Thursday, December 23, 2010

Počela nova propagandna kampanja za članstvo u EU

AMAC-Hrvati.com/ Počela nova propagandna kampanja za članstvo u EU/

20 Prosinac 2010

Počela nova propagandna kampanja za članstvo u EU

(Slijedi polemika Ante Rokova Jadrijevića i stanovitog 'Domagoja')

Upozoravamo sve čitaoce portala da obrate pažnju na početak nove propagandne kampanje za članstvo u Europskoj Uniji, koja je rezultat gotovo tragično niskog opredijeljena 'ZA' u mjesec dana staroj Gallupovoj anketi (24%).

Gallupova anketa potpuno je obrnutih rezultata od onih koji su se uobičajili objavljivati po hrvatskim medijima (50% do 65%) i izazvala je alarm kako u Bruxellesu, tako i u hrvatskoj vladi, no tu ipak manje, budući je samoj vladi mnogo manje stalo do toga 'što narod misli nego li što je to slučaj s Bruxellesom.

Početak kampanje obilježen je jučer u glavnom dnevniku HRT-a u prilogu koji se bavio ogromnim sredstvima koje je Poljska 'povukla' iz europskih fondova odnosno do rasta inozemnih ulaganja i posljedično do povratka poljskih radnika u Poljsku. Posve razumljivo nije bilo ni riječi o strukturi tih ulaganja (u Hrvatskoj se radi uglavnom o ulaganjima u trgovačke centre kako bi se otvorila vrata uvoznoj tj europskoj robi), a s obzirom na činjenicu da Poljska ima osam i pol puta veće stanovništvo od Hrvatskog, interes za poljsko tržište neusporedivo je veći od onog za Hrvatsku.

Cijeli prilog bio je intoniran optimizmom zbog uspjeha kojeg je članstvo u EU donijelo Poljskoj a kao potvrda toga navedeno je da se 'čak i jedan broj Poljaka na radu u EU vraća kući jer su 'kod kuće' bolji uvjeti rada tj ima više posla. Nije jasno kako nešto takvo može biti upotrijebljeno kao argument za članstvo u EU - ako razlika između Poljske i EU nestaje koji je tome razlog? Poboljšanje okolnosti u Poljskoj ili pogoršanje onih u EU?

Na žalost autora emisije povratak Poljaka u Poljsku nije od jučer i teško da ima previše veze s europskim investiranjem u Poljsku. Val vraćanja u Poljsku započeo je još 2008 godine s izbijanjem financijske krize i rastom nezaposlenosti u EU; posebno u Velikoj Britaniji (sa Škotskom).

Današnji val štednje u V. Britaniji toliko je pogoršao uvjete života na Otoku da je mnogima lakše živjeti kod kuće u Poljskoj, nego pokušavati naći posao u nekoj od preostalih industrija Britanije (uglavnom ribarstvo).

Dakle, osnovni 'spin' ovog propagandnog priloga na HRT-u sastoji se tome što je kao razlog (skromnog) vraćanja poljskih radnika u Poljsku navedeno apsolutno poboljšanje ekonomske situacije u Poljskoj zbog 'europskog investiranja a de facto radi se o pogoršavanju uvjeta zapošljavanja i života u EU.

To je međutim potrebno sakriti od hrvatske javnosti, posebno uz samo 24% onih koji bi u ovom trenutku glasovali 'za' članstvo u EU.

Spectator

Crtica iz stvarnog života:

Maciek Imiolczyk, 23: ‘Iskustvo kakvo nisam očekivao’

Kad je Maciek Imiolczyk početkom 2007 stigao u V. Britaniju očekivao je da će tu ostati baem nekoliko godina. Mislio sam da ću ovdje zarađivati mnogo više novaca id a će to biti lagodan život. Ništa od toga nije se dogodilo.

Dvadesettrogodišnjak iz Krakowa s diplomom poslovne škole nadao se dobro plaćenom poslu no na koncu je završio na mjestu recepcionera u hostelu. Nisam mogao naći nikakv posao plaćen više od minimalne nadnice a s time je bilo nemoguće živjeti. Život u Londonu bio je mnogo teži nego što sam mislio da će biti.

Nakon šest mjeseci vatio sam se u Krakow gdje radi kao turistički vodič. Bolje zarađujem, posao je zanimljiviji i kvaliteta živote bez sumnje mi je mnogo viša.

Comments (13)

20-12-2010 10:11

EU i njezini novčani "darovi" Poljskoj

Spectatore ovo ste kratko i jezrovito obrazložili, tako da se tome nema što važnije dodati. Ja bih dodao samo ovo, da bi se dobio bilo koji novac iz EU-a treba u tu Uniju i dati cs. 20 % više nego što se može iz nje "izvući", kako se naši novinari izražavaju. Konačno sva ta silna administracija u EU-i mora od nešega biti i plaćena ?

To naši mediji vrlo rijetko napomenu, kamoli da prokomentiraju i objasne narodu.

Registered

Frano Bilić

20-12-2010 21:11

Sve im je bolje od Hrvatske

Budimo iskreni, pa valjda i smosvjesni, da će neki novinari i komunistički listovi lakše pisati laskave laži u korist EU nego istinu o Hrvatskoj.

Hvala Bogu da nam ne nude jer proklet je njihov novac,sa novcem će uvaliti drogu, kocku, prostituciju, pedofiliju, kamatariti će nas na račun tobožnjih fondova. Ti fondovi su nagrada za usluge koje je buduća članica ustupila raznim interesnim skupinama. Zamislite koliko bi nam dali da se odreknemo našeg Boga.

Referendum neće ni trebati, jer će EU nestati, pa se iskreno ne bojim ulaska u nju,

ali velike su nam šanse da uđemo u EUB (europska unija balkana)

Registered

drago-ante

20-12-2010 22:32

A večeras je bila 'Umobolna Latinica'....

... i 'Zvečarka' kao njena prva 'gošća'.

Ništa novog na 'Zapadnom Balkanu' (a još manje na Istočnom Balkanu, koji nigdje nije ni spomenut!).

Sve je prštalo od pozitivne PROPAGANDE (prvih 20 min, dok mi nije dosadilo i dojadilo), dok ih sve nisam skinuo s ku...kuruza!

Učinite tako i svi drugi Hrvati!

Dolje ćirilična HRT !

Ante Rokov Jadrijević
(hrvatski socijal-radikal)

Registered

20-12-2010 23:29

A večeras je bila 'Umobolna Latinica'.

Da je EU bajka, sigurno da nije, ali da u njoj nema baš ništa pozitivnoga zvuči pomalo čudno. Imamo dvije opcije - ući unutra i sudjelovati u odlučivanju o nama - ili ostati vani i pustiti da drugi bez nas odlučuju o nama. Mali smo narod da bi se mogli boriti protiv svih na svim frontovima - to se treba pametnije odigrati.

Registered

Domagoj

21-12-2010 13:31

Što bi bilo...

Poštovani Spectatore,
ono što je važno ljudima kazati, a tiče se načina odlučivanja u EU je sljedeće: nijedna država nema prava veta, a odlučuje se većinom od 55% glasova od država koje čine barem 65% stanovništva.To znači da o svemu odlučuju "veliki" što su ovi već i demonstrirali kad su se u jeku financijske krize sastajali o svemu, zbog čega je Finska oštro prosvjedovala. Dakle, velika laž (kao i sve ostalo kad se radi o EU ) je da ćemo "mi" sa 4 milijuna (od 500 milijuna stanovnika) tamo odlučivati o bilo čemu...
Srdačan pozdrav

Registered

Nikola

21-12-2010 23:00

A večeras je bila 'Umobolna Latinica'

Gosp. Domagoj, što Vam je ovdje čudno?

To što ste promašili temu mog naslova?

Ja sam govorio i pisao o propagandnoj 'Umobolnoj Latinici' još 2001.g., što je bio

objavio samo gosp. Mladen Schwartz u svom 'Ultimatumu', koji se tiskao u Chicagu!
A i danas je 'umobolno' da nas u EU vode Denis Ćirilica', pod ruku s Vesnom Pusić!

Znate li Vi, gosp. Domagoj neku goru kombinaciju od njih dvoje?

Pročitajte odgovor gosp. Spectatora Vama još jednom.

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.
Semper Paratus Croatiae (com)

Registered

Ante Rokov Jadrijević

21-12-2010 23:22

21-12-2010 23:32

gospodin Jadrijević

neznam u čemu je nesporazum, ali ovdje su izneseni komentari na tekst od Spectatora, a ne na Vaš tekst. Vaš tekst nisam čitao.

Registered

Domagoj

23-12-2010 00:08

Gosp. 'Domagoj', zašto širite beznađe...

... i malodušje na ovom portalu?

Citiram Vaš prvi komentar:
A večeras je bila 'Umobolna Latinica'.

"Da je EU bajka, sigurno da nije, ali da u njoj nema baš ništa pozitivnoga zvuči pomalo čudno. Imamo dvije opcije - ući unutra i sudjelovati u odlučivanju o nama - ili ostati vani i pustiti da drugi bez nas odlučuju o nama. Mali smo narod da bi se mogli boriti protiv svih na svim frontovima - to se treba pametnije odigrati".

Nas to podsjeća na samoubilački akt Hrvatskog narodnog vijeća, koje je krajem studenog 1918.g. razmišljalo točno kao i Vi ovih dana na našem portalu AMAC-Hrvati. I što su odlučili? Ušli su u Veliku Srbiju, pardon, u Državu Srba, Hrvata i Slovenaca, ali pod srpskim kraljem.

Tada su u modi bile kraljevine ili "Ujedinjena Kraljevstva", sada je to "Ujedinjena Europa"!

Vi gosp. 'Domagoj' u tome vidite veliku (fundamentalnu!) razliku, a mi u tome prepoznajemo fundamentalnu sličnost, pa i identičnost!

Sve ostalo su prazne priče!

Drugo, u Vašem drugom komentaru, kojem ste - gle 'slučajnosti'!! - dali moj naslov, premda tvrdite da moj komentar niste ni čitali (???), citiram i to: "gospodin Jadrijević
neznam u čemu je nesporazum, ali ovdje su izneseni komentari na tekst od Spectatora, a ne na Vaš tekst. Vaš tekst nisam čitao".

Bilo bi dobro da još jednom - po treći ili četvrti put pročitate gornji tekst gosp. Spectatora (!!), tek toliko da se uvjerite da sam se ja, a ne Vi striktno držao teksta gosp. Spectatora - evo na primjer:

1/-'Nova propagandna kampanja na HRT...' 2/-'početak kampanje jučer na HRT...', 3/'Širenje (lažnog) optimizma (glede ulaska u EU 1), 4/- 'Osnovni 'spin' ovog propagandnog priloga na HRT...', itd.

Bilo bi dobro da se ubuduće držite teksta koji komentirate!

I posljednje, a možda ovdje i najvažnije: zašto Vaš nickname pišem pod navodnicima??

Zato što se ovdje na našem AMAC-u svakih pola godine pojave neki novi ljudi, koji ciljano šire malodušje, beznađe i nevjericu u svoje vlastite snage. Drugim riječima - a bit ću potpuno otvoren! - jeste li i Vi jedan od onih 'Erazmusa' od prije tri godine, ili onih ZUB-ova prije godinu i pol dana ili raznih 'Milivoja' ii 'Nikola' - svih odreda bez prezimena i jasnog rodoslova??

Za razliku od VAS, mi smo ovdje samo za Hrvatsku i za zaštitu njenog SVETOG SUVERENITETA,...

... koji vi svojski OMALOVAŽAVATE!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.
(hrvatski socijal-radikal)

Registered

Ante Rokov Jadrijević

No comments: