Monday, December 7, 2009

CRNO LI SE CRVENI «VJESNIK»?


Semper Paratus (A.R.J.), Pula/Brtonigla 8.I.2003.g.


Uredništvu «Vjesnika» i Komu Treba: g. Ivici Račanu


CRNO LI SE CRVENI «VJESNIK»?


Uvodna napomena (5. dec./prosinac 2009.):


Sve što se nama Hrvatima događalo prije šest i sedam godina s ondašnjom Glavnom urednicom HTV-a gđom Jasnom Ulagom Valić, sada nam se opet vraća – opet u ključnom trenutku – ovaj put predizborne kampanje za novog Predsjednika Republike!


Peta kolona na HTV-u je prije tri mjeseca opet stavljena u stanje pripravnosti.


„Gedže s Pantovščaka“ u pomoć iz Londona i New Yorka (Rotschildi, Rockefelleri, Soroši i čitava svjetska sotonerija i judeomasonerija) su joj postavile novi zadatak: srušiti Glavnu urednicu informativnog programa gospođu Hloverku Novak Srzić i Glavnog direktora HRT-a gosp. Vanju Sutlića.


Očito je da nam se opet sprema još jedna kolosalna izborna prijevara!


Razlog je gotovo trivijalan, ali nije za podcjenjivanje! Glavna urednica Hloverka Novak Srzić je „naprasno“ (kako tvrdi kripto-komunistički i kripto-udbaški HND) smijenila novinarku i urednicu TV-emisije „Dossiea.hr“ Anu Jelinić...., zbog „teškog uređivačkog propusta“, kada je u svojoj emisiji ugostila manje poznatog politologa Darka Petričića (meni osobno odavno poznatog: tražio sam jednu njegovu staru knjigu na sajmu knjiga u Zagrebu prije sedam godina).


Prije svega, to je bilo diskreciono pravo glavne urednice Hloverke Novak Srzić – i po suštini i po formi!!


Naime, novinarka i urednica Ana Jelinić jest pogriješila (!!), jer je u svojoj TV-emisiji „Dossier.hr“, 13. nov./studenog ove 2009.g., mjestimično „navlačila“ gosp. Darka Petričića, da izravno kaže i ono što on sam vjerovatno ne bi rekao – u javnom razgovoru na HTV-u.


No, to isto stalno čini i novinar i urednik Aleksandar Aca Stanković, u svojoj stalnoj TV-emisiji „Nedjeljom u dva“. Naime, vještački se, vješto, stvara napetost, što je pak dobro došlo HTV-u za podizanje gledanosti njegovih udarnih TV-emisija.


Pa, ipak, ja osobno mislim da je gospođa Hloverka Novak Srzić, kao Glavna urednica informativnog programa HTV-a, previše revnosno i ishitreno reagirala, odnosno posegnula za grubom cenzurom. Neću ovdje špekulirati tko je mogao na nju izvršiti politički ili neki dugi pritisak.... A pretjerana revnost je i prije 15-tak godina bila vidljiva kod nje. Čudno mi je da se toga nije otresla do sada.


Gospođa Hloverka se – vjerujem – vjerovatno nesvijesno ili nedovoljno promišljeno stavila u zaštitu ... visokog (političkog!) kriminala i njegove povezanosti s nekoliko hrvatskih mafija. A ta vrlo korisna TV-emisija mlade gospođe Ane Jelinić je upravo o tome govorila (!!), nasušno nam je bila potrebna!. Inače, ja tu njenu TV-emisiju nisam izravno gledao (nego samo na Web-portalu You Tube,) jer mi se ta emisija odavno ogadila, čim sam na njenoj „špici“ ugledao onog opskurnog novinara Petra Štefanića, meni zloglasnog još iz radijske emisije HR1 „U mreži Prvog“! Godinama ga nisam mogao ni smisliti... kao ni one ostale novinare koji vode tu antihrvatsku emisiju! Prljavu i prljavo manipuliranu.


Osobno sam protiv bilo kakvog „jednoumlja“.


Predlažem gospođi Hloverki da još jednom preispita svoju ishitrenu odluku,

te da novinarku i urednicu Anu Jelinić, zbog navodnog „teškog uređivačkog propusta“, razumnije kazni samo suspenzijom i to samo do završetka ove predizborne predsjedničke kampanje, a najduže do 10-tog ili 15-tog siječnja 2010.godine!


Napominjem da će se u utorak, 8. prosinca ove 2009.g. ponovo sastati programsko vijeće HRTV-a“, čiji neki članovi (primjerice stanoviti Hašim Bahtijari, novnar jednog antihrvatskog tjednika iz Zagreba, te Sanja Modrić, ponovo novinarka srpskog i udbaškog „Novog lista“ iz Rijeke), traže smjenu Glavne urednice HTV-a Hloverke Novak Srzić i Glavnog direktora Vanje Sutlića!


E, nećemo dozvoliti medijskim Petokolonašima da to učine !!


Nećemo dozvoliti da na čelo HRTV-a dođe jedan Mesićev špiclov Denis Latin!!


A znamo i kako ćemo im se suprostaviti !!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.


* * * * * *


Evo ovako!


Semper Paratus (A.R.J.), Pula/Brtonigla 8.I.2003.g.


Uredništvu «Vjesnika» i Komu Treba: g. Ivici Račanu


CRNO LI SE CRVENI «VJESNIK»?


Stvarno mi već dugo nije jasno zašto još uvijek kupujem i (djelomično, ali i vrlo pomno !) čitam «Vjesnik». Još prije kojih šest mjeseci bio sam započeo svoj mali esej pod naslovom «Zašto želim biti stečajni upravitelj Vjesnika» (dakako, s komesarskim ovlastima!), ali ga zbog bremena ostalih svojih nasušnih obveza nisam stigao dovršiti. Neka, može još čamiti neko vrijeme u radnim memorijama mog kompjutera. Srećom, kao neki čudan ovisnik i tragač o dubljim saznanjima i dubljim iinformacijama, «Vjesnik» nikad nisam uspio do kraja odbaciti, pa mi se to na neki način opet dobrim vraća!


Dakle, pročitao sam danas nekoliko članaka i (još bolje) crtica iz «Vjesnika». Evo što je meni najvažnije i što mi ne da mira:


Prvo, u članku-intervjuu Dženete Čokić s Goranom Milićem (u «Vjesniku» od 6.siječnja 2003.g.) uspio sam detektirati zašto Glavna urednica HTV Jasna Ulaga Valić ipak nije pala u pokušaju crno-crvenog puča na HTV-u. Gosp. Goran Milić, ugledni (dosadašnji) urednik Kontakt-političkih emisija na HTV-u i budući glavni urednik cjelokupnog Informativno-političkog programa kaže da je ekipa koja je ponudila ostavke (Nikola Kristić, Katja Kušec, and Co.) bila dobra i da je «prvi put u povijesti HTV-a uspjela u glavnom TV-Dnevniku u 19.30 imati reportaže i komentare koji izravno kritiziraju vlast i predsjednika vlade (Sic! Premijera Račana, op.a.), vezano za tekuće događaje», a navodno nisu htjeli objaviti neke druge informacije, na kojima je Račanova vlast insistirala.


Jasno je da tu nešto krupno fali! Fali «Vjesniku», a ne nama, njegovim čitateljima! Što to? Odgovorit ću posredno, kroz usta g. Gorana Milića: «»Sad se postavlja pitanje: zašto oni žele otići ako su svoj posao dobro obavljali? Ali to više nije u mojoj domeni. To je stvar njihovog odnosa s glavnom urednicom koju su sada jednostavno napustili. A kako ja ne mislim da napuštanje nekoga tko je legalno izabran znači da se time dolazi na njegovo mjesto, naravno da takav postupak ne odobravam» (završen citat).


Dakle, što tu fali? Fali ključna činjenica da svi spomenuti novinari volens-nolens, nikad nisu kritikovali i predsjednika republike Stipu Mesića!! A to u posljednjih godinu i pol izbjegava i sve crniji, odnosno crveno-crniji «Vjesnik»! Eto, u tom brlogu leži lisica !


Ako ćemo pravo, premijer Račan je posljednjih šest mjeseci odigrao i neke vrlo dobre poteze za naš narod i našu Državu. Neka misli što tko hoće, ali general Bobetko ipak nije završio u haaškom zatvoru, a nije ni general Gotovina, pa čak ni general Mirko Norac!! A to je nešto što se predsjedniku republike Stipi Mesiću i njegovom Udbo-Kosovskom Pantovščaku nimalo ne sviđa!


Stoga oni posljednjih godinu i pol dana vode neku svoju tajnu i subverzivnu politiku protiv predsjednika hrvatske Vlade gosp. Ivice Račana, podrivaju HTV, podrivaju «Vjesnik», potpuno su preuzeli riječki «Novi list» i «Glas Istre», sve više se učvršćuju na svojim «Breonima» (!), odnosno svojoj novoj «Adi Ciganliji», sve više razaraju našu HV i našu hrvatsku policiju, blokiraju imenovanje naših (i njima nepodobnih) veleposlanika, pa čak i generala, šefova tajnih službi, itd.


Međutim ne mogu dalje! Ponovo se stvorila kritična masa u hrvatskom narodu, što se ogledalo i u toliko napadanom Vijeću HRT-a, koje se na tom valu i na tom fonu kritičke javnosti oduprlo Mesićevskom pokušaju neostaljinističkog prevrata na HRT-u. A upravo to je ono što je gospodin. Goran Milić prešutio u intervjuu s novinarkom «Vjesnika» Dženetom Čokić i što se ona uopće i nije potrudila podrobnije to razjasniti !?


A stvari su kristalno jasne. Pogledajmo tko je najviše napadao Glavnu urednicu HRT-a Jasnu Ulagu Valić, a tko je bio glasnogovornik Udbo-Kosovskog Pantovščaka u «Vjesniku» i na HTV-u. U « Vjesniku» je to bio mladi i nadobudni Branko Vukšić (Orwele, Orwele, nepogrešiv si bio!), a na HTV Denis Latin – «Ćirilica» (Freude, Freude, nepogrešiv si bio!). Dakle, kada je počeo Udbo-Kosovski pokušaj puča na HTV-u? Kada je Glavna urednica Jasna Ulaga Valić zabranila emitiranje jednostrane Latinove «Latinice» o (dakako, jednostranoj!) «Deustašizaciji Hrvatske» ! A kada im to ipak nije uspjelo, kad su reakcije vjesnikovih čitatelja postale prijeteće za otkrivanje izvora te subverzije, onda su mladog i nadobudnog Branka Vukšića brže-bolje prebacili na ključno uredničko mjesto u «TV Novu», s ciljem da tamo što prije oforme svoj Udbo-Kosovski dnevno-politički i dnevno-informativni Agit-Prop, po ugledu na Soroševu «Slobodnu Evropu» u Pragu.


Sada je ulogu Mesićevog glasnogovornika u «Vjesniku» preuzeo ( na pristojnijoj i manje prepotentnoj razini) Bruno Lopandić, bivši novinar «Slobodne Dalmacije», a odmah nakon njenog gušenja i famozni Glavni urednik Manolićeve, Baraćeve i Mesićeve «Republike»!!


A to je nevjerovatno lako detektirati (glupi i senilni udbaši!). Tko god je u posljednjih šest mjeseci pročitao plitkoumne članke novog udarnog «Vjesnikovog» novinara Bruna Lopandića, mogao je primjetiti za koga je on radio i navijao: napadao je Račanovu Vladu (Haag, ishitrena afera s generalom Bobetkom, nova Srboslavska Balkanija, itd.), a potiho i plitko je branio stavove Mesića i njegovog Udbo-Kosovskog Pantovščaka!


* * * * * *


S druge strane, Račanu se i ne može mnogo pomoći. On je žrtva svoje vlastite negativne selekcije kadrova, prije svega svog totalno nesposobnog Picule, zatim svog totalno nesposobnog Crkvenca, svoje nesposobne Željke Antunović, svog itekako «sposobnog» S-Linića i svog čudnog i demonskog pajdaša Damira Vrhovnika! A tu je i njegov najnoviji «super-sposobnjak» dr. Goran Granić!


Sada se takva negativna selekcija kadrova razbija o glavu gosp. Račana. Evo najnovijeg primjera iz crtice «Rekli su» u «Vjesniku» od 8.I.2003.g.: navodi se citatom Slavko Linić, glavni stečajni i novo-privatizacijski menadžer u Račanovoj Vladi: «Bitna je promjena u Hrvatskoj uslijedila kada smo od socijalističkih mastodonata počeli stvarati manje tvrtke. To radimo i u INI i HŽ-u.» (završen citat citata).


To je tipična S-Linićeva manipulacija! Uzmimo samo primjer te nesretne INE. Taj se socijalistički mastodont nije bitno smanjio. A moglo se to učiniti vrlo lako i gotovo bezbolno! Evo primjera: Zašto se benzinske crpke u malim mjestima ( na primjer u mojem Vodnjanu, mojoj Baderni, mojem Novigradu ili mojim Bujama naprosto ne privatiziraju ili barem dadu u koncesijski najam njihovim najpoduzetnijim radnicima? Tada te pumpe ne bi zimi radile samo do 19 sati, tako da naši vozači od Pule do Umaga ili Plovanije (80km) nemaju otvorenu niti jednu benzinsku crpku do jutra!


Ista je situacija i na našim otocima. I u cijeloj Lici. itd. A na dlaku isto je slična situacija i sa malim poštama u svim spomenutim lokacijama. Zašto se i one ne privatiziraju ili koncesiraju?! O čemu nam onda «palamudi» S-Linić?!


Gosp. Račan mora požuriti s time, ako želi popraviti svoj predizborni rejting! Neka se ostavi velikih socijalističkih mastodonata u poljoprivredi! Obnova PIK-ova nije uspjela i ne može uspjeti. Ni plitkoumna reforma školstva ne može uspjeti. A budući da gosp. Račana sve češće pritišće gosp. Zlatko Tomčić, koji mora «nahraniti» svoju sve brojniju stranačku klijentelu, nema razloga da i Račan od Tomčića zatraži barem dvije glave: onu Pankretićevu i onu Strugarovu! To su dva od tri najnesposobnija ministra!


* * * * * *


Gosp. Račan bi se, konačno, trebao malo više dohvatiti svog sve crnijeg (pantovščaškog!) «Vjesnika», kojim je gotovo u potpunosti zagospodario Žarko Puchovsky i njegovi svakim danom sve brojniji i sve moćniji «Judoni-Škudoni»!


Očita je sprega Puchovskog i Stipe Mesića! Kud «Gedža s Pantovščaka» tud i njegov stari gedžovan! Kad Žarko Puchovsky poželi da se pojavi na stranicama «Vjesnika», mali mu Fijačko to odmah omogući. Kad Žarko Puchovsky poželi da se pojavi na HTV-u, mali mu Ivo Goldstein ili «Ćiril» Latin to odmah omogući.


Ako se glavna urednica Jasna Ulaga Valić tome usprotivi, onda se odmah otvara gotovo histerični javni linč nad njom.


Sad se vidi fatalna Račanova greška s ušutkivanjem Jovićeve i Vukmanove «Slobodne Dalmacije»! Sad bi Račanu dobro došla jedna kritička i beskompromisna Jovićeva «Slobodna Dalmacija». Nažalost, ona je sada već prešla u ruke Pantovščaka i postala Mesićeva i Manolićeva mala crvena prostitutka «Slobodanka». Čuda čine «Judine Škude», pogotovu ako se usmjeravaju i dijele s Pantovščaka!


Eto zašto je i kako je Žarko Puchovsky postao glavnim cenzorom «Vjesnika», a Ivo Goldstein glavnim cenzorom HTV-a (gdje je već uspio smjeniti sjajnog urednika Miroslava Mikuljana a uporno pokušava smjeniti i Glavnu urednicu Jasnu Ulagu Valić.


Zato Račane, pamet u glavu: probudi se. Zovi, samo zovi! «Vjesnik» još nije do kraja izgubljen. Zovi me za stečajnog komesara «Vjesnika»! Da počistim tu novinarsku prostituciju iz «Vjesnika» !


Semper Paratus Croatiae!

Ante Rokov Jadrijević

Pula/Brtonigla


No comments: