Monday, March 30, 2009

Dossier 'žutokljunog' Tvrtka Jakovine

Damir Kalafatić (by e-mail)                                                        28. ožujka 2009.
 
 
 

Dossier 'žutokljunog' Tvrtka Jakovine


Da nema Sutlićeve dalekovidnice trebalo bi je izmisliti jer što bi mi radili da nam nema 'kontroverznog' Ace Stankovića uvijek 'nedjeljom u dva', kako bi mi na počinak išli da nam nema poučnog 'Dossier'-a, a gdje bi nam tek hrvatska kultura (na tv-u) završila da nam nije Nenada Popovića, uglednog zagrebačkog nakladnika i voditelja književničke, 'lajpciške ekspedicije'?!

Sve sam Hrvat do Hrvata!

O 'neovisnim medijima' suvišno je i govoriti, dovoljno je samo pročitati kolumnu-pamflet četnički kosmatog Milenka Jergovića u 'Jutarnjem listu' o Hudoj Jami pa zaključiti o kakvim se to patološki izopačenom novinaru radi, ali, i jednakom mu medijskom mentoru, 'Jutarnjem listu' .... citiramo:

«Čovjeka mora uhvatiti jeza dok gleda te ljude, danas hrvatske a jučer srpske patriote (? Op.a.), kako slavodobitno mašu butnom kosti nečijega oca ili brata (Srbina?!), nastojeći dokazati da upravo oni nad tom koskom (hrvatski: kosti!) imaju moralno pravo……

Možda se na onom drugom mjestu (očito, to drugo mjesto odnosi se na naš a ne na njegov Domovinski rat!?, nap.a.) ubijalo s više milosti, a manje pobjedničkog zanosa.

Svakako treba suditi pobjednicima, jer pobjeda ljude čini zlima. Neka tako bude s onima iz 1945., kao i s onima iz 1995.g.(?!, op.a.).

Možda je, ipak, bolje ne pronaći svoje kosti, nego ih naći na takvome mjestu kakvo je Huda jama.», zaključuje svoj neviđeni izljev bolesnog cinizma taj kukavičji prebjeg s Miljacke. On bi poput Žarka Puhovskog i u Haagu bio pouzdan svjedok tužiteljstva protiv, eto, «zlih hrvatskih generala-pobjednika!»

A mediji k'o mediji, nije im ni to dovoljno pa nam svako jutro uz kavu serviraju i samodopadnog Miroslava Zadru 'U mreži prvog'!

A tek medijski gosti kako na radiju tako i na dalekovidnici, dijapazon širok i raznovrstan da se normalnom čovjeku zgadi, od kolumnista poput Jurice Pavičića ili Denisa Kuljiša, te 'hrvatskih povjesničara' cionističke provenijencije Ive Goldsteina, Slavka Goldsteina, Daniela Ivina-Goldsteina i njihove «ustaške godine 1941. koja se ponavlja s jednako ustašoidnom 1991.-om», preko 'četnikuše' Lepe Brene sve do multi-blebetala Žarka Puhovskog, i, kao šlag na tortu, do 'novo-komponovanog istoričara', profesora i doktora s zagrebačkog sveučilišta, 'žutokljunog' Tvrtka Jakovine.

Taj mladac Tvrtko Jakovina, rođen 1972.g. u požeškoj „Valis Iudea“ (kako tvrdi njegov novo-judejski pajdaš Alen Budaj - pazi sad! - „Direktor“ židovskog Margelovog instituta u Zagrebu - Dakle, taj „profesor“ Tvrtko Jakovina (valjda i on po jednoj svojoj babi novo-judejac i kao takav naknadno „specijaliziran“ u USA (!!), valjda u Harcourtu Brace Jovanovic ili u judeo-masonskoj loži „Lubanja i kost“ na Yale Univesity?!) ne samo što gledateljstvu svojim opskurnim kripto-povijesnim konstrukcijama pokušava 'soliti pamet' nego g-lupeta čak i o stvarima iz nedavne prošlosti, radi čega bi mu i „ugledno zagrebačko sveučilište“ (?) trebalo oduzeti titular, barem profesora.

Koga to „profesor“ Tvrtko Jakovina poučava i o čemu poučava, tko to čita i uči iz njegovih rijetkih knjiga (kapitalna djela mu se zovu: «Socijalizam na američkoj pšenici» i disertacijski uradak: «Američki komunistički saveznik»), kako mu se zove profesorska katedra; da sve to nije tragično bilo bi uistinu komično! A Bogme i jest tragi-komičan taj zagrebački Filozofski fakultet!

Navest ćemo ovdje tek dvije 'dubokoumne' povijesne tvrdnje „uglednog profesora“ dr. Tvrtka Jakovine: TV emisija 'Dossier' Sutlićeve dalekovidnice jučer se bavio i tragičnom sudbinom političkih uznika s kraja pedesetih godina prošlog stoljeća (1958.g.), i to ljudi koji su s ciglih osamnaest godina proživjeli i hvala Bogu, preživjeli užase Tito-Rankovićevog, jedinstvenog mučilišta, Golog otoka, zatočeni samo zato jer su željeli demokratsku 'skandinavizaciju' tadašnje tamnice naroda-Jugoslavije.

Bivši politički uznici, Rado Pejić, Alfred Obranić, Andrija Vučemil i mnogi drugi uhićeni su kao opasni neprijatelji poretka komunističke Jugoslavije, i kao takvi prošli su neljudsku torturu višemjesečne batinaške istrage Manolićeve UDBE pa su nakon toga u ime naroda osuđeni na tešku robiju najstrašnijeg Titovog logora za batinaški preodgoj neistomišljenika, svako jutro umjesto doručka dobivali su redovnu porciju teških batina, spavali su zbijeni poput sardina, njih sedamdesetak u jednom 'sobičku'; 'dobrovoljnim radom' tucajući golo-otočki kamenjar izgradili su čak i nogometno igralište a po izlasku s robije dugo, dugo nisu mogli naći nikakvo zaposlenje jer je ljaga 'izdaje komunističkih ideala' bila nepremostiva zapreka njihovu povratku u normalan život dostojan čovjeka.

Za takve ljude, „ugledni profesor“ Tvrtko Jakovina usuđuje se reći:

Sami su krivi, njihov preuranjeni protest protiv komunističke diktature bio je na krivom mjestu i u krivo vrijeme, jednako kao i 'mađarska revolucija 1956.g.', kada demokratska Europa nije ni prstom maknula“.

Drugim riječima za Tvrtka Jakovinu su ti, tada veoma mladi i slobodoumni ljudi, bili obične i naivne budale koje su se jednostavno, umjesto protesta, trebale pomiriti s 'blagodatima' koje im je 'demokratski', komunistički režim pružao na čelu s drugom Titom, tom, po Jakovini «veoma kompleksnom ličnošću naše 'istorije».

Drugi njegov «retorički proljev» bila je njegova sinoćnja izjava kako su neovisnu hrvatsku državu, 1990.g., definitivno stvorili komunisti, ili, kako Jakovina tvrdi, njih 150.000 koji su se raspodijelili podjednako u HDZ i SDP-stranku reformiranih komunista. Ma, zar samo komunisti, druže Jakovina? A što je s udbašima pod stijegom „Krvavog Jože“ Manolića? Koliko je nama poznato, udbaši nisu morali biti članovi KPJ i KPH, štoviše i ako su to bili, morali su to tajiti od drugih komunista! Jesu li se i udbaši „podjednako podijelili u HDZ-u i SDP-u, druže američki Tvrtko Jakovina?!

Očito je da bi Tvrtko Jakovina trebao barem znati da je onaj „junački“ potomak zloglasne splitske komunističke obitelji Jurjević, zvani „mlađi Baja“, pravim imenom i prezimenom Marin Jurjević, upravo pred prve demokratske izbore u Hrvatskoj, 1990.g., zajedno s ostalim splitskim orjunašima tulumario u splitskom hotelu 'Marjan' predvodeći partizansko, kozaračko kolo pjevajući u sav glas: 'Od Vardara pa do Triglava', Srboslavijo, Srboslavijoooo....

A tadašnji komunjarski vožd, pokojni Ivica Račan zajedno je sa svojim partijskim drugovima demonstrativno napustio novi hrvatski Sabor prilikom donošenja povijesne odluke o raskidanju svih sveza s komunističkom tvorevinom zvanom Jugoslavija, sic!

Očito i 'žutokljuni' kripto-povjesničar Tvrtko Jakovina ni danas nije raskinuo te yugo-sveze, uostalom, kao ni mnogi drugi, 'hrvatski', nelustrirani filo-komunisti!

dk., omiš

(malo skratio, malo svoje dodao: A.R.J.)

No comments: