, sve do one iznimno oštre: «Vama je otac đavao» (Iv. VIII; 44). Je li onda i nama kršćanima otac đavao, ako nam je Židov stariji brat?

Isus Krist nadvladao je Židovstvo, i žalosno je kada mu se Crkva danas pokorno i bezpogovorno vraća u naručaj.

Dakako, dakle, da se ne odričem Sina Božjega, niti se odričem Crkve kao mističnog tijela Kristova. Ali imam pravo temeljem zdravoga razuma, što mi je usađen po Duhu Svetom, kritizirati poteze i izjave Crkve kao zemaljske institucije, koja je, skupa sa svojim pontifexom maximusom, i po vlastitoj doktrini, podložna grijehu te je pogrješiva (i sam je Papa pogrješiv, osim – prema većinskoj i nipošto jednoglasnoj odluci Prvoga vatikanskog koncila – kada govori izričito ex cathedra o dogmatskim i ćudorednim pitanjima).

Ana Lučić

Predsjednica Poticajnog odbora za osnutak

Udruge štovatelja Svećeničke bratovštine sv. Pija X

No comments: