Sunday, December 6, 2009

Latin spreman za uvođenje reda na HTV-u


Index.hr srijeda, 2.12.2009 12:00


Latin spreman za uvođenje reda na HTV-u

(Prisavlje umjesto Pantovčaka !!)



Tekst: I.Ć.
Foto:Saša Midžor Sučić (Cropix)


"ODREĐENE ambicije imam, ali za ovakvo nešto zapravo nemam komentara", bio je odgovor Denisa Latina za Index kada smo ga upitali koliko je istine u tome da bi se mogao natjecati za mjesto urednika Informativnog programa ili možda ravnatelja HRT-a u slučaju smjene Hloverke Novak Srzić odnosno Vanje Sutlića.


Već uvodi red


Prema našim izvorima, Latin bi se vrlo rado prihvatio jedne od te dvije funkcije, no o tome za sada nitko ne želi govoriti jer se još uvijek ne zna sudbina Sutlića, a ni Novak Srzić. Manevarskog prostora za ravnatelja i urednicu da se spriječi odlazak s Prisavlja još uvijek je dosta, a mnogi potencijalni kandidati za sada još uvijek ne žele izlaziti u javnost.

Što se Latina tiče, poznato je kako je imao ambicija za Pantovčak, odnosno za kandidaturu za predsjednika Hrvatske, no i vrh Prisavlja za vrsnog novinara također bi zadovoljio njegove apetite. Isto tako poznato je njegovo neslaganje s dosadašnjom kako uređivačkom politikom a tako i s ravnateljem, a Latin je i više nego spreman uvesti red.


Prepiska kao program?


Podsjetimo. "Vas prvo treba počistiti s HTV-a", poručio je Denis Latin kolegama s Prisavlja Lamiji Alečković i Iliji Jandriću koje je preko Facebooka optužio da "drže stranu" Hloverki Novak Srzić zato što bez nje nikad ne bi vidjeli ekran.


Latin je to napisao na svom profilu uoči interne ankete koju je proveo Blago Markota, a kojom su novinari morali ocjenjivati rad glavne urednice informativnog programa. Isto tako Latin se nedavno na svom profilu i zapitao gdje je Nensi Brlek.


Štoviše, mnogi su u toj njegovoj prepisci na Facebooku u kojoj govori kako bi neki kolege zapravo trebali otići, a neki se i vratiti prepoznali ne samo Latinovu kandidaturu nego i način njegova budućeg rada, odnosno budućeg kadroviranja.


No comments: