Friday, March 6, 2009

Olli ZERP, Olli Rehn - i njegove nove podvale

Semper Paratus Croatiae

Ante Rokov Jadrijević 4. ožujka/marta 2009.

Uredništvu www.Dragovoljac.com

Olli ZERP, Olli Rehn - i njegove nove podvale

Hoće li nas ovaj naš kilavi Zgubidan - i na našu veliku nesreću premijer Ivo ZERP Sanader opet prevariti - kao početkom prošle 2.008.g., kada je grmio da (njegova) Hrvatska nipošto neće odustati od svog ZERP-a, pa je već kroz tri mjeseca od njega odustao!? Hoće, opet će nas prevariti! Na to ukazuje nova činjenica da je opet prihvatio dikat Olli-ja ZERP-a, odnosno Olli-ja Rehna, povjerenika za proširenje EU, za prihvaćanje njegove i/ili njihove „medijacije“ (posredničke grupe EU-a na čelu s Marttijem Ahtisarijem) i to sve bez „nemogućih uvjeta“!!!

Što znači taj Ollijev dodatakbez nemogućih uvjeta?? Je li to isto ono što je kao prije više od dvije godine (točnije 5. prosinca 2006.g.) izjavila njegova glasnogovornica Krisztina Nagy: „Ne hvatajte se za jezične nijanse, nema šanse da sami uvedete ribolovnu zonu!“. (Jutarnji list, 6. prosinca 2006.g.).

Ma, tko tu postavlja „nemoguće uvjete“, gosp. Olli Rehn?? I tko ste uopće Vi gosp. Olli Rehn? Novi Hans Van der Broek? Novi Carl Bildt? Novi „Wolfgangster“ Petritsch? Novi „Lord“ David Owen? Novi agent London City-ja i Westminsterske palače? Novi plaćenik Georga Soroša i njegove judeomasonerije? Je li to kroz Vaša usta opet progovara ona stara pefidija „Tricky Albiona“? I doista, tko ste uopće Vi gosp. Olli Rehn?

Shame on You, Mr Olli Rehn!

* * * * *

Nejasno je zašto Olli Rehn traži odgovor bez „nemogućih uvjeta“ od Zagreba, a ne obrnuto - od Ljubljane? Tko već 15 godina izaziva probleme između naše dvije nove Države i sustavno stvara izmišljene „sporove“, kojih nikad prije nije bilo? Zar Zagreb, zar Hrvatska? Ili je to Ljubljana (iza koje u potpori stoje podmukli Beograd i još perfidniji London).

Da gosp. Olli Rehn jedan sličan takav ULTIMATUM postavi Beogradu, dobio bi primjeren odgovor: Bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob!“. A upravo je njegov dični Finac Martti Ahtisari (kojeg sada nudi nama kao šefa posredničke grupe) takav odgovor dobio na Kosovu prije godinu dana, pa od njegovog plana za Kosovo nije ostalo gotovo ništa, jer se drčna Srbija hrabro isprsila pred cijelom tom pokvarenom i licemjernom „međunarodnom zajednicom“, koja je odmah uzmakla (odnosno reterirala) i na Kosovo žurno poslala svoj EULEX, kako bi odmah, koliko-toliko, odobrovoljila drčnu Srbiju i prihvatila njenu novu

pat poziciju na Kosovu - do daljnjeg!

Citirat ću ovdje jednu moju staru konstataciju (objavljenu u „Slobodnoj Dalmaciji“ glavnog urednika Josipa Jovića, od 29. studenog 2.000.g.): “Svijet je uvijek više cijenio drske i ponosne junake, pa makar oni bili i barabe, od cmizdravih i puzavih hrvatskih ljigavaca, a mi Hrvati tu istu lekciju ponavljamo već i po dvadeseti put“.

E, baš tako se ovaj put mora postaviti i Sanader, ako imalo želi ostati zapamćen kao pravi muškarac, a ne kao obični „šonja“ - kao posljednjih pet njegovih zgubidanskih godina na položaju hrvatskog „premijera“. Evo, sada i ovdje, dajem mu još jedan u nizu mojih savjeta:

a/ argument No-1: pa ni Mađarska nema „izlaz na otvoreno more“! A Sloveniji je

Hrvatska od početka garantirala „pristup otvorenom moru“. To je jedino važeće

međunarodno pravilo, a njega Hrvatska od početka i poštuje!

b/ Ako se baš mora slušati opskurne tipove iz Brisela, pogotovo tipa Olli-ja Rehna

(kao što su to radila i prethodna hrvatska Vlada Ivice Račana!), onda treba jasno,

čvrsto i krajnje nepopustljivo insistirati da ta Ahtisarijeva grupa (uključujući i

gosp. Roberta Badintera) ima samo savjetodavni karakter, a nipošto i

odlučujući, odnosno arbitrarni, ili još točnije: „arbitražni“ karakter !!

Podsjetio bih ovdje na jedan moj tekst, objavljen na portalu Amac-Hrvati pred dvije i pol godine, točnije 22. kolovoza 2007.g. pod naslovom „Kako shvatiti ministra Rupela“(a taj je i danas najmoćniji slovenački političar, koji vlada iz sjene!):

«Ljubljana vrlo dobro zna što radi (a to još nitko u Hrvatskoj političkoj i drugoj javnosti nije uočio!), naime ona znalački stvara pravni presedan. Ljubljana sasvim sigurno računa na presudni autoritet Londona pri rješavanju ovog slučaja».....

«a Londonu dobro dođe bilo što s čime bi mogao pritiskati i ucjenjivati Hrvatsku...

....Dobro je da se naš premijer Sanader konačno trgnuo i probudio iz svoje duboke EU-euforije i postao svjestan svoje promašene, rekao bih ja - katastrofalne euro-politike. Naime, danas smo mnogo dalje od članstva u EU, a mnogo bliže članstvu u SEECP tzv. «Zapadnog Balkana» nego na početku njegovog mandata prije tri i pol godine. Stoga je premijer Sanader konačno i odlučno odbio Rupelov iznenadni i dvolični prijedlog «da se sva otvorena pitanja s Hrvatskom rješavaju u paketu, i to na OESS-ovu sudu za mirenje i arbitražu», a Rupel je spomenuo i ime Roberta Badintera kao voditelja postupka....


...Čudno je, naime, da se Rupel konačno sjetio Badintera, čije je Rješenje za granice novonastalih država na tlu bivše Jugoslavije Rupel 15 godina osporavao! Međutim, nemojmo opet biti naivni: Rupel opet kupuje vrijeme i smišlja nove «psine» i svinjarije Hrvatskoj! A to znači da će nam on uskoro izmisliti i otvoriti nekoliko novih «otvorenih pitanja», odnosno svojih novih izmišljenih problema. Tako on održava svoju političku karijeru, dok se njemu ne otvori neka nova i bolja prilika...

.... Što se tiče uvaženog g.Roberta Badintera – samo ovoliko: Nema povratka na 1991.g.! Što je bilo, bilo je! Mi nećemo ponovo od gotovog činiti veresiju! Uostalom, g. Robert Badinter je pravnik, i on bi ponovo gledao samo ono što je bilo «pravno», a ne i ono što je bilo bespravno, odnosno razbojničko! A u Srbo-komunističkoj Jugoslaviji je sve moglo biti «pravno» i sve u isto vrijeme biti razbojnički oteto! G. Roberta Badintera ni 1990./1991.g. nije zanimalo što je stvarno bilo dogovoreno 29. novembra 1943.g. na Drugom zasjedanju AVNOJ-a, niti što su od toga sve Srbi (Đilas i Vaso Čubrilović!) poništili 1944.g. i 1945.g. (autonomiju Sandžaka, Vojvodine, Kosova i Boke Kotorske!), njega ne zanima naš Sporazum sa SNOS-om (Slovenskim narodnoosvodilnim svetom) iz 1944. o tome da će etnička granica biti na mostu u Sečovlju preko Dragonje i na ušću Dragonje u more (a ne na nekom kanalu Sv. Odorika dva kilometra južnije!), itd., itd. Badinter nije političar i on ne može van svoje kože! A ovo uostalom nije ni njegova uža struka! Hvala mu, ali neka ostane doma!

* * * * *

Dakako, najbolje bi bilo već u startu odbaciti bilo kakvo političko rješenje, a to znači i ovo najnovije Rehnovo političko posredovanje! Što njime Hrvatska može dobiti?? Baš ništa! A može još jednom izgubiti - i to jako mnogo izgubiti, kao što je izgubila svoj ZERP! Barem bi to premijer Sanader mogao znati!

Stoga poručujem Sanaderu: okani se svog hohštapleraja i ne usudi se još jednom nas prevariti! Okani se već jednom svoje „politike guzice“, jer ćeš uskoro dobiti „politiku ulice“! I to ne samo Ti Sanaderu, nego i čitav Tvoj smradanerski HDZ !! I čitava ova Tvoja nova smradanerska „Koalicija narodnih izdajnika“ (časna iznimka je samo HSS gosp. Josipa Friščića!). Mogli biste vrlo brzo završiti u ropotarnici prošlosti - kamo uostalom i spadate!

I posljednje, ali ne manje važno: da sam ja stanovnik Zagreba, ja bih smjesta organizirao nekoliko stalnih (!!) protestnih skupina (kao što je to prije 8 ili 10 godina bio uradio moj stari prijatelj M.Sch..), koje bi uredno prosvjedovale protiv svake nove Sanaderove (kao i ranije Račanove!) „politike guzice“, sve dotle dok se u Hrvatskoj ne stvori jedna nova kritična masa za zbacivanje s vlasti ove nove hrvatske Udbo-Masonerije (!!), koja nam sustavno i subverzivno razara ovo novu - mukom, suzama i krvlju stvorenu - Državu Hrvatsku!

Ali nećete još dugo! „Ničija nije gorjela do zore“ - do zore novog dana i nove Slobode!

Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)

No comments: