Sunday, October 17, 2010

Nekima treba dvadeset godina....


Ipress.hr
/ Merkel: Koncept multikulturalnog društva je propao

Objavljeno: 17.10.2010. | 09:13

Merkel: Koncept multikulturalnog društva je propao

Njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu je izjavila da je pokušaj stvaranja multikulturalnog društva u Njemačkom "u potpunosti propao", dodavši na taj način dodatnu vatru na prethodnu raspravu o imigrantima i islamu oko čega unutar njezina konzervativne stranke već odavno postoje podjele među članovima.

Merkel je na sastanku mladih Demokršćanske unije (CDU), izjavila kako multikulti koncept, prema kojemu "ljudi žive sretno jedni pokraj drugih", jednostavno nije uspio u zemlji u kojoj živi oko četiri milijuna muslimana.

Kancelarka je podsjetila da je njemačka šezdesetih pozivala radnike iz inozemstva da dođu u Njemačku, no oni su ostali živjeti ondje. "Zavaravali smo se govoreći: 'Neće ostati, u jednome će trenutku otići', no to se nije dogodilo", rekla je Merkel.

Osobito je reagirala na izjavu njemačkoga predsjednika Christiana Wulffa, koji je nedavno izjavio da je islam dio Njemačke, poput kršćanstva i židovstva. Ona smatra kako je to istina, no istodobno je uvjerena da i imigranti moraju napraviti više kako bi se integrirali u njemačko društvo.

"Svatko tko u startu ne zna njemački jezik, nije dobrodošao", rekla je Merkel, dodavši kako smatra da bi imigranti trebali učiti njemački jezik, kako bi pohađali škole i dobili priliku na tržištu rada.

Komentari Angele Merkel uslijedili su u trenutku kada se na njemačkoj političkoj sceni sve češće čuju poruke vodećih političara koje imaju negativnu konotaciju prema imigrantima.

Početkom tjedana vođa bavarske Kršćanske socijalne unije (CSU) Horst Seehofer, također je izjavio kako smatra da je koncept multikulturalnosti u Njemačkoj mrtav.

Kancelarka se prošli tjedan sastala s turskim premijerom Tayyipom Erdoganom. Tursku zajednicu u Njemačkoj čini oko 2,5 milijuna ljudi, a Merkel i Erdogan su se dogovorili kako će se aktivnije angažirati na njihovoj boljoj integraciji. (H)Komentari (1)


anterokovjadrijevic

Nedjelja, 17 Listopad 2010 11:07


Nekima treba dvadeset godina....

.... da bi shvatili i najjednostavnije životne stvari!


Imati preko 40 godina i ne doći do svijesti ili osvješćenja o najosnovinijim zakonima ljudskog življenja, to već prelazi u životnu tragediju.


Toliko o Angeli Merkel i njoj sličnima!


A evo o čemu se ustvari radi: prije pedeset godina USA je imala manje od 200 milijuna stanovnika. Radničke satnice su pod utjecajem tada vrlo snažnih sindikata počele naglo rasti, pa se kapital počeo masovno seliti u Južnu Aziju, a u Americi su kapitalisti počeli masovno uvoziti jeftinu radnu snagu iz Meksika. Profit kapitalista je počeo naglo rasti, ali nitko se nije usudio javno upitati: a tko će platiti socijalne troškove milijuna i desetaka milijuna useljenih meksičkih obitelji, školovanja njihove djece, itd., itd. A sada ih je samo u državi Texas oko 35 milijuna! A tek u državi Florida....itd.


Malo kasnije se isto počelo događati i u Njemačkoj - s useljenim Turcima i njihovim obiteljima. Njih u Njemačkoj ima oko sedam i pol milijuna... Malo kasnije i Francuskoj s useljenim Arapima - frankofonima - iz zemalja Magreba, kojih već ima preko pet milijuna.....


E, sada je Vrag konačno odnio šalu!! Dakle, pitanje glasi: a što su u međuvremenu radili oni štupidni američki, njemački, francuski i... sindikati? Oni su 'bratski' šutili, kao začarani stupidnim ideja nekakvog velikog 'svjetskog bratstva'...., koje se nakon sloma komunizma i njegovih glupih ideoloških utopija, polako počelo pretvarati u novu svjetsku 'Multi-Kulti' ideologiju, dakle novog svjetskog božanstva – i njegovog novog svjetskog poretka - dakako, iz istog izvora iz kojeg je došao i komunizam. Iz mračnih legla judeomasonerije – onih u Londonu i New Yorku!


A to je i kod nas u Hrvatskoj problem: tko god nešto samo zucne protiv 'Multi-Kulti' - novog okultizma - odmah na njega skoče Soroševe subverzivne 'nevladine udruge', koje - pazi sad! - plaća naša Vlada! Iz naših plaća ili mirovina!


Pa ipak, postoji jedno jednostavno rješenje: uvesti porez poslodavcima na strane radnike (!!), ili možda još bolje- natjerati naše kilave sindikate da pritisnu naše divlje kapitaliste da i stranim radnicima moraju plaćati sve one dažbine kao i za naše radnike! Ali.... oni to ne plaćaju ni našim radnicima (ili jako umanjeno plaćaju!), a nijedna hrvatska Vlada dosad nije ni pokušala riješiti taj problem naših radnika, a kamo li stranih radnika u Hrvatskoj (pretežno BiH Muslimana, koje Srbi zovu 'Turcima').


Dakle, kod nas nije glavni problem 'preskupa cijena rada' - kako nam stalno trabunjaju banksteri (bankers=gangsters) iz MMF-a i Svjetske banke, nego su naš problem naši divlji kapitalisti tipa Keruma, Horvatinčića, Nadana Vidoševića, itd., itd., a kod nas ovdje u Istri - ZNA SE - Jakovčića, Steve Žufića, Faggiana, pokojnog Bažona i ostali tutti quanti!


Dakle, da zaključim: divljim kapitalistima ide veliki profit, a narodima USA, Njemačke, Francuske, italije..... i Hrvatske, ostaju na leđima svi ostali socijalni tereti.....


E, upravo zato USA nezaustavljivo tone, Velika Britanija tone, Italija tone, EU je pred raspadom, a u svijetu bijesne devalvacijski ratovi – tko će više sniziti vrijednost svoje valute - samo se naš guverner HNB-a dr. Željko Rohatinski u potaji raduje – po onom Židovu Lavu Davidoviču Bronsteinu – Trockom – 'što gore-to bolje!'.


No, vidjet ćemo vrlo skoro – tko će se ovaj put zadnji radovati !!!


Neću dalje (stalno mi se ruši Portal, netko me stalno ometa - već šesti put!), a to uostalom i nije moja struka. Ja ovako kao amater. Kao domoljub i kao rodoljub. Pa tko hoće neka nastavi ovdje gdje sam ja stao.


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(jedini hrvatski socijal-radikal)


No comments: