Wednesday, October 27, 2010

Je li ova gđa Viviane Reding normalna....



Ipress.hr/ Pohvale iz EU: Kosor je snažna žena koja radi dobar posao za Hrvatsku

Objavljeno: 25.10.2010. | 18:14

Pohvale iz EU: Kosor je snažna žena,

koja radi dobar posao za Hrvatsku

(slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića i dr.)


Povjerenica za pravosuđe Europske komisije Viviane Reding izrazila je u ponedjeljak u Bruxellesu punu potporu Hrvatskoj i premijerki Jadranki Kosor u borbi protiv korupcije, bez obzira o kome se radilo.

"Bilo mi je zadovoljstvo i čast sudjelovati na vrlo uspješnom radnom ručku sa snažnom ženom koja je potrebna kako bi donijela snažna rješenja u ovom trenutku u Hrvatskoj. Najvećim dijelom smo razgovarale o potrebi borbe protiv korupcije, što se može činiti samo s neovisnim pravosuđem, te neovisnim javnim tužiteljem, koji se bori protiv korupcije, bez obzira o kojoj se političkoj stranci, obitelji ili osobi radi", kazala je u izjavi nakon susreta s hrvatskom premijerkom povjerenica Reding.

Dodala je da će premijerka Kosor, radeći na taj način, "izgraditi snažnu Hrvatsku u kojoj prevladava poštenje, gdje je neovisnost pravosuđa normalna stvar, što je posebno dobro za poslovanje, a posebno je dobro za hrvatsku djecu, za njihovu budućnost", dodala je.

"Drago mi je što imate ovako snažnu ženu za premijerku da radi taj posao", naglasila je Reding.

Premijerka Kosor je izrazila zadovoljstvo dobivenom potporom. "Doista sam zadovoljna ovim razgovorom, dobila sam i osobnu potporu u svemu što radim, ali sam istaknula da to činimo prije svega zbog nas, zbog naše djece, jer doista želimo hrvatsku državu u kojoj će svatko raditi, zaposliti se, školovati zahvaljujući svojim sposobnostima, a ne količini novca kojim može platiti kako bi ostvario svoje ciljeve", rekla je Kosor.

(više o tome na Ipress.hr)

Povjerenica Reding je rekla da Komisija u "osjetljivom i golemom" poglavlju Pravosuđe i temeljna prava ne analizira "samo riječi, nego i konkretne političke korake kako bi se pravosuđe u Hrvatskoj razvilo na način da bude neovisno, pošteno i brzo".

"Vidjela sam golemi napredak u ovom području, naravno ostalo je još puno posla i složile smo se da trebamo ići zajedno u pravom smjeru jer bi to bilo odlično za Hrvatsku i odlično za Europu", rekla je.

Premijerka Kosor će se tijekom radnog posjeta Bruxellesu sastati i s belgijskim premijerom Yvesom Letermeom i predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

(H)


Komentari (7)

7. komentar: anterokovjadrijevic

Srijeda, 27 Listopad 2010 10:28

Je li ova gđa Reding normalna....

... ili je pala s mjeseca?

Valjda se radi o tipičnom EU-ro feminizmu u njenim pohvalama 'snažnoj ženi'. Ma, u čemu je naša Vlajina Jaca snažna? Valjda u krevetu sa Borutom Pahorom (ponovo ljetos na Brijunima!)? Ili sa Šeksom?

I koja su to njena 'snažna rješenja'? Pa ta je Vlajina Jaca od svega što je 'snažno' najavljivala - odmah i odustajala! Odustala je od smanjenja ogromnog broja od oko 560 općina i gradova (višak od njih 250!), koji godišnje ovu Državu koštaju preko 27 milijardi kuna (javni podatak bivše predsjednice SSSH Ane Knežević!).

Odustala je od smanjenja viška službenika državne uprave (višak od najmanje 20.000 državnih službenika, odnosno parazita!). U državnoj upravi se radi prosječno samo tri sata dnevno (podatak iz Jutarnjeg lista prije dvije godine, koji čuvam u svojim fasciklima).

Odustala je od smanjenja RTV-pretplate.

Odustala je od smanjenja broja zaposlenih na HRT-u za najmanje tisuću zaposlenih (BBC je procijenio da ih je višak čak 2.500 !).

Jaca je odustala je od međunarodne arbitraže o Piranskom zalivu u Haagu ili Hamburgu (međunarodni sud za pravo mora). Umjesto toga je pristala na POLITIČKU ARBITRAŽU.

Odustala je od duga Ljubljanske banke hrvatskim štedišama (koji se s kamatama popeo na više od tri milijarde eura!!!). Umjesto toga je pristala ( u krevetu s Pahorom!) da to ponovo postane sukcesijsko pitanje!).

Ukratko, odustala je od svega osim od zaduživanja Hrvatske, jer ona lažnjakinja (a i lažljivica!), koja jedva čeka da Hrvatska nestane kao DRŽAVA ! Jer je ona Šeksova petokoonašica, kao i on sam! Jer nije Hrvatica, kao što ni Šeks nije Hrvat (on je Židov, kao i onaj njegov osječki prethodnik Josip Frank, koji je bio zagriženi - austrofil!).

Ovo nije moj odgovor Jaci Vlaisavljević, pa se vraćam odgovoru gđi Viviani Reding, europskoj povjerenici za pravosuđe. Ma što je ona slijepa i gluha (na žalost nije mutava!)? Ona je valjda jedina u Briselu koja u Hrvatskoj vidi 'neovisno pravosuđe'. I 'neovisnog javnog tužitelja' Mladena Bajića. Onog Bajića koji osam godina nije ništa radio, koji je samo kočio i opstruirao rad našeg 'pravosuđa' - odnosno 'Krivosuđa'! I samo je ona navodni 'vidjela golemi napredak u ovom području'!?

Fuj takvoj povjerenici EU-a za pravosuđe!

Takav je bio i onaj njihov Olli Rehn!

Fuj takvoj Europskoj Uniji !

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.
(hrvatski socijal-radikal)

6. komentar: Lamagliaverde

Srijeda, 27 Listopad 2010 09:55

Tog dana je gospođa Reding bila u Zagrebu i fino oprala Jacu i društvo. Mrkim pogledom i oštrim glasom je svima dala do znanja da borba protiv korupcije nije samo igrokaz oko privođenja osumnjičenih, nego procesuiranje i kažnjavanje istih.

Citiram: "Europska komisija smatra da Hrvatska treba pokazati napredak na polju pravosuđa ne samo donošenjem zakona već i njihovom provedbom..."
Pitam se, kojim se rezultatima u proteklih 45 dana može pohvaliti Jaca ( osim farse sa Polančecom), kad je uspjela od Redingice izmamiti silne pohvale i devedesetosmozubni osmijeh !?
Možda je dragu Vivian, po starom dobrom kroatistanskom običaju...podmitila !!!!!
Uaaaahahahahahahhhaaaaa !!!

3. komentar: marnik

Utorak, 26 Listopad 2010 22:57

Kome se ide na ruku?!

Svi mi znamo kako je započela naša premijerka sa mjerama za oporavak gospodarstva. Uvela je harač, išla na ruku tajkunima, srozala gospodarstvo, povećala broj nezaposlenih, piranski zaljev je pod upitnikom, povećane su kamate građanima na kredite, lopovi iz pretvorbe i privatizacije su i dalje na slobodi, osim onih koji su izbačeni iz hdz i neke sitnije ribe. Životni standard i dalje pada, plaće i mirovine su zamrznute, raste broj nezaposlenih idr. Svi ti navodi kazuju da premijerka i ova Vlada nisu na istom kolosijeku sa svojim narodom, osim sa onim priveligiranim koji su skloni i simpatišu hdz.

Na žalost, narod nema nekog izbora jer na političkoj sceni egzistiraju samo oni koji žele vladati, ali ne i raditi. Više bi cijenio kada bi se na Markovom trgu ozbiljnije i odgovornije radilo u iznalaženju riješenja iz sveopće krize, nego gledao i slušao loše scenarije političkog igrokaza.

2. komentar: Biondo

Utorak, 26 Listopad 2010 13:01

Kako što?

...krumpir salatu...

1. komentar: Kitz

Ponedjeljak, 25 Listopad 2010 23:21

sta li im je jaca sada prodala (poklonila) pa je hvale???

No comments: