Thursday, December 10, 2009

dr. Miroslav Tuđman - Zahtjev Vladi RH


prof. dr. Miroslav Tuđman 10. dec/prosinac 2009.g.

Neovisni predsjednički kandidat


Zahtjev Vladi RH

da odustane od nezakonitih i represivnih mjera

prema časnicima Hrvatske vojske


Upadom u stanove, pretresima i privođenjem na razgovore hrvatskih časnika, uključujući i načelnike Glavnoga stožera na sam dan obilježavanja 10. obljetnice smrti prvoga hrvatskog predsjednika i vrhovnog zapovjednika Hrvatske vojske dr. Franje Tuđmana, hrvatska

politika i država institucionalizira represiju kao „prihvatljiv“ oblik ponašanja prema visokim časnicima i dužnosnicima Oružanih snaga.


Time vlast opetovano iskazuje krajnji podanički mentalitet prema Tužiteljstvu Haaškoga suda i svojim političkim mecenama.


Primjenom represije očito se želi poručiti kako za sudionike Domovinskoga rata ne vrijedi zaštita ljudskih prava.


Uporaba staljinističko-rankovićevske metode kao institucionalizirani oblik nove represije, ima za svrhu diskreditaciju Domovinskog rata u cjelini, s konačnim ciljem poništavanja uspostave i međunarodnog priznanja samostalne i suverene države Hrvatske.


Premda je činjenično stanje poznato, da u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“ nije bilo nikakva prekomjernog granatiranja, kao ni izgona Srba,

što je i potvrđeno i dosadašnjim tijekom sudskoga procesa protiv hrvatskih generala Gotovine, Markača i Čermaka, onda se mora zapitati:


Zašto hrvatska Vlada poduzima represivne mjere prema sudionicima „Oluje“ ?


Teško je povjerovati da hrvatskoj Vladi nije poznato da je potraga za fantomskim topničkim dnevnicima, dio specijalnoga rata, kojem je cilj iznuditi poželjne presude, nepostojećim topničkim dnevnicima.


Obrana generala Gotovine jasno je pokazala kako su spomenuti postupci nezakonito miješanje u sudski proces, a zašto je prvenstveno odgovorna Vlada Republike Hrvatske, svojom politikom prema Tužiteljstvu i postupcima prema hrvatskim braniteljima.


Umjesto da surađuje sa Sudom i odbaci neprimjerene i neutemeljene zahtjeve Tužiteljstva, ovakvom politikom Vlada izravno radi protiv hrvatskih nacionalnih interesa i obrane generala Gotovine, Markača i Čermaka.


Zato od Vlade RH tražimo da punu potporu da obrani hrvatskih generala, te da poštuje odluke Hrvatskoga sabora i Ustavnog suda Republike Hrvatske o Domovinskom ratu i vojno-redarstvenim operacijama „Bljesak“ i „Oluja“, kako bi se zaštitio dignitet Domovinskog rata i svih njegovih sudionika.



Zagreb, 10 prosinca 2009. prof. dr. Miroslav Tuđman

Neovisni predsjednički kandidat

No comments: